דברי מאפה

עוגיות מתפוצצות משוקולד

0
0

העוגיות מתקבלות לא קשות, יש לצנן אותן, בתבנית כשהן מתקררות הן מקבלות את היציבות הנדרשת
עוגיות מתפוצצות משוקולד
chocolarte cookies_tr180k=n_02.jpg

מתכון מיוחד לאוהבי השוקולד באשר הם, המתכון מכיל שלושה מיני שוקולד, אפשר להשתמש בשוקולד הפשוט העממי ואפשר להגדיל ולעשות ולהשתמש בשוקלד איכותי כיד הדמיון (והכיס) הטובה עליכם. בכל אופן מתקבלות עוגיות שוקולד מדהימות הממלאות את חלל הפה ואת החיך בטעם אדיר של שוקולד.

המצרכים:

לבצק:

450 ג”ר שוקולד מריר.
170 גר’ חמאה.
4 ביצים בטמפרטורת החדר.
½ 1 כוסות סוכר (300 גר’).
½ כוס קמח (75 גר’).
½ אבקת אפיה.
1 כפית מלח.

לקישוט:

350 גר’ שוקולד מריר שבור לקוביות.
250 גר’ שוקולד חלב שבור לקוביות.
250 גר’ שוקולד לבן שבור לקוביות.

אופן ההכנה:
לחמם מראש תנור ל-180 מעלות, ולרפד 2 תבניות בנייר אפיה.

להמיס את השוקולד והחמאה, להקציף את הביצים והסוכר כ-5 דקות או עד לקבלת קצף בהיר ולקפל פנימה את השוקולד המומס עם החמאה.

לערבב בקערית נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ולהוסיף
לתערובת.

יש להוסיף כ-¾ מכמות השוקולד לקישוט לבלילה הנוזלית שהתקבלה.

ליצור בתבניות 20 גבעות בצק (בעזרת כף גלידה) להקפיד להשאיר מרווח בין גבעה לגבעה, או לחלופין להשתמש בגביעי נייר לאפייה.

לפזר את יתרת השוקולד על כל עוגיה בנפרד.

אופים בין 14 ל-15 דקות או עד ששולי העוגיות מאבדים את הברק.

העוגיות מתקבלות לא קשות, יש לצנן אותן, בתבנית כשהן מתקררות הן מקבלות את היציבות הנדרשת.

ניתן לאפסן אותן עד 3 ימים בטמפ’ החדר.

(המתכון שודר בתוכנית הרדיו של אבי אתגר ברשת ב’).

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן