חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

בשרים | Meats

גולאש בשר בקר

0
0

גולאש הוא נזיד שמקורו בהונגריה. הוא מכיל לרוב בשר בקר, בצלים, פלפל אדום או גמבה ופפריקה. יש המתבלים את התבשיל ביין. הנזיד יכול להיות סמיך יותר או פחות לפי שימושו בארוחה והגרסה הדלילה שלו נקראת מרק גולאש ומוגשת כמנה ראשונה.
גולאש בשר בקר
גולאש בשר בקר

הגולאש הוא סמלו של המטבח ההונגרי, אולם הוא פופולרי בכל מרכז אירופה וארצות הבלקן. מקורו של מזון זה במאכל שהכינו רועי צאן החל מימי הביניים. נזיד זה התבשל בסיר מעל אש גלויה והיווה ארוחה שלמה. מאכל זה נחשב למאכל ביתי, והיה נפוץ בשל פשטות הכנתו. הבישול הממושך מאפשר שימוש בחלקי בשר פחות איכותיים (ולכן זולים יותר) ובשל כך היווה הגולאש מאכל של פשוטי העם והשכבות הנמוכות יותר.

המצרכים:

750 גרם בשר בקר חתוך ל- 4 חלקים מומלץ (בשר כתף מס’ 5)
4-6 כפות שמן זית
1 כף קמח לבן
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצים דק
3 עגבניות מקולפות ללר גרעינם וחתוכות לחתיכות גסות
2 כפיות פפריקה
400 מ”ל (כ- 2 כוסות)מרק בשר
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
50 גרם פלפל אדום קלוי חתוך לרצועות
קליפה מגוררת מחצי לימון
מיץ מחצי לימון.

אופן ההכנה:

תבלי את הבשר במלח ופלפל, ופזרי עליו את הקמח. חממי את שמן הזית בסיר והשחימי את הבשר על אש גבוהה.

הוציאי את הבשר מהסיר הנמיכי את האש והוסיפי את הבצל מץ הלימון והשום, כסי את הסיר ובשלי עד שיתרככו 10 עוד 15 דקות.

החזירי את הבשר לסיר, הוסיפי עגבניות ופפריקה, ערבבי היטב ובשלי כ-דקה לאחר מכן, הוסיפי את ציר הבשר כסי ובשלי עוד כ- 30 דקות.

הוסיפי את רצועות הפלפל וגרידת הלימון, והמשיכי לבשל כ-30 דקות נוספות. בשלב זה הרוטב כבר אמור להיות סמיך והבשר רך. פזרי את הפטרוזיליה הקצוצה. וכבי את הסיר.

אפשר להגיש ליד תפוחי אדמה אפויים או על מצע אורז לבן.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן