בניגוד לאמונות הרווחות בציבור, דווקא דבש שהתגבש מעיד שלפנינו מוצר טבעי.
התגבשות הדבש הינה תהליך טבעי ואינה מעידה על קלקולו, כך אומר יורם פז, מנכ”ל מכוורת עמק חפר. דבש שלא חומם בתהליך האריזה מתגבש עם הזמן, כאשר הטמפרטורות הנמוכות בחורף מאיצות את ההתגבשות.
honey_310_01.jpg
התהליך נובע מהרכבו הכימי של הדבש ומהמצאות אבקת פרחים בתוכו. בניגוד לאמונות הרווחות בציבור, דווקא דבש שהתגבש מעיד שלפנינו מוצר טבעי.
דבש שהתגבש יכול להישמר שנים, מבלי להתקלקל. צורת ההתגבשות נבדלת בין סוגי הדבשים השונים. לעיתים מתגבש הדבש לגרגירים דמויי סוכר ולעיתים לממרח לבן.
ההתגבשות מתחילה כאשר הדבש נעשה “מעונן” ובהמשך הוא הופך למוצק. ההתגבשות בתוך הצנצנת חייבת להיות אחידה.
צנצנת שבחלקה דבש נוזלי ובחלקה דבש מגובש מעידה על ערבוב של סוגי דבש שונים או על דבש פגום ובמקרה כזה אפשר בהחלט להתלונן בנקודת המכירה.
כדי להחזיר את הדבש למצבו הנוזלי ניתן להשרות את צנצנת הדבש בכלי עם מים חמים.
Add Comment