אין תחמיץ ללא שמן. העדר שמן בתחמיץ יגרום את התייבשות הבשר. השמן המומלץ לצורך זה הוא שמן זית. המתכון בתוספת תבלינים יעניקו לבשר רכות ואיכות.
steak_rom_t180_01.jpg
מוצרים:
(4 מנות)
4 סטייקים (פילה) במשקל 180 גרם כל אחד
שמן זית לטיגון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות נענע טרייה קצוצה
מעט מלח
למשרה:
2 כפות רום (רצוי כהה)
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
6 גרגירי פלפל אנגלי שבור
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
פלפל שחור, טחון טרי
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המשרה. מברישים את הסטייקים במשרה, מכסים ושומרים במשך לילה במקרר.
2. מוציאים את הסטייקים מהמקרר חצי שעה לפני הטיגון, כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.
3. מערבבים שמן, מיץ לימון, נענע ומלח, ושומרים בצד.
4. מחממים מחבת כבדה ומטגנים את הסטייקים כדקה מכל צד. מקטינים מעט את הלהבה ומטגנים עוד 4 דקות מכל צד עד לדרגת עשוי למחצה. מעבירים לצלחת, מזלפים מעט מתערובת השמן והלימון ומגישים מיד. מקובל להגיש על יד הסטייק פירות טרופיים כמו אננס, פפאיה או מנגו, מושרים באותו משרה ומטוגנים קלות.
בתיאבון.
הצעות למתכונים נוספים, עם בשר בקר טרי וכן מידע תזונתי ניתן למצוא באתר מועצת הבקר
Add Comment