חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

דברי מאפה

עוגיות מתכונים להכנה עם ילדים

0
0

סגל המרצים של בית הספר למלונאות תדמור מציע מתכוני עוגיות, שילדים אוהבים והם מתאימים במיוחד להכנה עם הילדים.עוגיות ריבה,עוגיות שוקוצ’יפס,עוגיות שוקולד ואפילו קנטוצ’יני איטלקי.
 עוגיות מתכונים להכנה עם ילדים
עוגיות ריבה

בכל הזדמנות בה ילדינו בחופשה מהלימודים או סתם בימים גשומים כשהם מכרכרים סביבנו, חסרי מנוחה, צמאים להפעלה כייפית, למה שלא נעסיק אותם בסדנת אפייה משפחתית? הילדים ייהנו וילמדו לאפות ואתם תשבו בבית השקט, עם כוס קפה מלווה במבחר עוגיות מעולות…

עוגיות ריבה

מצרכים:

100 גרם סוכר
200 גרם חמאה/מרגרינה
1 ביצה
כפית תמצית וניל
קורט מלח
300 גרם קמח
ריבת תות, או כל ריבה אהובה אחרת.

אופן הכנה:

מעבדים יחד את סוכר, חמאה, ביצה, תמצית וניל וקורט מלח.
מוסיפים קמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פריך. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.

מרדדים כל חלק במשטח מקומח וקורצים תחתיות ומכסים (במכסים יש לעשות חור קטן באמצע).

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

לאחר שהעוגיות מתקררות, ממלאים תחתיות בריבה ומכסים עם “המכסה”.

עוגיות שוקוצ’יפס

עוגיות שוקוצ’יפס

מצרכים:

75 גר’ סוכר חום
75 גר’ סוכר לבן
100 גר’ חמאה
1 ביצה
140 גר’ שוקוצ’יפס (או חתיכות קטנות של שוקולד)
70 גר’ אגוזים גרוסים
150 גר’ קמח
2 כפיות אבקת אפייה
תמצית וניל

אופן הכנה:

מקציפים יחד סוכר חום, סוכר לבן, חמאה וביצה.בוחשים פנימה שוקוצ’יפס, אגוזים גרוסים, קמח, אבקת אפייה ותמצית וניל.
מזלפים עוגיות עם שקית לזילוף, או בעזרת 2 כפיות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

שדרוג שילדים אוהבים: ניתן להחליף את השוקוצ’יפס הרגיל בשוקולדים שונים החתוכים לחתיכות קטנות, כגון Mnm’s או שוקולד לבן.

קנטוצ’יני איטלקי

קנטוצ’יני איטלקי

מצרכים:

300 גרם סוכר
150 גרם חמאה
1 ביצה
2 חלמונים
400 גרם קמח
150 גרם אגוזי לוז
1 כף מיץ לימון
כפית סודה לשתיה

אופן הכנה:

להקציף יחד סוכר, חמאה, ביצה וחלמונים. להוסיף אגוזי לוז, מיץ לימון וסודה לשתייה. לערבב בצק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

יוצרים מהבצק כמה כיכרות (על פי גודל העוגיות הרצוי), ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהבצק מזהיב.

לאחר שהבצק מצטנן, חותכים לפרוסות דקות ומחזירים חזרה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-12 דקות.

שדרוג שילדים אוהבים: את אגוזי הלוז ניתן להחליף בכל אגוז אחר האהוב על ילדיכם, מומלץ מאוד לערבב כמה סוגים יחד!

עוגיות שוקולד

עוגיות שוקולד

מצרכים:

2 ביצים
150 גרם סוכר
30 גרם חמאה
220 גרם שוקולד
40 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
120 גרם אגוזים גרוסים
120 גרם שוקולד קצוץ

אופן הכנה:

להקציף ביצים וסוכר. להמיס חמאה בסיר, לכבות את האש ולהוסיף פנימה 220 גרם שוקולד.

לאחר שהשוקולד נמס, מערבבים יחד עם מה שהוקצף קודם לכן. מוסיפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים לתערובת אגוזים גרוסים ו-120 גרם שוקולד קצוץ ומערבבים.

מזלפים עוגיות עם שקית לזילוף, או בעזרת 2 כפיות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות ומקררים היטב.

בתאבון!!!

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן