החומוס הוא מזון עממי, רבים מתעלמים מהערכים התזונתיים הרבים המצויים בו. הוא מזון עתיר סיבים הנותן תחושה של שובע שיכולה להימשך זמן רב . יש בו מעט קלוריות ביחס לתחושת השובע שהוא מספק, יש בו חלבונים איכותיים (במיוחד לאחר הנבטתו). הוא מכיל גם כמויות יפות של סידן, ברזל, אשלגן, ויטמין 3B וחומצות שומן רב בלתי רוויות. כמו כן, זהו מזון בעל ערך גליקמי נמוך, מה שהופך אותו למזון אידיאלי לסובלים מבעיות של תנודות במשק הסוכר.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
החומוס, גם נמצא כעוזר לבעיות של כולסטרול, בעיות מעיים ועיכול וסרטנים מסוגים שונים, אם משלבים אותו בתזונה באופן קבוע.
מעבר לכך זהו מזון שמאפשר מגוון רב של צורות הכנה והגשה, החל בגרגירים המבושלים, דרך מרקים, קוסקוס ובממרח חומוס. זאת ועוד; אפשר גם לטחון את החומוס לקמח ולהכין ממנו לחמים ומאפים.
החומוס הנמנה על משפחת הקטניות ידוע כעושה גזים הינה כמה טיפים למניעתם:
כאשר מבשלים את הקטניות רצוי להחליף את המים (לאחר רתיחתם) כמה פעמים. רצוי כמה שיותר.
טיפ נוסף הוא להוסיף בהשריית הקטניות ובבישולן פס של אצת קומבו. האצה בעלת יכולת ספיחת הגזים אליה.
בכלל, ניתן להוסיף בבישול תבלינים הידועים כסופחי גזים; זרעים של כמון, כוסברה, אניס, שומר, הל, ג’ינג’ר וקימל. אך אלו האחרונים עשויים/עלולים להשפיע על טעם התבשיל.
אם הבנתם את זה, אז עכשיו לחורף הקריר מאכל שכולו אנרגיה דלת קלורויות משביעה ומחממת…
החומרים;
- 2 וחצי כוסות גרגירי חומוס שהושרו במים 24 שעות
- 1 גזר, קצוץ דק
- 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
- 1 בצל בינוני או גדול, קצוץ דק
- 1 כפית שום כתוש רצוי שום טרי
- צרור תבלינים ירוקים המכיל פטרוזיליה, מרווה, בזיליקום וכוסברה.
- 3 ליטר מים
- 100 גרם פסטה יבשה קצרה, בלתי מבושלת, מסוג פוזיזלי, קונקיליה או אחרת.
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה;
- קושרים את עשבי התיבול כצרור, בעזרת חתיכת בד מכותנה.
- בסיר גדול שמים את שמן הזית, הבצל, הגזר השום ועשבי התיבול ומערבבים על אש בינונית, עד שהם מתכסים בשומן.
- מבשלים 5 עד 6 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים את גרגירי החומוס (אחרי שמסננים אותם ממי ההשרייה), בוחשים ומבשלים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה לפחות.
- מפעם לפעם מוסיפים מעט מים ובוחשים כדי שהמרק לא יהיה סמיך מדי וכדי שתכולתו לא תידבק לתחתית הסיר.
- מוציאים מהסיר את עשבי התיבול ובעזרת מיקסר יד מרסקים את תכולת המרק בתוך הסיר.
- מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מרסקים עד שכל התוכן מתרסק, אבל נשאר עדיין כעיסה גסה. (המרק ייראה כמעט כמו דיסה).
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהפסטה מתרככת (בסביבות 9-11 דקות).
- בעת ההגשה שופכים בכל צלחת כף אחת של שמן זית משובח ומגישים.
Add Comment