מקור הגידול העיקרי הוא הודו וסין נחשבת כמקור משני. מהמזרח הרחוק נדד הגידול מערבה למזרח התיכון, והגיע לארצות דרום אירופה ולמדינות אמריקה במאה ה-16 . פרי החציל משמש לבישול, לטיגון ולכבישה. בתעשיית משתמשים לכבישה בזנים מיוחדים בעלי פרי קטן
החומרים:
2 חצילים
4 ביצים
3 כפות קמח תופח
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
שום
1/2 חבילה גבינה לבנה או שאריות של גבינות אחרות
100 גרם גבינה צהובה
3 כפות חמאה
שומשום
אופן ההכנה:
לחתוך את החצילים לריבועים. להרתיח כ- 15 דקות ולסנן.
להניח בתוך קערה את החצילים + כל המצרכים. לערבב ולשים בתוך תבנית פיירקס. להניח מעל 100 גרם גבינה מגורדת ומעל שומשום
לאפות עד שמשחים.
Add Comment