מדא גייס את מירי בוהדנה למאמצים של מדא בנושא הקורונה

"מזה כשנתיים מגן דוד אדום הוא משפחה עבורי ומקום שבמסגרתו אני זוכה לתת מעצמי למען אחרים" - סיפרה מירי בוהדנה; "נגיף הקורונה, יצר בהלה רבה בעולם וגם בארץ והרבה דברים בנושא אינם ברורים, מה שיכול להלחיץ עוד יותר. לכן, שמחתי מאוד לשתף פעולה עם מדא, גם בנושא הזה, וליצור סרטון ביחד עם דר' סטרוגו, שמטרתו להעלות מודעות לפעולות שונות שחשוב לעשות, כדי למנוע הדבקה, לתת תשובות ולהרגיע את הציבור" .

אורלי לוי לא ידעה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | אומנם עמיר פרץ הצהיר שוב ושוב שהוא רוצה ממשלה בתמיכת הרשימה המשותפת, אבל אורלי לוי אבקסיס פשוט לא ידעה | להשוות קורונה לשפעת זה אולי מרגיע - אבל לא נכון.

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

תבלינים ועשבי תיבול

7 מתכונים להכנת מאכלים על בסיס צמחי תבלין

שבעה מתכוני פסטיבל התבלין של חישתיל ומחלבות גד שהוכנו על ידי השף יניב פרטוש; מתכונים להכנת מאכלים, מתבלים, סלט וחליטות משקה על בסיס צמחי תבלין שהוכנו לקראת פסטיבל התבלין של חישתיל ומחלבות גד.
7 מתכונים להכנת מאכלים על בסיס צמחי תבלין
seasondried_t180k-n_id=4968_01.jpg

לקראת פסטיבל התבלין של חישתיל ומחלבות גד, שנערכו ב-14 משתלות ברחבי הארץ, בחודש יולי 2004, מוגשים לכם, שבעה מתכונים, להכנת מאכלים, מתבלים, סלט וחליטות משקה על בסיס צמחי תבלין שהוכנו על ידי השף יניב פרטוש – תמיר מ”פרתם” – הדרכות ואירועים קולינריים”.

קבב ריקוטה בניחוח מרוה אננס ונענע טרייה ברוטב יוגורט וטחינה

חומרים:

2 חבילות ריקוטה “גד”
צרור עלי מרוה אננס
צרור עלי נענע
2-3 גבעולי טרגון
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
מלח
פלפל לבן
מעט קמח לקימוח
שמן לטיגון חצי עמוק
צרור גדול של עלי מיזונה להגשה

לרוטב:

1 כוס יוגורט עזים “גד”
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כפות זעתר טרי

אופן הכנה:

ricotta Kababb_t180k-n_01.jpg

מערבבים את כל חומרי הקבב.יוצרים קבבים קטנים, מקמחים קלות ומטגנים בשמן חם חצי עמוק כ-2 דקות מכל צד, מוציאים לנייר סופג. במקביל מערבבים את כל חומרי הרוטב טועמים ומשפרים טעם.

להגשה: מסדרים את “הקבבים” על מצע של עלי מיזונה טריים ומגישים בליווי רוטב היוגורט.

פרפלה ומוצרלה בניחוח זוטה וקורנית

חומרים:

3 מלפפונים (ללא ליבה)
1 בצל סגול
2 גזר
2 שיני שום
שמן זית
1 כף spicy & sweet עגבניות צ’ילי
500 גר’ פסטה פרפלה מבושלת
200 גר’ גבינת מוצרלה “גד” פרוסה לרצועות
2 גבעולי זוטה לבנה טרייה (עלים בלבד)
2 כפות קורנית לימונית מגוונת טרייה וקצוצה
2 גבעולים של ריחן סגול לקישוט
מלח
פלפל

אופן הכנה:

חותכים את הירקות לפרוסות ומאדים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים spicy & sweet ופסטה ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים גבינת מוצרלה ותבלינים טריים ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

להגשה: מעבירים לקערה, מעטרים בריחן סגול ומגישים.

סלט של עשבי תבלין טריים, מיני גרעינים וגבינות צאן

חומרים:

1 כוס פטרוזיליה
1 כוס ראשד
1/2 כוס זעתר
1/2 כוס בזיליקום יווני
1/2 כוס אורגנו הוט אנד ספייסי (עלים בלבד)
1/4 כוס טרגון 4 עונות
1/2 כוס לווג’
מספר עלים של מרוה איקטרינה לקישוט
2 פיתות קרועות ביד לחתיכות בגודל מטבע
100 גר’ גבינת פטה כבשים “גד”
100 גר’ קשקבל “גד”
שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח גס
פלפל שחור גרוס
סומק
כוס של זרעים וגרעינים שונים (אגוז מלך, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, צנובר וכד’)

אופן הכנה:

קוצצים ומערבבים בקערה את כל עשבי התיבול. במקביל מטגנים במחבת עם ¼ כוס שמן זית את קרעי הפיתות ומיני האגוזים והגרעינים עד להשחמה קלה. מכבים את האש, מפוררים פנימה את הגבינות ומערבבים. שופכים את התערובת החמה על עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל וסומק בנדיבות.

להגשה: מעבירים לקערות הגשה, מקשטים בעלי מרווה איקטרינה טריים ומגישים מיד.

מטבל גבינת מסקרפונה בתיבול רוקט וזעתר טריים

חומרים:

1 חבילה גבינת מסקרפונה “גד”
1 צרור עלי רוקט טרי
1/2 צרור עלי זעתר טרי
שן שום כתושה
מלח
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים ומגישים.

מטבל גבינת ריקוטה

ricotta sauce_t180k-n_01.jpg

חומרים:

1 חבילה גבינת ריקוטה “גד”
1/2 צרור טרגון 4 עונות
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום כתוש
מלח
1/2 כוס שמן זית

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים ומגישים.

חליטת זוטה לבנה ולואיזה טרייה

חומרים:

צרור עלי לואיזה טריה
מספר גבעולים של זוטה לבנה
סוכר לפי הטעם
1 כוס מים

אופן הכנה:

מרתיחים בסיר את המים והסוכר ומכבים את האש. מוסיפים את צמחי התבלין מערבבים ומחכים שהנוזל יתקרר. מוסיפים מים קרים, קוביות קרח ומגישים.

חליטת מרוה רפואית נענע וסטביה

seasondried_ Plant_blanching_100k-n_01.jpg

חומרים:

2 גבעולים של מרוה רפואית
1/2 צרור נענע טרייה
1/2 צרור סטביה קצוצה טריה

אופן הכנה:

מרתיחים בסיר את המים ומכבים את האש. מוסיפים את צמחי התבלין מערבבים ומחכים שהנוזל יתקרר. מוסיפים מים קרים, קוביות קרח ומגישים.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן