
מקרוט (מַקְרוֹט) הוא עוד מעדן מתוך הרבה מעדנים שיש לעדת יהודים יוצאי לוב, קיים מנהג אצלם להכין עוגיות “מקרוט” רק בחג פורים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
במקור טיגנו ולא אפוּ את המקרוט, לא הוסיפו אבקת אפיה או מיץ תפוזים או קמח, אבל בעידן של חומריות ופינוקים והכול ברוך ה’, זמין על פי משתתפי פורום יוצאי לוב. אנחנו משפרים לפחות לטעמנו.
■ מצרכים לעוגיות;
- 1 ק”ג סולת,
- 1.5 אבקת אפיה,
- 1.5 כוס שמן,
- 1 כוס מיץ תפוזים,
- 0.5 כוס מים,
■ מצרכים למילוי;
- חבילת תמרים,
- כף חראראת’,
- רבע כוס שמן,
■ מצרכים לדבש;
- 0.5 ק”ג סוכר,
- מיץ מחצי לימון,
- 2 חבילות סוכר וניל,
- 4 כוסות מים.
■ אופן ההכנה:
לחמם את הסולת על אש בינונית. לערבב החומרים יחד וללוש לכדי עיסה חצי רטובה.
לשטח את החומר לרצועה ארוכה ברוחב כ-15 ס”מ ובאורך כפי שיצא.
לערבב התמרים יחד עם השמן והחראראת’ לכדי עיסה. להניח את עיסת התמרים על חצי מרוחב הבצק לכל האורך, בחצי הנותר של הבצק לכסות את התמרים, ליצור רצועה אחידה כשהתמרים מכוסים לגמרי.
לחתוך לרצועות ברוחב 5-6 ס”מ וכל רצועה לעגל ביד לכדי כדור.
לשטח את הכדור ולחרוץ בו חריצים עם סכין (לא חובה). לסדר בתבנית ולהכניס לתנור בחום בינוני למשך חצי שעה בערך. עד לקבלת גוון זהוב, כשהזהיבו להוציא מהתנור.
■ אופן הכנת הדבש;
להרתיח את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה סמיכה. לטבול את המקרוט בתוך הדבש.
לפזר סוכריות צבעוניות קטנות או שומשום.
Add Comment