במפגש מרתק בהנחיית חיים גן, שכותרתו: “מבוא לעולם היין” נחשפו המשתתפים לעולם היחסים הסבוכים של היין הישראלי והבינלאומי. מפגשים נוספים בקורס עסקו בנושאי הליבה של הכנת היין: גידול כרמים, מיקרוביולוגיית יין וכימיית יין, מיתוג, שיווק וניהול
אריאל: מ.ט.י ש”י והמרכז האוניברסיטאי קיימו קורס לייצור יין
קורס ייחודי לייצור יין וניהול יקבי בוטיק הסתיים לאחרונה במרכז האוניברסיטאי בעיר אריאל בשיתוף עם המרכז לטיפוח יזמות (מ.ט.י ש”י). קורס זה, הינו הראשון העוסק בלעדית בעולמם של היקבים הקטנים – יקבי הבוטיק והיקבים הביתיים.
לדברי רכז הקורס עידו לוינסון, המשמש גם כיינן יקבי רקנאטי, מטרת הקורס; “לספק ללומדים ארגז כלים עימו יוכלו להבין לעומק וליישם את עקרונות הייצור, השיווק והניהול של יקב בוטיק.
מהנתונים שנמסרו על ידי מארגני הקורס, הענף הולך ומתפתח בקצב מהיר ביותר; עשרות יקבים מסחריים קיימים כיום בארץ וכ-200 עד 300 יצרנים ביתיים נוספים פועלים בשוק זה. באזורים ההרריים ב-יהודה ושומרון קיימים תנאי אקלים אופטימאליים לגידול ענבי איכות ל-יין, בעלי טעמים וארומות הייחודים לאזור.
בעזרת הדרכה והכשרה נכונה הופכים אט אט חלק מ”יקבי הבוטיק” באזורים אלה ליצרני יין איכותי ויוצא דופן, ומנצלים עד תום את תנאי הקרקע והאקלים של אזורם. היקבים החדשים הקמים בכל חלקי הארץ מלמדים שיין ניתן לייצר בכל מקום שרק נרצה.
במפגש מרתק בהנחיית חיים גן, המוכר מאוד בפעילותו בתחום היין, וכותרתו: “מבוא לעולם היין” נחשפו המשתתפים לעולם היחסים הסבוכים של היין הישראלי והבינלאומי. מפגשים נוספים בקורס עסקו בנושאי הליבה של הכנת היין; גידול כרמים, מיקרוביולגיית יין וכימיית יין, מיתוג, שיווק וניהול.
רוב המשתתפים בקורס מגיעים אל המרכז האוניברסיטאי ב-אריאל מ-יהודה ושומרון, אך ישנם משתתפים מסורים המגיעים אפילו מהעיר ירוחם ומ-הגליל כדי ללמוד את רזי היין.
לספק ללומדים ארגז כלים עימו יוכלו להבין לעומק וליישם את עקרונות הייצור, השיווק והניהול של יקב בוטיק, בצילום: בוגרי קורס לייצור יין וניהול יקבי בוטיק
Add Comment