חג סוכות שמח

מבזקים חדשות ‘כאן ישראל’

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

עוגות

עוגת שוקולד ביתית

0
0

השוקולד הוא שילוב של מוצקי קקאו וסוכר בשילוב מרכיבים נוספים – כגון לציטין ולעתים ונילין לתוספת טעם. השוקולד גורם לשיחרור אנדורפינים במוח ועל ידי כך משרה תחושה טובה, ויש אף האומרים, ממכר.
עוגת שוקולד ביתית
עוגת שוקולד ביתית

עוגת שוקולד, שלהלן היא מאפה בסיסי למגוון רב של עוגות העשויות על בסיס עוגת השוקולד זו. ניתן לחלק אותה ל-2 או שלוש פרוסות לרוחב, ולהוסיף לה תוספות כיד הדמיון העשירה שלכם, או פשוט לקשט אותה בסוכריות צבעוניות ולימי הולדת, אפשר להוסיף נרות, היא טעימה ורכה ומתחברת בקלות לטעמם קטנים כגדולים.

המצרכים:

6 ביצים

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם מרגרינה

150 גרם סוכר כ-3/4 כוס

150 גרם קמח \ כוס גדושה

3 כפות גדושות ריבת מישמש חלקה

הכנה:

1. משמנים את התבנית ומחממים את התנור לחום בינוני.

2. ממיסים את השוקולד בקערה מעל לאדים. מוסיפים את המרגרינה רק עד שתתרכך אך לא נוזלית.

3. מקציפים את החלבונים בקערה גדולה לקצף יציב אך לא נוקשה מידי. מוסיפים בהדרגה כשליש מהסוכר וממשיכים להקציף.

עוגת שוקולד ביתית

4. מקציפים בקערה את החלמונים עם שארית הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד הנמס ומקציפים ביחד. מוסיפים את הקמח מערבבים ביחד (במערבל מערבבים במהירות נמוכה).

5. מאחדים את תערובת השוקולד עם הקצף בשלבים ובהדרגה. מעבירים הכול לתבנית אפיה.

6. אופים 45-50 דקות. לאחר שמוציאים מהתנור מצננים כ-10 דקות. מוציאים את העוגה מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. מצפים למעשה את תחתית העוגה, כי היא חלקה יותר.

7. ממיסים את הריבה בסיר קטן תוך בחישה מתמדת עד שנוצר כעין סירופ נוזלי. יוצקים אותו על מרכז העוגה ומשטחים חלק. מניחים ל-20 דקות לפחות לצינון וייבוש.

8. מכינים זיגוג שוקולד: מצננים את השוקולד הנוזלי עד שיהיה סמיך מאד אבל עדיין נוזלי. יוצקים במרכז ומורחים בתנועות רחבות לכל הכיוונים. מצננים.

9. אפשר לקשט את העוגה בשקדים קלופים או דובדבנים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן