קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

דברי מאפה ראש השנה

עוגת ריקוטה פרסקה ותפוחי-עץ מתובלים ל'ראש השנה'

עוגת ריקוטה פרסקה, ותפוחי-עץ מתובלים, כשרה חלבית של "מחלבות גד" באדיבות השף הקונדיטור ששמו הולך לפניו; מיקי שמו, שהפך לאושיה בתחום הקולינארי בישראל, ונחשב ליועץ מבוקש בתכניות הבישול והאירוח בערוצי המדיה השונים.
עוגת ריקוטה פרסקה, ותפוחי-עץ מתובלים | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
עוגת ריקוטה פרסקה, ותפוחי-עץ מתובלים | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

ריקוטה (באיטלקית Ricotta) היא גבינה רכה ופשוטה להכנה, הנוצרת מהמים שנשארו מתהליך הכנה של גבינה אחרת. בדרך הכנה זו, הריקוטה היא דלת שומן עד מאוד. גם שמה של הגבינה (ריקוטה, באיטלקית – בישול מחדש) נובע מתהליך הכנתה. גבינת הריקוטה עשירה בסידן, יחסית לשאר הגבינות הרכות.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או בטוויטר.

לרגל ראש השנה והחגים הבאים עלינו לטובה, מציעה חברת "מחלבות גד" מתכון של השף מיקי שמו, לעוגת חג מיוחדת וטעימה עם; תפוחי-עץ, קינמון וגבינה עשירה.

קחו שעה וחצי להכנה, תשקיעו עבודה של כשלושת רבעי שעה, ותוכלו להוציא עד 20 מנות של עוגת ריקוטה פרסקה ותפוחי-עץ מתובלים, כשרה חלבית של "מחלבות גד" באדיבות השף הקונדיטור ששמו הולך לפניו; מיקי שמו, שהפך לאושיה בתחום הקולינארי בישראל, ונחשב ליועץ מבוקש בתכניות הבישול והאירוח בערוצי המדיה השונים.

חומרים (לתבנית קוגלהוף קוטר 22 או תבנית עגולה קוטר 26);

▼ לתפוחי העץ המתובלים;

● תפוח עץ גרנד סמית (הזן הירוק-חמצמץ) קלוף וחתוך לקוביות קטנות
● כף מיץ לימון סחוט טרי
● 2 כפות סוכר
● כפית קינמון

▼ המצרכים לעוגה;

● 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה של גד מהמעדניה
● 200 גרם חמאה רכה
● כוס (200 גרם) סוכר לבן

● 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
● כפית תמצית וניל
● 5 ביצים M(גודל בינוני)
● מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
● חצי כוס אבקת שקדים
● כפית אבקת אפיה
● 2.5 כוסות (280 גרם) קמח מנופה

▼ קישוט; אבקת סוכר

אופן ההכנה;

בקערה מערבבים את קוביות תפוחי העץ, מיץ הלימון, 2 כפות הסוכר והקינמון, מחממים תנור ל-170 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה (בצורת K) מערבלים את החמאה, הסוכר הלבן והחום ותמצית הוניל במשך 5 דקות, במהירות בינונית.

לאחר מכן, מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ולאחריהן את השמנת המתוקה. ממשיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה, מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית, ומוסיפים בהדרגה את גבינת הריקוטה, אבקת השקדים ואבקת האפיה. מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה.

מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד להאחדה בלבד. עוצרים את המיקסר. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ, ומערבבים ידנית ובעדינות בעזרת מרית, יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 50 דקות, עד אשר סכין הננעצת במרכז העוגה, יוצאת עם מעט פירורים. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

בתיאבון!




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    Add Comment

    Click here to post a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    דילוג לתוכן