מדא גייס את מירי בוהדנה למאמצים של מדא בנושא הקורונה

"מזה כשנתיים מגן דוד אדום הוא משפחה עבורי ומקום שבמסגרתו אני זוכה לתת מעצמי למען אחרים" - סיפרה מירי בוהדנה; "נגיף הקורונה, יצר בהלה רבה בעולם וגם בארץ והרבה דברים בנושא אינם ברורים, מה שיכול להלחיץ עוד יותר. לכן, שמחתי מאוד לשתף פעולה עם מדא, גם בנושא הזה, וליצור סרטון ביחד עם דר' סטרוגו, שמטרתו להעלות מודעות לפעולות שונות שחשוב לעשות, כדי למנוע הדבקה, לתת תשובות ולהרגיע את הציבור" .

אורלי לוי לא ידעה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | אומנם עמיר פרץ הצהיר שוב ושוב שהוא רוצה ממשלה בתמיכת הרשימה המשותפת, אבל אורלי לוי אבקסיס פשוט לא ידעה | להשוות קורונה לשפעת זה אולי מרגיע - אבל לא נכון.

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

חג שבועות מאכלי חלב

מתכונים לחג שבועות – עם מוצרי חלב של בית ספר למלונאות תדמור

לקראת חג שבועות, המשמש חג ליצרני הגבינות, עבדו ברפתות ובדירים סביב השעון, לספק לנו גבינות ומוצרי חלב מיוחדים לחג, פספסתם את חליבת הבוקר? לא נורא. השפים של בית הספר המרכזי למלונאות ומקצועות האירוח בית ספר תדמור, מגיש; פטה וחצילים במעטפת בצק עלים, סלט תאנים עם גבינת סנט מור, קיש גבינות צאן.
קיש גבינות | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
קיש גבינות

כמה דברים על החלב, לקראת חג השבועות הבא עלינו לטובה: פרה מניבה 30 ליטר חלב ליום. עז, מניבה 2-3 ליטר חלב ליום. כבשה, מניבה 1-2 ליטר חלב ליום. לייצור 1 ק”ג גבינת רוקפור, נדרשים 7 ליטר חלב. ק”ג קממבר, תוכלו ליצר מ- 7 ליטר חלב ואילו לייצור 1 ק”ג גבינת גאודה, תצטרכו לעבוד קשה יותר ולחלוב 11 ליטרים של חלב.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

פספסתם את חליבת הבוקר? לא נורא. השפים של בית הספר המרכזי למלונאות ומקצועות האירוח “תדמור” שהוקם בשנת 1962 ומוביל מאז את ההכשרה המקצועית בתחום המלונאות והקולינריה בישראל, אספו עבורכם מתכונים נבחרים עם…ניחשתם, נכון: מוצרי חלב לחג שבועות.

 פטה וחצילים במעטפת בצק עלים

חומרים;

  • 2 חצילים,
  • 1/2 כוס פטה מפוררת,
  • 1 חבילה בצק עלים,
  • 1/4 כפית פלפל לבן,
  • 1 חלמון,
  • 3 כפות קצח.

אופן הכנה;

קולים את החצילים על הגריל, קולפים אותם מסננים, קוצצים ומערבבים היטב עם הגבינה והפלפל.

מרדדים בצק עלים וחותכים מלבן 10 ס”מ על 20 ס”מ מניחים את החצילים והגבינה לאורך הבצק, סוגרים ומגלגלים לצורת שבלול.

מניחים בתבנית, מורחים חלמון ומפזרים קצח. אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהבצק תופח מעט ומשחים.

 סלט תאנים וסנט מור

חומרים;

  • חבילה עלי בייבי,
  • 7 תאנים בשלות,
  • 1 גליל גבינת סנט מור.

לרוטב;

  • מיץ מחצי לימון,
  • 2 שיני שום,
  • 1/4 כוס שמן זית,
  • 4 כפות בלסמי,
  • 1/2 כפית פלפל שחור,
  • מלח.

אופן הכנה;

מערבבים את חומרי הרוטב עם עלי הבייבי, חורצים חריץ בתאנים ומניחים על הסלט, פורסים את הגבינה לפרוסות ומפזרים על הסלט.

 קיש גבינות צאן

קיש גבינות צאן | מתכונים לחג שבועות - עם מוצרי חלב של בית ספר תדמור | עיבוד צילום: שולי סונגו
קיש גבינות צאן

חומרים לבצק;

  • 1.1/2 כוסות קמח,
  • 100 גר’ חמאה,
  • 1/2 כפית מלח,
  • 1 חלמון,
  • 3-2 כוסות מים.

חומרים למלית;

  • 100 גרם פקורינו,
  • 100 גרם קצ’וטה,
  • 100 גרם סנט מור,
  • 1.1/2 מכלים קרם פרש,
  • 3 ביצים,
  • 2 כפות אורגנו טרי,
  • 2 כפות פטרוזיליה,
  • 2 כפות רוזמרין קצוץ,
  • 2 כפות שמן זית.

אופן הכנה;

מעבדים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורים. מערבבים את החלמון עם המים, מוסיפים לתערובת ומעבדים כמה שניות לקבלת בצק אחיד.

משטחים קלות את הבצק ומשהים במקרר למשך שעה. מרדדים את הבצק לקוטר תבנית 26 ס”מ ומשהים במקרר.

את כל חומרי המלית מעבדים במעבד מזון לתערובת חלקה, יוצקים את התערובת לתבנית עם הבצק ואופים 45 דקות בחום של 180 מעלות.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן