בשרים | Meats

מתכונים על בסיס בשר בקר טרי המתאימים לפסח ולאביב

0
0

רפי אהרונוביץ’, מועדון הקצבים של מועצת הבקר; איכות הבשר בה אתה משתמש היא שתקבע במידה רבה את איכות המנה הסופית. כמה שתיגעו פחות בבשר טוב – כך הוא יצליח יותר”.
מתכונים על בסיס בשר בקר טרי המתאימים לפסח ולאביב
meats_Kababb_id=4329k-n_01.jpg

בשר בקר מספק לא רק מגוון של רכיבי תזונה חשובים לגוף אלא גם כמויות משמעותיות של רכיבי תזונה אלה, כך שקל להשיג באמצעותו, את הכמויות הנדרשות לנו כל יום. לבשר בקר, יש יתרון תזונתי ביחס למזונות אחרים.

עם היתרונות הבריאותיים הללו, ממליץ רפי אהרונוביץ’, ממועדון הקצבים של מועצת הבקר, גם על מיקבץ מתכונים, על בסיס בקר טרי, עם היפתח עונת האביב.

מוסקה של פסח

החומרים:
(ל-6 סועדים)

6 מצות רגילות
600 גר’ בשר טחון
צוואר ופאלדה מעורבים
1 בצל גדול קצוץ דק
מעט רוטב סויה
2 ביצים
1 כף קמח מצה
מלח פלפל
פלפל אנגלי
קורט קינמון

אופן ההכנה:

משרים את המצות כמה דקות במעט מרק עוף. בינתיים, במעט שמן זית, מטגנים את הבצל. מוסיפים את הבשר. מתבלים ומערבבים תוך כדי טיגון.

מניחים בצד 6-7 דקות, על מנת שהתערובת לא תהיה חמה מדי. מוסיפים ביצה אחת ופירורי מצה ומערבבים (אם התערובת דלילה אפשר להוסיף פירורי מצה).

בתבנית משומנת מסדרים שכבת מצה ומעליה שכבת בשר-שבע שכבות לסירוגין. מסיימים במצה. את הביצה הנוספת טורפים, יוצקים מעל ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות 25 עד 30 דקות.

אפשר להוסיף לבשר, כמה פיסות כבד עוף או פטריות קצוצות ואפשר גם להגיש עם רוטב פטריות בצד.

קציצות סבתא עם רוטב חזרת meats_Kababb_id=4329k-n_02.jpg

החומרים:
(ל-6 סועדים)

600 גר’ בשר בקר טחון (צוואר למשל)
1 תפוח אדמה גדול קלוף ומגורד דק
1 ביצה
1 כרישה (רק את החלק הלבן)
מעט פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור
חצי כוס קמח מצה

אופן ההכנה:

חולטים את הכרישה במים רותחים עם מלח כ-10 דקות. מוציאים ומייבשים, וקוצצים דק. מערבבים את כל התערובת, כולל התבלינים (כשאנו משתמשים רק ב-3 כפות קמח מצה).

מכינים קציצות גדולות (כמו סבתא) בגודל כף יד, טובלים בפירורי קמח מצה ומטגנים בשמן חצי עמוק.

לרוטב:

חצי כוס מיונז
2 כפות חזרת לבנה
מעט צלפים קצוצים

מערבבים ומגישים ליד הקציצות

קציצות בקר (קבב) על האש

החומרים:
(ל-6 סועדים)

600 גר’ צוואר וקשתית טחונים יחד עם 100 גר’ שומן כבש
מלח
פלפל
3 שיני שום כתושים
מעט בהראט (תערובת תבלינים לקציצות)

אופן הכנה:

מערבבים היטב למניחים לכמה שעות. צולים על גריל ומגישים עם טחינה ועליה שפע צנוברים.

המבורגר מעושן

החומרים:
(ל-6 סועדים)

600 גר’ בשר בקר צוואר טחון
2 כפות קטשופ
1 כפית סויה
100 גר’ חזה אווז מעושן קצוץ דק מאוד
מלח פלפל שחור

אופן הכנה:

מערבבים היטב, יוצרים המבורגרים ומניחים לכמה שעות בלילה. צולים על הגריל.

Rafi_ Ahronovich_100_01.jpg

הכותב הינו רפי אהרונוביץ’, ממועדון הקצבים של מועצת הבקר. רפי אהרונוביץ, הוא מייסטר לבשר (קצב-על), השתלם בשוויץ ובארה”ב, (הוא משמש כיועץ קולינרי למוסדות ומסעדות.

לדברי אהרונוביץ’; “בישול הוא לא מדע מדוייק, רצוי ללמוד לבשל ממה שיש בנמצא. החשוב ביותר, הוא העיקרון ולא המתכון”, מסביר אהרונוביץ.

“לדוגמה, אם תלמדו את עקרונות בישול קדרה – תוכלו להכין קדרה מכל דבר אפשרי. איכות הבשר בה אתה משתמש היא שתקבע במידה רבה את איכות המנה הסופית. כמה שתיגעו פחות בבשר טוב – כך הוא יצליח יותר”.

מתכונים נוספים על בסיס בשר בקר טרי מתפרסמים באתר מועצת הבקר באינטרנט: www.meat.org.il.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן