חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

בשרים | Meats מתכונים ליום העצמאות

רוסטביף עסיסי בציפוי ארומטי של מעדן תאנים וזרעי כוסברה בתנור

רוסטביף (Roast beef, ) הוא נתח בשר בקר המיועד לצליה בתנור. נתח הבשר מגיע מהגב של הבקר, חלקים הנקראים; סינטה או פילה או שייטל, אך גם חלקים אחרים, כמו אנטריקוט יצלחו אף הם למטרה זו ◄דרך מצוינת להכין רוסטביף היא להעניק לו מעטה ארומטי, במקרה זה של ריבה וזרעי כוסברה, הזיגוג מבטיח כמובן טעם, אך גם מראה מושחם ומושלם.
0
0
רוסטביף בציפוי מעדן תאנים וזרעי כוסברה | עיבוד צילום: שולי סוגנו ©
רוסטביף בציפוי מעדן תאנים וזרעי כוסברה

קבלו את הרוסטביף המושלם, נתח בשר מגרה עם מעטה פריך ותוכן עסיסי – חגיגה גדולה לאוהבי הבשר. ההכנה פשוטה ביותר, והתוצאה מרשימה ומתאימה למגוון מטרות. הרוסטביף, יכול לעמוד במרכזה של ארוחה כמנה עיקרית חמה או כמנה ראשונה קרה המוגשת לצד רוטב מעניין. רוסטביף קר משתלב נהדר גם בסלט וכמובן בכריכים (כנ”ל).

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

[] רוסטביף עסיסי בציפוי ארומטי 

דרך מצוינת להכין רוסטביף היא להעניק לו מעטה ארומטי, במקרה זה של ריבה וזרעי כוסברה, הזיגוג מבטיח כמובן טעם, אך גם מראה מושחם ומושלם.

רכיבים (ל-4-6 סועדים);

• 1 ק”ג סינטה טרי “אדום אדום”

• 1/2 כוס שמן זית

• 2 כפות מלח גס

• 1 כף פלפל שחור גרוס

• 1 כוס ריבת תאנים

• 2 כפות זרעי כוסברה שלמים

• חופן גבעולי תימין

אופן ההכנה;

1. מחממים תנור ל-250 מעלות. משמנים את הסינטה ומתבלים במלח ופלפל. מחממים מחבת גדולה וכבדה, “סוגרים” בחום גבוה את הסינטה מכל הצדדים עד להשחמה כ-2 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת.

2. מערבבים יחד את ריבת התאנים וזרעי הכוסברה, מורחים את הסינטה בתערובת מכל הצדדים, מניחים בתבנית אפייה ומכסים בענפי תימין.

3. מכסים את הסינטה בנייר אלומיניום וצולים בתנור החם, כ-20 דקות לדרגת מידיום-רייר, 30 דקות לדרגת מידיום ו-40 דקות לדרגת וול-דאן. מורידים את נייר האלומיניום וצולים עוד כ-5 דקות על מנת שהריבה תהפוך לקרמל.

4. מוציאים מהתנור ומניחים בצד כ-10 דקות לפחות. שומרים את הנוזלים שהצטברו בתבנית.

5. להגשה: פורסים את הסינטה ל-4 סטייקים גדולים או פורסים לפרוסות דקות. מסדרים בצלחת הגשה, מושחים מעט מנוזלי הצלייה ומפזרים מעל מעט מלח גס.

6. הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם בטטות או תפוחי אדמה צלויים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן