אוכל נעים | Foods מתכונים | recipesisrael.co.il מתכונים לחג הפסח

ספגטי בראגו בולונז – כשר לחג הפסח, מתכון של המותג ברילה

רוטב בולונז הוא רוטב לפסטה שמקורו בבולוניה, איטליה, המבוסס על בשר טחון, פנצ'טה (בשר מעושן), רסק עגבניות, גזר, בצל, סלרי, קצת ציר ירקות, שמן זית או חמאה, חלב ויין לבן. רצוי להגיש את הרוטב עם פסטה רחבה, בייחוד טליאטלה או עם פסטה קצרה ריגטוני וגם כבסיס ללזניה. יש לשים לב שלא להפריז בכמות רסק העגבניות, ברוטב המקורי משתמשים בכמות קטנה בלבד, כאשר מרכיבו העיקרי הוא הבשר הטחון.
0
0

 

ספגטי בראגו בולונז, כשר לחג הפסח | צילום: נמרוד סונדרס | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
ספגטי בראגו בולונז

לרגל השקת סדרת המוצרים החדשה והכשרה לפסח של ‘ברילה’; ספגטי, פוזילי ופנה, מציע המותג ברילה ארוחת חג כשרה לפסח (לאוכלי קטניות); ספגטי ב-ראגו בולונז! ירקות שורש, עשבי תיבול, יין, בקר והרבה זמן. אלה החומרים שמהם עשוי ה’ראגו בולונז’. ניתן להוסיף עוד חומרי גלם ארומטיים, כמו; פטריות טריות או מיובשות, עגבניות מיובשות, קוביות של בשר מעושן ועוד ירקות שורש שאוהבים – למשל; כרישה, שומר או לפת קצוצים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

ברילה היא חברת מזון משפחתית איטלקית. החברה נוסדה בשנת 1877 והפכה לקבוצה בינלאומית הפעילה בלמעלה מ-100 מדינות.

החברה היא המובילה בעולם בשוק הפסטה וביבשת אירופה בתחום הרוטב המוכן לשימוש. החברה שולטת בתחום מוצרי המאפה באיטליה ובענף הקרקרים בסקנדינביה.

היא מוכרת ברחבי העולם כסמל של הידע הקולינרי האיטלקי; “אנחנו אופים ויצרני פסטה. זו העבודה של המשפחה שלנו כבר ארבעה דורות, עם עזרתם של שותפים מעולים.

זה התחום היחיד שבו אנחנו יכולים לנסות להשתפר כל יום”. – גוידו ברילה.

סדרת ברילה לפסח, תשווק במהדורה מוגבלת, היא  עשויה מתערובת ייחודית של קמח תירס לבן, קמח תירס צהוב ואורז (ללא גלוטן).

סדרת המוצרים  מצטיינת בטעם משובח, מרקם אחיד ששומר על צורתו ונגיסוּתו גם לאחר הבישול, בדומה לכל המוצרים מבית ברילה, המצטיינים באיכות פרימיוּם וטעם של פסטה איטלקית אמיתית. 

אייקון ספגטיספגטי בראגו בולונז

 חומרים ל-6 מנות;

  • 1 חבילה ברילה ספגטי כשר לפסח
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה
  • 2 גזרים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום
  • 2 עלי דפנה
  • צרור עשבי תיבול טריים – אורגנו, תימין, מיורן ורוזמרין או 1 כפית גדושה תערובת עשבי תיבול יבשים
  • 700 גרם בשר בקר טחון (עדיף מנתח שיש בו שומן כמו צלעות)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • חצי כוס יין אדום יבש (לא חובה)
  • 1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור או צ’ילי גרוס

█ אופן ההכנה;

מכינים את הראגו: מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים ומאדים כ-5 דקות או עד שהם מתרככים מעט.

מוסיפים שום, תבלינים ועשבי תיבול ואת הבשר הטחון. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהבשר עשוי ומתחיל טיפה להזהיב. מוסיפים יין, נותנים לו להתאדות.

מוסיפים את העגבניות משני הסוגים, מוסיפים עוד כוס מים רותחים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה שעה וחצי ואפילו יותר. עד כאן אפשר ואפילו רצוי, להכין מראש.

לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה 2 דקות פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה.

במקביל מחממים את הרוטב. אם הוא סמיך מדי מדללים במעט מים רותחים. טועמים ומוודאים שהוא טעים ולא חסר מלח, פלפל או שמן זית.

מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, מערבבים, מבשלים יחד עוד 2 דקות.

█ טיפ קטן, מטעם השף של ברילה; כדי להגיע לדרגת אל דנטה מושלמת, ניתן לבשל דקה אחת פחות מהמצוין על האריזה ולהשלים את הבישול בתוך הרוטב.

מתכון ספגטי בראגו בולונז הובא לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה באדיבות “ברילה” באמצעות משרד “דניאלה רייבנבך תקשורת” המתמחה במתן שירותי יחסי ציבור, דוברות וייעוץ תקשורתי בבעלות דניאלה רייבנבך באמצעות התקציבאית הגב’ זיוה וייס.

0
0



אודות הכותב

שולי סונגו

שולי סונגו, ממשתתפות מערכת אתר כאן ישראל (כאן נעים) עיסוקה העיקרי מנהלת חשבונות מדופלמת עשרות שנים בתחום.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן