"עושים כאן משהו חד פעמי"

"עושים כאן משהו חד פעמי": הפקת הענק שמשחזרת את מלחמת יום הכיפורים | כתבתה של שני נחשוני, מתוך חדשות 07.10.19.

האם יש ערך בבקשת סליחה? | גיא זהר

לכבוד יום כיפור, בדק כאן 11, מה מעמדה של סליחה בפוליטיקה הישראלית? האם פוליטיקאים מתנצלים - והאם יש מי שימחל להם?
מהצד השני עם: גיא זהר - 07.10.2019.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד"א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

תבלינים ועשבי תיבול

כללי יסוד לשימוש נכון בצמחי תבלין טריים

"מארזי טעם" – הן רביעיות צמחי תבלין מבית חישתיל; הרביעיות הוכנו על פי יעודם למאכל ולשתיה: "הניחות למשקה", "העידון לסלט", "הטעם לבשר ודגים".
תאגיד משתלות חישתיל, יצרן צמחי התבלין הגדול בישראל, מתחיל בשיווק מוצר חדש "מארזי טעם" – רביעיות צמחי תבלין ארוזים על פי ייעודם: "הניחוח למשקה" – להכנת חליטות משקה חמות או קרות. "העידון לסלט" – מבחר תבליני עלים לתיבול סלטים. "הטעם לבשר ודגים" – לבישול, השרייה, טיגון וצליית בשר, דגים ועוף.

hish shatil_180k-n_id=4928_02.jpg

את "מארזי הטעם" ניתן יהיה לרכוש במרכזי הגינון המובחרים בישראל.

הרכב סוגי התבלינים במארז מסוג מסוים מוחלף ומשתנה כדי להבטיח גיוון וחידוש תוך הקפדה על התאמת כל צמח לשימוש הייעודי המוצהר. כל מארז כולל המלצות והדרכה על דרכי הגידול והקטיף של צמחי התבלין.

המחיר המומלץ לצרכן: 35 שקל. "מארזי טעם" הוא רעיון מקורי למתנה שכל אחד ישמח לקבל.

מני שדמי, מנהל השיווק של תאגיד משתלות חישתיל, מציע לקראת פסטיבל התבלינים, כללי יסוד לשימוש נכון בצמחי תבלין טריים;

קטיף:

להשגת טעם וארומה מרביים כדאי להשתמש בעלים טריים מייד לאחר הקטיף. יש להקפיד על בצוע הקטיף בעזרת מכשיר חד בלבד (מספריים או מזמרה) ולא על ידי תלישה.

מומלץ, לעבוד בצורה מבוקרת, תוך הקפדה על השארת נוף עלים וגבעולים בגובה 10 ס"מ לכל הפחות. בצורה זו נבטיח אפשרות צימוח מחודש ובריא.

חליטה של תבלין טרי:

hish shatil_t180k-n_id=4928_01.jpg

אין להפריד את העלים מהגבעולים כדי לשמור על הטעם והארומה. אין לצקת מים רותחים ישירות על הענפים וכן לא להרתיח את המים ביחד עם התבלין. תוצאה מיטבית תתקבל על ידי יציקת מים ששהו בקומקום כדקה לאחר הרתיחה (בטמפרטורה של 900C), על העלים לחליטה.

גידול הצמחים:

יש לשמור את העציצים באזור מוצל או חצי מוצל ולהשקות על פי הצורך. כדאי לזכור – רוב צמחי התבלין מסתפקים בהשקייה מועטת.

שמירת הטריות:

להנאה שלימה מעלים פריכים ורעננים מומלץ לא לקטוף אותם בשעות החמות. כדאי להשתמש בעלים טריים שלמים או חתוכים. אם הכמות שקטפתם גדולה מדי ניתן לאחסן את היתרה ליום או יומיים במקרר, בתוך כלי אטום לאוויר. לשיפור ושדרוג התבשיל מקובל להשתמש בתבלין טרי. עם זאת, מתכונים רבים כוללים שימוש בעלים מיובשים או שמורים בשמן.

seasondried_t180k-n_02.jpg

הכנת תבלין מיובש:

לייבש עלים או גבעולים על רשת ניילון במקום מוצל ויבש ולאחסן בצנצנת אטומה לאור ואוויר. תבלין מיובש ומאוחסן בצורה מיטבית ניתן לשמור כשנה.

הכנת משרת שמן או חומץ:

השריית ענפים שלמים בשמן זית או חומץ, השמנים האתריים מתמצים לתוך הנוזל וכך מתקבל שמן זית או חומץ בטעם התבלין.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן