חדשות קינוחים

קינוח חורפי מנצח להגשה בכל ארוחה: תותים מסקרפונה

מסקרפונה, סוג של גבינת שמנת אשר מקורה באיטליה, מככבת בקינוח, טעים ומנצח להגשה בכל ארוחה; 'תותים מסקרפונה' המובא לרגל החורף באדיבות רשת ההמבורגרים  BBB ◄ המצרכים עבור מנה אחת; 1 יח' מרנג, 2 כפות רוטב תותים, 3 כפות קרם מסקרפונה, 4 תותים רחוצים וחתוכים לקוביות קטנות.
0
0
תותים מסקרפונה, קינוח מנצח לחורף של רשת BBB | צילום גליה אבירם | עיבוד צילום: שולי סונגו
תותים מסקרפונה, קינוח

רשת ההמבורגרים  BBB, מעניקה מתכון קינוח חורפי, טעים ומנצח להגשה בכל ארוחה: תותים מסקרפונה. קינוח תותים מסקרפונה, מוגש ברשת BBB  במשך חודשי החורף. רשת BBB נמצאת בבעלות אנשי העסקים רון שולמן, ירון ישראל, טל יתום, שגיב אברמסון ואהובה תורג’מן המשמשת גם כמנכל. הרשת מונה 27 סניפים בפריסה ארצית.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

בשנת 2016, פתחה רשת ההמבורגרים BBB, סניף בעיר ברלין. מסעדות הרשת מציעות חוויה נעימה, טעימה ואיכותית, לצד אווירה חמה, משפחתית וביתית. הרשת מחזיקה במועדון הלקוחות המוביל בתחום המזון ומונה מעל ל- 410 אלף בתי אב.

מסקרפונה על פי ויקיפדיה, היא סוג של גבינת שמנת אשר מקורה באיטליה, המיוצרת משילוב של שמנת ולעתים גם חובצה.

לאחר תהליך דנטורציה קצר (דֵּנָטוּרַצְיָה | Denaturation. בעברית; צְמִיתָה, בתרגום מילולי; שלילת המצב הטבעי) היא תהליך שבו משתנה המבנה המרחבי, הטבעי של מולקולה ביולוגית גדולה, מבודדים מוצקי השמנת ממי הגבינה על ידי שימוש בחומצה טרטרית. המוצקים, נאספים לגבן אחיד מבלי ליישנה. אחוז השומן בה גבוה מאוד ויכול להגיע ל-50%.

█ מתכון קינוח תותים מסקרפונה;

 █  מצרכים עבור מנה אחת; 

  • 1 יח’ מרנג
  • 2 כפות רוטב תותים
  • 3 כפות קרם מסקרפונה
  • 4 תותים רחוצים וחתוכים לקוביות קטנות.

אופן הכנה;

 בצלחת עמוקה (מרקייה) מניחים בתחתית 3/4 מכמות רוטב התותים. מעליו שוברים את המרנג לחתיכות גדולות. מפזרים מעל למרנג את רוטב התותים.

שופכים מעל רוטב התותים את קרם המסקרפונה.

מעל לקרם המסקרפונה, מפזרים את קוביות התותים ומעליהן שופכים את שארית רוטב התות.

להכנת המרנג;

█  מצרכים;

  • 3 חלבונים בטמפרטורת החדר,
  • קורט מלח,
  • כפית חומץ לבן נייטרלי,
  • כוס סוכר.

אופן הכנה;

בקערה נקייה, מקציפים חלבונים עם קורט מלח וכפית חומץ בקצב איטי. כשמתחיל להיווצר קצף, מגבירים את מהירות ההקצפה ומוספים בהדרגה סוכר. מקציפים עד שהקצף לבן, מבריק וסמיך מאוד.

בתבנית עם נייר אפייה, מזלפים נשיקות בקוטר של סנטימטר או שמניחים בעזרת כפית. אופים כ-3 שעות ב-110 מעלות.

לאחר 3 שעות מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתנור הכבוי עם דלת סגורה עד לצינון מושלם של המרנג.

█  להכנת רוטב תות;

  •  500 גרם תותים – לשטוף ולהוריד להם את העלים הירוקים. לחתוך כל תות לחצי.
  • לשים בסיר עם 500 גרם סוכר לבן ו-250 מיליליטר (כוס) מים.
  • לבשל על אש נמוכה עד שכל הסוכר נמס והרוטב קצת מתעבה.

█  להכנת קרם המסקרפונה;

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 250 מיליליטר שמנת מתוקה
  • 150 גרם סוכר
  • קורט מלח
  1. להקציף שמנת מתוקה.
  2. בכלי נפרד מקציפים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר והמלח.
  3. בתנועות קיפול עדינות מערבבים את השמנת המתוקה המוקצפת לתוך גבינת המסקרפונה.

בתאבון

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן