חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

בשרים | Meats

חמין עם שפונדרה ושריר הזרוע

0
0

חמין הוא הגדרה יהודית מסורתית לבישול ארוך מאוד המתאים לארוחת השבת. הנתחים המתאימים במיוחד לבישול חמין הם השפונדרה (קשתית) – שהיא ללא ספק מלכת החמין, הברוסט (חזה) ושריר הזרוע.
חמין עם שפונדרה ושריר הזרוע
hamin_id=3877_215_01.jpg

קשתית (שפונדרה): השומניות של השפרונדה, טעמה וצורת סיביה מתאימים מאוד לבישול ארוך, אבל כדי שהיא לא תהיה כבדה מדיי, מומלץ לערבב אותה עם נתחי שריר הזרוע. מיתוס אחד שכבר הופרך פעמים רבות הוא שבשר שמתבשל שעות רבות לא צריך להיות מאיכות טובה. בכל בישול – ובבישול בשר בוודאי – מה שאתה מכניס זה מה שאתה מוציא. לכן נקפיד שגם בשר החמין יהיה טרי ומאיכות טובה.

מצרכים
ל-8 סועדים

1.400 ק”ג בשר שפונדרה (קשתית) ושריר הזרוע חתוכים לקוביות גדולות מאוד
4 עצמות ברך או רגל בקר
4 בצלים חתוכים לרבעים
1 ראש שום שלם חתוך באמצע
כוס וחצי שעועית מעורבת (בשלל צבעים) מושרית למשך לילה במים.
שלושת רבעי כוס גריסי פנינה (לא צריך להשרות)
200 ג’ שומן אווז או שליש כוס שמן
פלפל שחור
מלח
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות דבש
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ושלמים
מים לכיסוי התערובת + 4 ס”מ

אופן ההכנה:

מניחים על הכיריים סיר כבד שאותו אפשר להכניס גם לתנור. מחממים את השמן או ממיסים את שומן האווז ומטגנים את הבצל עד שישחים.

מוסיפים את העצמות ומטגנים כמה דקות נוספות. מוסיפים את הבשר, מפלפלים וממליחים.

מניחים על התערובת את תפוחי האדמה בצורה מסודרת, את השעועית, הגריסים והשום.

מתבלים בפפריקה ומוסיפים מים רותחים (כדי להבטיח שהחמין לא יתייבש במשך הלילה יש לכסות את החומרים בסיר במים רותחים ולהוסיף עוד 4 ס”מ).

מוסיפים את הדבש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ואחרי כ-10 דקות כשהסיר מכוסה היטב (בנייר אלומיניום ובמכסה) מכניסים לתנור בחום שבת (80-90 מעלות) למשך כ-14 שעות.

בבוקר בודקים את החמין, אם הוא נוזלי מדי מסירים את המכסה מסיר החמין למשך שעה או יותר.

לגיוון:

אפשר להוסיף חזה אווז מעושן, או שוק אווז מעושן.

אפשר להחליף גריסי פנינה בחיטה. אפשר להוסיף כמה פלפלי צ’ילי.

אפשר להניח על החמין מעיים ממולאים.

מה שהכי חשוב: החמין השני שתכינו ייצא ללא ספק מוצלח יותר לאחר שתכירו את התנור שלכם היכרות אינטימית יותר.

הכותב רפי אהרונוביץ’, הינו ממומחי מועדון הקצבים של מועצת הבקר. צילומים: יוסי צבקר, מועצת הבקר. מתכונים נוספים על בסיס בשר בקר טרי מתפרסמים באתר מועצת הבקר.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן