מבזקי כאן ישראל

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

מאכלי חלב

לבנה ביתית קלה להכנה

צמד מתכונים להכנת לבנה ביתית קלה; כדאי להתאמץ ולהשיג חלב צאן להכנת הלבנה והלבן.
לבנה ביתית קלה להכנה

לחלב הצאן יש מספר יתרונות בריאותיים .הוא נחשב קל לעיכול מכיוון שחלקיקי השומן שבו קטנים יותר והגבן שלו רך יותר ומורכב מפתיתים קטנים. גם החלבון קל לעיכול הוא מכיל אחוז גבוה של חומצות אמינו חיוניות לגוף . הברזל שבחלב העיזים נספג בגוף טוב יותר והיחס בין הסידן והזרחן משפיע לטובה על ספיגת הסידן. כתוצאה מכך החלב נספג במהירות תוך כ-20 דקות במעי האדם, ואינו מכביד בנוכחותו על הגוף. במסעדות רבות השפים משלבים מוצרי חלב צאן במנות רבות ומגוונות.

מוצרים:

3 ליטר חלב
1 מיכל יוגורט משובח
מלח
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את החלב בסיר גדול ומצננים עד שהוא פושר. מוסיפים את היוגורט ומערבבים.

2. מכסים את הסיר במכסה או בבד ומשאירים לעמוד מחוץ למקרר לילה תמים.

3. מרפדים מסננת בבד מוסלין או בבד חיתול, יוצקים לתוכה את התערובת ומניחים 6-7 שעות. אם רוצים לתבל בבצל קצוץ, בפלפל גרוס, בצ`ילי חריף או בזעתר, עושים זאת לפני היציקה למסננת.

4. מוסיפים לגבינה כף שטוחה של מלח ומגישים בתוספת זילוף נדיב של שמן זית.

_________

מתכון נוסף ללבנה ביתית מצאנו באתר של סנונית;

החומרים הדרושים:

2 ליטר חלב צאן או חלב רגיל
3 כפות יוגורט או לבן
1 כפית מלח
שמן זית
בד כותנה או חיתול

אופן ההכנה:

מחממים בסיר גדול את החלב, על אש נמוכה, עד שהוא רותח, מסירים מיד מהאש ומצננים עד לרגע שאפשר להכניס אצבע לחלב ולספור עד עשר.

שמים בקערית 4 כפות מהחלב, מוסיפים את היוגורט, מערבבים ומוסיפים לסיר החלב.

מעבירים לקערת חרס או זכוכית, מכסים היטב ועוטפים בשמיכה עבה וכבדה. מניחים למשך 6-8 שעות במקום חמים. היוגורט המוכן נשמר במקרר.

להכנת הלבנה:

מניחים את הבד בתוך מסננת גדולה. מערבבים את היוגורט עם
המלח ויוצקים מעל הבד.

קושרים ותולים מעל הכיור או מעל קערה. הלבנה מוכנה אחרי 10-12 שעות.

מעבירים את הלבנה לכלי, מהדקים ומכסים בשמן זית. כדאי להתאמץ ולהשיג חלב צאן להכנת הלבנה והלבן.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן