ג’אקומו ויולה

אגסים ביין אדום

0
0

בשל עסיסיותו, נוהגים לקשור את האגס לפירות הקיץ, אך אגסים יש כל השנה. הזנים העיקריים הגדלים בישראל, הם ספדונה וקוסצ’יה, זנים נוספים הם ספדוצ’ינה וג’נטיל.
אגסים ביין אדום
אגסים ביין אדום

חלק ניכר מיבול האגסים, בעולם משמש לשימורים, מיצים, לפירות מיובשים, לשיכר, למשקאות חריפים, לריבות ועוד. האגס הישראלי, נאכל בדרך כלל טרי, אך הוא מתאים גם לאפייה, לעוגות, ללפתנים ולסלטים.

החומרים:

6 אגסים קשים, רצוי חומים

1 בקבוק יין אדום יבש

100 גרם סוכר

קליפת לימון מ-1/2 לימון (החלק הצהוב בלבד)

1 מקל קינמון

2 שיני ציפורן

אופן ההכנה:

מקלפים את האגסים ומניחים אותם בסיר בשכבה אחת. מכסים את האגסים ביין ומוסיפים לסיר את קליפת הלימון, הקינמון, הציפורן והסוכר.

מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-40 דקות על אש בינונית. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות.

מוציאים את האגסים מהסיר, מגבירים את האש ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.

מניחים להתקרר.

שמים כל אגס בצלוחית ושופכים מעליו את הרוטב. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.

מובא באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן