חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

דברי מאפה

עוגיות חמאת בוטנים

0
0

עוגיות חמאת בוטנים מוצאות את מקומן בכל מרחב קולינארי באשר הוא. הן מתאימות לאלו הרגישים לגלוטן, לשוחרי המאכלים הבריאותיים והאורגניים, או לאלו שסתם אוהבים חמאת בוטנים … הן נחשבות לבריאותיות בשל ערכי חומצות שומן חיוניות שהבוטנים מכילים בכמות רבה. חשוב לאכסן את העוגיות לאחר שהתקררו בצנצנת או קופסה אטומה לשם שמירת הטריות והפריכות.
עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות חמאת בוטנים

חמאת בוטנים היא ממרח מזין ועתיר קלוריות, שעשוי מבוטנים (אגוזי אדמה) קלויים המרוסקים לכדי משחה. הבוטנים מכילים חומצות שומן חד לא רוויות המורידות את הכולסטרול בגוף. הבוטנים מכילים מינרלים רבים הקיימים במזון בכמויות גדולות. חמאת הבוטנים הייתה ידועה עוד לאצטקים. בשנת 1890 הוחל בשווק מסחרי של חמאת בוטנים כתוסף חלבונים לאנשים שלא יכלו ללעוס חלבון ממקור אחר עקב בעיות שיניים. בישראל משווקות שלוש גרסאות נפוצות של חמאת בוטנים; קלאסית, עם דבש ועם שברי בוטנים.

המצרכים:
(48 יחידות)

1/2 כוס חמאה
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
2 כפות חלב
1 כפית וניל
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
סוכר
48 נטיפי שוקולד חלב אפשר במקום שוקולד להשתמש בבוטנים או שקדים או אגוזי אדמה לא קלויים לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. לערבב את חמאת הבוטנים, סוכר חום ו- 1/2 כוס סוכר לבן. להוסיף, ביצה, חלב ווניל. ולטרוף היטב.

לערבב יחד קמח, סודה לשתייה ומלח. ולהוסיף לתערובת הקרם. מקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק נוקשה. קורצים מהבצק כדור בגודל כ- 2.5 סנטימטר, מגלגלים בסוכר. מניחים על נייר אפייה משומן במרחק של כ-2 סנטימטרים האחד מהשני אופים במשך 10-12 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.

מיד עם הוצאת העוגיות ובעודן חמות, שמים על כל עוגייה למעלה נטיף שוקולד, ולוחצים כלפי מטה בחוזקה כדי שיתמזג בסדקים מסביב לקצה.

זמן הכנה: 30 דקות | זמן האפיה: 10 דקות | כמות קלוריות למנה: 95 | סה”כ שומן: 4.9 גרם | כולסטרול: 5 מ”ג

הפתיח והמבוא מאתר ויקיפדיה

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן