ההפתעה המרגשת של סגן י׳ | חיל-האוויר הישראלי

לזה הוא לא ציפה! סגן י׳ חשב שהוא מצטלם לסרטון רגיל לקראת סיום קורס-טיס 179, אבל... לנו היו תכניות אחרות!

למי הצביעה גאולה אבן-סער ב-2006? | גיא זהר

כאן 11 | גאולה אבן-סער טענה שכל חייה הצביעה ליכוד, אבל מאמר מ-2006 טען אחרת. יש פער - וסגרנו אותו | אופירה אסייג, טענה שבסין וביפן אין תאונות דרכים. בדקנו. ועוד פערים קטנים | איך גם נתניהו וגם גדעון סער משתמשים באותו סקר להוכיח את הובלתם?

פורום כאן נעים

“למה אתה גונב?”: מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד”א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

מעצר חוליית גנבי עגלים בנגב

צוותי מג"ב שביצעו אכיפה באזור הדרום, על מנת לסכל גניבות חקלאיות, התחקו אחר חוליה שגנבה עגלים ממושב יכיני. בתום מרדף רגלי ורכוב, בסיוע היחידה האווירית, נעצרו החשודים, והעגלים הושבו לבעל המשק כשהם בריאים ושלמים.

נעים לעקוב אחרי

מאכלי חלב

לבנה ביתית קלה להכנה

צמד מתכונים להכנת לבנה ביתית קלה; כדאי להתאמץ ולהשיג חלב צאן להכנת הלבנה והלבן.
לבנה ביתית קלה להכנה

לחלב הצאן יש מספר יתרונות בריאותיים .הוא נחשב קל לעיכול מכיוון שחלקיקי השומן שבו קטנים יותר והגבן שלו רך יותר ומורכב מפתיתים קטנים. גם החלבון קל לעיכול הוא מכיל אחוז גבוה של חומצות אמינו חיוניות לגוף . הברזל שבחלב העיזים נספג בגוף טוב יותר והיחס בין הסידן והזרחן משפיע לטובה על ספיגת הסידן. כתוצאה מכך החלב נספג במהירות תוך כ-20 דקות במעי האדם, ואינו מכביד בנוכחותו על הגוף. במסעדות רבות השפים משלבים מוצרי חלב צאן במנות רבות ומגוונות.

מוצרים:

3 ליטר חלב
1 מיכל יוגורט משובח
מלח
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את החלב בסיר גדול ומצננים עד שהוא פושר. מוסיפים את היוגורט ומערבבים.

2. מכסים את הסיר במכסה או בבד ומשאירים לעמוד מחוץ למקרר לילה תמים.

3. מרפדים מסננת בבד מוסלין או בבד חיתול, יוצקים לתוכה את התערובת ומניחים 6-7 שעות. אם רוצים לתבל בבצל קצוץ, בפלפל גרוס, בצ`ילי חריף או בזעתר, עושים זאת לפני היציקה למסננת.

4. מוסיפים לגבינה כף שטוחה של מלח ומגישים בתוספת זילוף נדיב של שמן זית.

_________

מתכון נוסף ללבנה ביתית מצאנו באתר של סנונית;

החומרים הדרושים:

2 ליטר חלב צאן או חלב רגיל
3 כפות יוגורט או לבן
1 כפית מלח
שמן זית
בד כותנה או חיתול

אופן ההכנה:

מחממים בסיר גדול את החלב, על אש נמוכה, עד שהוא רותח, מסירים מיד מהאש ומצננים עד לרגע שאפשר להכניס אצבע לחלב ולספור עד עשר.

שמים בקערית 4 כפות מהחלב, מוסיפים את היוגורט, מערבבים ומוסיפים לסיר החלב.

מעבירים לקערת חרס או זכוכית, מכסים היטב ועוטפים בשמיכה עבה וכבדה. מניחים למשך 6-8 שעות במקום חמים. היוגורט המוכן נשמר במקרר.

להכנת הלבנה:

מניחים את הבד בתוך מסננת גדולה. מערבבים את היוגורט עם
המלח ויוצקים מעל הבד.

קושרים ותולים מעל הכיור או מעל קערה. הלבנה מוכנה אחרי 10-12 שעות.

מעבירים את הלבנה לכלי, מהדקים ומכסים בשמן זית. כדאי להתאמץ ולהשיג חלב צאן להכנת הלבנה והלבן.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן