
קבלו את הרוסטביף המושלם, נתח בשר מגרה עם מעטה פריך ותוכן עסיסי – חגיגה גדולה לאוהבי הבשר. ההכנה פשוטה ביותר, והתוצאה מרשימה ומתאימה למגוון מטרות. הרוסטביף, יכול לעמוד במרכזה של ארוחה כמנה עיקרית חמה או כמנה ראשונה קרה המוגשת לצד רוטב מעניין. רוסטביף קר משתלב נהדר גם בסלט וכמובן בכריכים (כנ”ל).
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
[] רוסטביף עסיסי בציפוי ארומטי
דרך מצוינת להכין רוסטביף היא להעניק לו מעטה ארומטי, במקרה זה של ריבה וזרעי כוסברה, הזיגוג מבטיח כמובן טעם, אך גם מראה מושחם ומושלם.
רכיבים (ל-4-6 סועדים);
• 1 ק”ג סינטה טרי “אדום אדום”
• 1/2 כוס שמן זית
• 2 כפות מלח גס
• 1 כף פלפל שחור גרוס
• 1 כוס ריבת תאנים
• 2 כפות זרעי כוסברה שלמים
• חופן גבעולי תימין
אופן ההכנה;
1. מחממים תנור ל-250 מעלות. משמנים את הסינטה ומתבלים במלח ופלפל. מחממים מחבת גדולה וכבדה, “סוגרים” בחום גבוה את הסינטה מכל הצדדים עד להשחמה כ-2 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת.
2. מערבבים יחד את ריבת התאנים וזרעי הכוסברה, מורחים את הסינטה בתערובת מכל הצדדים, מניחים בתבנית אפייה ומכסים בענפי תימין.
3. מכסים את הסינטה בנייר אלומיניום וצולים בתנור החם, כ-20 דקות לדרגת מידיום-רייר, 30 דקות לדרגת מידיום ו-40 דקות לדרגת וול-דאן. מורידים את נייר האלומיניום וצולים עוד כ-5 דקות על מנת שהריבה תהפוך לקרמל.
4. מוציאים מהתנור ומניחים בצד כ-10 דקות לפחות. שומרים את הנוזלים שהצטברו בתבנית.
5. להגשה: פורסים את הסינטה ל-4 סטייקים גדולים או פורסים לפרוסות דקות. מסדרים בצלחת הגשה, מושחים מעט מנוזלי הצלייה ומפזרים מעל מעט מלח גס.
6. הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם בטטות או תפוחי אדמה צלויים.
Add Comment