אם אתם רוצים למנוע דמעות בעת חיתוך הבצל, הקפידו לקצץ אותו מתחת למים או הקפיאו אותו לפני החיתוך.
“קיש” היא למעשה פשטידה משודרגת, יש לה תחתית מקלתית מבצק ואפשר למלא אותה בגבינות שונות מתובלות בעשבי תיבול, ירק ובצים כגון תרד, חצילים, ואפילו בשר, לפנינו “קיש” צנוע במילוי בצל וגבינה צהובה
החומרים לבצק:
1.25 כוס קמח
100 גר’ מרגרינה
1/2 כוס מים
קצת מלח
למילוי:
1/2 ק”ג בצל
100 גר’ מרגרינה
3 כפות שמן
קצת מלח
1 ביצה
1/2 כוס חלב
גבינה צהובה מרוסקת
אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק לבצק חלק, לשטח על תבנית ולאפות 10 דקות.
לחתוך את הבצל לחצאי טבעות, לטגן עם השמן והמרגרינה ולהפסיק לפני שמשחים. לסנן את הבצל ולהוסיפו לבצק האפוי.
לטרוף את הביצה ולערבבה עם החלב ולשפוך על הבצל. להוסיף מעל גבינה צהובה ולאפות עד שמתייבש.
לגיוון: ניתן במקום או על הגבינה לקשט בזיתים ו/או אנשובי.
Add Comment