המרכיב העיקרי במתכונים אלו הוא הדבש השזור כחוט זהב בכל מתכוני ראש השנה, הדבש מופק מצוף פרחים על ידי הפועלות של דבורת הדבש, לדבש מגוון שימושים נרחב: כמזון בפני עצמו או כמרכיב במאכלים רבים, כחומר משמר, וכן כתכשיר או מרכיב של תכשירים ברפואה ובקוסמטיקה. תכונותיו הרפואיות של הדבש היו ידועות כבר מימי קדם. היום אנו יודעים כי הסיבה לכך היא הפעילות האנטי בקטריאלית של הדבש. תנאי בסיסי לשימוש בדבש כתרופה הוא שהדבש לא חומם
עוגת דבש חלבית
מצרכים:
מתכון ל -3 תבניות (אינגליש קייק)
• 3 ורבע כוסות קמח תופח
• כפית אבקת סודה לשתייה
• 4 ביצים
• 1 כוס סוכר
• 1 כוס דבש
• 1 כוס שמן קנולה
• 1 כוס חלב טרה 3%
• 1 יח’ שמנת חמוצה טרה
• 1 כוס אגוזים קצוצים
תבלינים:
• כפית קינמון טחון
• חצי כפית אגוז מוסקט
• חצי כפית ציפורן טחון
לקישוט:
• כוס פרוסות שקדים מולבנים
• נייר אפייה
אופן הכנה:
מערבבים במיקסר את כל החומרים, פרט לאגוזים, עד קבלת תערובת אחידה וחלקה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבניות עם נייר אפייה, מפזרים את השקדים על התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 160 מעלות למשך 20 דקות, מורידים את החום ל- 130 מעלות וממשיכים לאפות למשך כ- 25 דקות נוספות
המלצת השף:
* לשלב בתערובת העוגה, קוביות חלבה קטנות
* לאכול את העוגה יום לאחר האפייה
פנקוטה בשילוב דבש
החומרים:
מתכון לתבנית משפחתית (אלומיניום בגודל בינוני) או 6 מנות אישיות
• 1 ליטר (4 יח’) שמנת מתוקה 38% של טרה
• 14 גרם ג’לטין (1 שקית)
• חצי כוס סוכר
• 2 פקקים תמצית ווניל
• רבע כוס חלב 3% של טרה
• 7 כפות דבש/ סילן
אופן הכנה:
ממיסים את הג’לטין בחלב, שמים בסיר את השמנת המתוקה ותערובת החלב ומרתיחים. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים היטב, מכבים את האש ומצננים קלות.
מוזגים את הדבש לתבניות האישיות (כף וקצת) או לתבנית המשפחתית (את כל הכמות) ומפזרים על כל שטח פני הכלי.
מוזגים על הדבש את הפנקוטה, מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות או עד שהפנקוטה מקרישה, הופכים את הפנקוטה על צלחת ומגישים
המלצת השף:
* ניתן לערבב את הדבש בפנקוטה לפני המזיגה לכלים
* להגיש את המנה לצד פרי טרי
קוקטייל רימונים ושמנת מתוקה
החומרים:
מתכון למשקה אחד
• שליש כוס מיץ רימונים טבעי
• שליש כוס שמנת מתוקה טרה
• שליש כוס חלב
• 4 קוביות קרח
• מעט מאוד סודה
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בבלנדר (כ-2 דקות), עד קבלת משקה אחיד
מוזגים לכוס, מקשטים ומגישים
לקישוט:
• מקל קינמון מסולסל
המלצת השף:
* להוסיף כ- 3 טיפות תמצית ווניל
בתיאבון ולרוויה,
באדיבות, ברק חורש, שף טרה
Add Comment