בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה

בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה – יום בחיי מנהל פארק מים - כאן חדשות | אלכוהול מוברח בתוך לחם, דיווח על קקי במגלשה ומכות עם כסאות פלסטיק. כתבתם של דורון סולומונס ואורן אהרוני.

"לא מאמין במזל בלוטו – זה מתמטיקה"

"לא מאמין במזל בלוטו - זה מתמטיקה": ריאיון עם סטפן מנדל, האיש שפיצח את שיטת הלוטו, אחרי הפרק אודותיו בתוכנית זמן אמת בכאן 11.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

סליחה על השאלה❓ עונה 2 | אוטיסטים

סליחה על השאלה❓ עונה שנייה לתכנית האהובה זוכת פרס האקדמיה 🏆 שעושה את העולם מקום יפה יותר! הצצה כנה ואינטימית לחייהן של קבוצות שמתמודדות עם סטיגמות חברתיות באמצעות שאלות שנשאלו על ידי הצופים. ערוץ כאן 11.

זן נדיר – גורים

גורים - חזרזירים בפי'גמות, שפני סלע משחקים תופסת, פעוטון של יעלים, ותיעוד מיוחד של גורי זאב, מרגע ההמלטה במאורה ועד אימוני הציד שלהם. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

מציאת גופת מנהיג הילידים באמזונס – סערה בברזיל

מציאת גופתו של מנהיג הילידים באמזונס מעוררת סערה בברזיל. כאן חדשות | חדשות הלילה עם יאיר ויינרב.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

ראש השנה

מתכונים לראש השנה: עוגת דבש חלבית, פנקוטה בשילוב דבש, קוקטייל רימונים ושמנת

לקראת ראש השנה הבא עלינו לטובה מגיש לנו השף של "טרה", ברק חורש מתכונים מרעננים. עוגת דבש חלבית , פנקוטה (איטלקית Panna cotta "שמנת מבושלת") היא קרם שמנת מבושם בוניל ומעובה באמצעות ג’לטין המוגש קר בליווי רוטב דבש או סילן. וגם קוקטייל רימונים.
מתכונים לראש השנה: עוגת דבש חלבית, פנקוטה בשילוב דבש, קוקטייל רימונים ושמנת
עוגת דבש חלבית

המרכיב העיקרי במתכונים אלו הוא הדבש השזור כחוט זהב בכל מתכוני ראש השנה, הדבש מופק מצוף פרחים על ידי הפועלות של דבורת הדבש, לדבש מגוון שימושים נרחב: כמזון בפני עצמו או כמרכיב במאכלים רבים, כחומר משמר, וכן כתכשיר או מרכיב של תכשירים ברפואה ובקוסמטיקה. תכונותיו הרפואיות של הדבש היו ידועות כבר מימי קדם. היום אנו יודעים כי הסיבה לכך היא הפעילות האנטי בקטריאלית של הדבש. תנאי בסיסי לשימוש בדבש כתרופה הוא שהדבש לא חומם

עוגת דבש חלבית

מצרכים:
מתכון ל -3 תבניות (אינגליש קייק)

• 3 ורבע כוסות קמח תופח
• כפית אבקת סודה לשתייה
• 4 ביצים
• 1 כוס סוכר
• 1 כוס דבש
• 1 כוס שמן קנולה
• 1 כוס חלב טרה 3%
• 1 יח’ שמנת חמוצה טרה
• 1 כוס אגוזים קצוצים

תבלינים:

• כפית קינמון טחון
• חצי כפית אגוז מוסקט
• חצי כפית ציפורן טחון

לקישוט:

• כוס פרוסות שקדים מולבנים
• נייר אפייה

אופן הכנה:

מערבבים במיקסר את כל החומרים, פרט לאגוזים, עד קבלת תערובת אחידה וחלקה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.

מעבירים את התערובת לתבניות עם נייר אפייה, מפזרים את השקדים על התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 160 מעלות למשך 20 דקות, מורידים את החום ל- 130 מעלות וממשיכים לאפות למשך כ- 25 דקות נוספות

המלצת השף:

* לשלב בתערובת העוגה, קוביות חלבה קטנות
* לאכול את העוגה יום לאחר האפייה

פנקוטה בשילוב דבש

פנקוטה עם דבש

החומרים:
מתכון לתבנית משפחתית (אלומיניום בגודל בינוני) או 6 מנות אישיות

• 1 ליטר (4 יח’) שמנת מתוקה 38% של טרה
• 14 גרם ג’לטין (1 שקית)
• חצי כוס סוכר
• 2 פקקים תמצית ווניל
• רבע כוס חלב 3% של טרה
• 7 כפות דבש/ סילן

אופן הכנה:

ממיסים את הג’לטין בחלב, שמים בסיר את השמנת המתוקה ותערובת החלב ומרתיחים. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים היטב, מכבים את האש ומצננים קלות.

מוזגים את הדבש לתבניות האישיות (כף וקצת) או לתבנית המשפחתית (את כל הכמות) ומפזרים על כל שטח פני הכלי.

מוזגים על הדבש את הפנקוטה, מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות או עד שהפנקוטה מקרישה, הופכים את הפנקוטה על צלחת ומגישים

המלצת השף:

* ניתן לערבב את הדבש בפנקוטה לפני המזיגה לכלים
* להגיש את המנה לצד פרי טרי

קוקטייל רימונים ושמנת מתוקה

קוקטייל רימונים ושמנת

החומרים:
מתכון למשקה אחד

• שליש כוס מיץ רימונים טבעי
• שליש כוס שמנת מתוקה טרה
• שליש כוס חלב
• 4 קוביות קרח
• מעט מאוד סודה

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בבלנדר (כ-2 דקות), עד קבלת משקה אחיד
מוזגים לכוס, מקשטים ומגישים

לקישוט:

• מקל קינמון מסולסל

המלצת השף:

* להוסיף כ- 3 טיפות תמצית ווניל

בתיאבון ולרוויה,

באדיבות, ברק חורש, שף טרה




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן