פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

ג’אקומו ויולה

אגסים ביין אדום

בשל עסיסיותו, נוהגים לקשור את האגס לפירות הקיץ, אך אגסים יש כל השנה. הזנים העיקריים הגדלים בישראל, הם ספדונה וקוסצ’יה, זנים נוספים הם ספדוצ’ינה וג’נטיל.
אגסים ביין אדום
אגסים ביין אדום

חלק ניכר מיבול האגסים, בעולם משמש לשימורים, מיצים, לפירות מיובשים, לשיכר, למשקאות חריפים, לריבות ועוד. האגס הישראלי, נאכל בדרך כלל טרי, אך הוא מתאים גם לאפייה, לעוגות, ללפתנים ולסלטים.

החומרים:

6 אגסים קשים, רצוי חומים

1 בקבוק יין אדום יבש

100 גרם סוכר

קליפת לימון מ-1/2 לימון (החלק הצהוב בלבד)

1 מקל קינמון

2 שיני ציפורן

אופן ההכנה:

מקלפים את האגסים ומניחים אותם בסיר בשכבה אחת. מכסים את האגסים ביין ומוסיפים לסיר את קליפת הלימון, הקינמון, הציפורן והסוכר.

מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-40 דקות על אש בינונית. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות.

מוציאים את האגסים מהסיר, מגבירים את האש ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.

מניחים להתקרר.

שמים כל אגס בצלוחית ושופכים מעליו את הרוטב. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.

מובא באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן