קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

תבלינים ועשבי תיבול

כללי יסוד לשימוש נכון בצמחי תבלין טריים

"מארזי טעם" – הן רביעיות צמחי תבלין מבית חישתיל; הרביעיות הוכנו על פי יעודם למאכל ולשתיה: "הניחות למשקה", "העידון לסלט", "הטעם לבשר ודגים".
תאגיד משתלות חישתיל, יצרן צמחי התבלין הגדול בישראל, מתחיל בשיווק מוצר חדש "מארזי טעם" – רביעיות צמחי תבלין ארוזים על פי ייעודם: "הניחוח למשקה" – להכנת חליטות משקה חמות או קרות. "העידון לסלט" – מבחר תבליני עלים לתיבול סלטים. "הטעם לבשר ודגים" – לבישול, השרייה, טיגון וצליית בשר, דגים ועוף.

hish shatil_180k-n_id=4928_02.jpg

את "מארזי הטעם" ניתן יהיה לרכוש במרכזי הגינון המובחרים בישראל.

הרכב סוגי התבלינים במארז מסוג מסוים מוחלף ומשתנה כדי להבטיח גיוון וחידוש תוך הקפדה על התאמת כל צמח לשימוש הייעודי המוצהר. כל מארז כולל המלצות והדרכה על דרכי הגידול והקטיף של צמחי התבלין.

המחיר המומלץ לצרכן: 35 שקל. "מארזי טעם" הוא רעיון מקורי למתנה שכל אחד ישמח לקבל.

מני שדמי, מנהל השיווק של תאגיד משתלות חישתיל, מציע לקראת פסטיבל התבלינים, כללי יסוד לשימוש נכון בצמחי תבלין טריים;

קטיף:

להשגת טעם וארומה מרביים כדאי להשתמש בעלים טריים מייד לאחר הקטיף. יש להקפיד על בצוע הקטיף בעזרת מכשיר חד בלבד (מספריים או מזמרה) ולא על ידי תלישה.

מומלץ, לעבוד בצורה מבוקרת, תוך הקפדה על השארת נוף עלים וגבעולים בגובה 10 ס"מ לכל הפחות. בצורה זו נבטיח אפשרות צימוח מחודש ובריא.

חליטה של תבלין טרי:

hish shatil_t180k-n_id=4928_01.jpg

אין להפריד את העלים מהגבעולים כדי לשמור על הטעם והארומה. אין לצקת מים רותחים ישירות על הענפים וכן לא להרתיח את המים ביחד עם התבלין. תוצאה מיטבית תתקבל על ידי יציקת מים ששהו בקומקום כדקה לאחר הרתיחה (בטמפרטורה של 900C), על העלים לחליטה.

גידול הצמחים:

יש לשמור את העציצים באזור מוצל או חצי מוצל ולהשקות על פי הצורך. כדאי לזכור – רוב צמחי התבלין מסתפקים בהשקייה מועטת.

שמירת הטריות:

להנאה שלימה מעלים פריכים ורעננים מומלץ לא לקטוף אותם בשעות החמות. כדאי להשתמש בעלים טריים שלמים או חתוכים. אם הכמות שקטפתם גדולה מדי ניתן לאחסן את היתרה ליום או יומיים במקרר, בתוך כלי אטום לאוויר. לשיפור ושדרוג התבשיל מקובל להשתמש בתבלין טרי. עם זאת, מתכונים רבים כוללים שימוש בעלים מיובשים או שמורים בשמן.

seasondried_t180k-n_02.jpg

הכנת תבלין מיובש:

לייבש עלים או גבעולים על רשת ניילון במקום מוצל ויבש ולאחסן בצנצנת אטומה לאור ואוויר. תבלין מיובש ומאוחסן בצורה מיטבית ניתן לשמור כשנה.

הכנת משרת שמן או חומץ:

השריית ענפים שלמים בשמן זית או חומץ, השמנים האתריים מתמצים לתוך הנוזל וכך מתקבל שמן זית או חומץ בטעם התבלין.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן