בשרים | Meats

סושי בתחפושת – נקניקיות עגל בהגשה חגיגית של סושי וניגירי

נקניקיות עגל הינן נקניקיות מעולות בטעם ומירקם אירופי קלאסי. מתאימות מאוד להכנה גם על גריל בחום עדין. את הניגירי והסושי שבמתכון ניתן להגיש ולאכול בתוספת מתבלים כגון מיונז, קטשופ, רוטב צ’ילי מתוק, ווסאבי ועוד
0
0
מעדני יחיעם, מגישה לפורים: סושי בתחפושת - נקניקיות עגל בהגשה חגיגית של סושי וניגירי
סושי בתחפושת – נקניקיות עגל בהגשה חגיגית של סושי וניגירי

אצות הים מכילות עד פי 20 יותר מינרלים וויטמינים מצמחים הגדלים על האדמה. אצות הים עשירות בקלציום, מגנזיום, ברזל, יוד, זינק ועוד. ויטמינים מקבוצת B כמו: B12 (בעיקר אצת נורי, קומבו וקלפ). ואסאבי הוא צמח ממשפחת המצליבים המכונה גם “חזרת יפנית”.

במטבח היפני מכינים מהשורש שלו ממרח ירוק חריף, שמקובל להגישו לצד מאכלי הים. ניגירי לא דורש גלגול כמו רול הסושי ובמקרה זה משום שעובדים עם נקניקיות ניתן להשתמש בשתי השיטות.

המצרכים:
(ל-12 יחידות)

● 3 נקניקיות עגל “מעדני יחיעם” (מתוך אריזת 450 גרם המכילה 6 יחידות, 75 גרם כ”א).
● 1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
● 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
● 1 צנון חתוך לגפרורים
● 1 גזר חתוך לגפרורים
● 2 עלי אצות נורי לסושי
● מתבלים כגון מיונז, קטשופ, רוטב צ’ילי מתוק, ווסאבי ועוד
לאורז:
● 2 כוסות אורז עגול
● 1 כוס חומץ אורז
● 2 כפות סוכר
● 1 כפית מלח
● 2 כוסות מים
● 1 כף שמן

אופן ההכנה:

פורסים את הנקניקיות ל-4 רצועות דקות. מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 170 מעלות למשך 15 דקות.

להכנת האורז:

מחממים את השמן ומוסיפים אליו את האורז. נותנים לו להיפתח מעט ולהשמיע קולות פיצפוץ דק. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל עד שכל המים נספגים. מערבבים את הסוכר והמלח יחד עם החומץ אורז. לאחר שהמים נספגים, מפזרים מעל את החומץ אורז, מכבים את האש ומכסים את הסיר למשך 15 דקות לפחות.

הרכבת הסושי:

להרכבת רול רגיל, פורסים מחצלת גלגול ועליה מניחים אצה. מפזרים בצורה אחידה אורז ומסדרים את הירקות והנקניק לפי הטעם. מגלגלים ומהדקים היטב וסוגרים את הקצוות כששוליהן רטובים במים.

להרכבת ניגירי:

לוקחים חופן גדול של אורז ויוצרים ממנו את הצורה של הסשימי. מניחים עליו את הנקניקיה ומהדקים עם רצועת אצה.

ניתן להגיש ולאכול בתוספת מתבלים כגון מיונז, קטשופ, רוטב צ’ילי מתוק, ווסאבי ועוד.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן