חוק ומשפט

מינוי רשמים בבתי המשפט, יותנה באישור הועדה לבחירת שופטים

0
0

עם אימוץ עמדת לשכת עורכי הדין בישראל, כי מינוי הרשמים, יותנה באישור הועדה לבחירת שופטים, מברכת הלשכה על החלטת ועדת החוקה של הכנסת, המעניקה סמכות לרשמים לדון בתביעות עד סך 50 אלף ₪.
מינוי רשמים בבתי המשפט, יותנה באישור הועדה לבחירת שופטים
מינוי רשמים בבתי המשפט, יותנה באישור הועדה לבחירת שופטים

רוצים עדכונים? הצטרפו ל ’כאן ישראל’ החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’X’.

לשכת עורכי הדין, ברכה על אישור הצעת חוק בתי המשפט (תיקון מס’ 61) (סמכויות רשם) התשע”א-2010, המעניקה סמכות לרשמים לדון בתביעות עד סך של 50 אלך ₪, אתמול, 18.5.11, בועדת החוקה של הכנסת.

הלשכה, הביעה תמיכתה בהצעת החוק בפני ועדת החוקה באמצעות נייר עמדה שנשלח ע”י יו”ר ועדת בתי משפט, עו”ד הלל איש-שלום, אולם ציינה, כי מן הראוי שיידרש אישור של הועדה לבחירת שופטים למינוי אותו רשם, כבעל סמכות לדון בתביעות עד לסך של 50 אלף ₪, מאחר שמדובר בהקניית סמכות של שופט בית משפט שלום לרשמים.

הגם שמדובר בסמכות מוגבלת בהתייחס לתביעות עד סך של 50 אלף ₪ בהתאם להצעת התיקון שבנדון, מדובר בסמכות המוקנית לשופט בית משפט שלום, וכאמור, מן הראוי שהדבר יותנה באישור הועדה לבחירת שופטים.

עו”ד הלל איש-שלום

עמדת לשכת עורכי הדין, כאמור אומצה על ידי יו”ר ועדת החוקה של הכנסת, חה”כ דוד רותם (סיעת ישראל ביתנו), אשר במהלך הישיבה, עמד על כך, כי מנוי הרשמים, יאושר על ידי הועדה לבחירת שופטים.

לדברי ראש הלשכה, עו”ד הלל איש-שלום, בכפוף לאישורה של הועדה לבחירת שופטים; “יש בהצעה כדי להקל על העומס בבתי המשפט, ועינויי הדין הנובעים ממנו באמצעות שימוש בעשרות שופטים בפועל נוספים ללא עלות חדשה.

אני שמח שועדת החוקה של הכנסת והנהלת בתי המשפט, קיבלו את עמדת הלשכה בנושא זה”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: [email protected]

קמפיין עצמי כאן ישראל

ראש הממשלה נתניהו בהצהרה לתקשורת

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

אחרי החורף האביב הגיע

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

ישראל חוגגת 78