חדשות טור כלכלה מסים

סוף שנת המס: טיפים למשקיעים, שכירים, עצמאים ובעלי הכנסות

דצמבר, התחיל וסוף שנת המס מתקרבת... בשנים אלו, השינויים בעולם הגלובלי, צורות ההשתכרות החדשות מעלות את הצורך בחישוב והיערכות לקראת סוף שנת המס. האם, למשל, משלמים מס על ארנקים דיגיטליים ומטבעות ביטקויין? או איך מדווחים על השכרה ב-אמצעות AIRBNB, כל מה שרציתם לדעת ולא היה את מי לשאול... רואה חשבון אריאל פטל, עונה מבהיר ומסביר בנושא.
0
0
אריאל פטל, רואה חשבון, סוף שנה המס - חיסכון במס, טיפים למשקיעים במטבעות וירטואליים, שכירים, עצמאים ובעלי הכנסות מדמי שכירות | עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
אריאל פטל, רואה חשבון

סוף שנת 2019, מהווה זמן טוב לעשות חשבון לבחינת האפשרות לחיסכון במס עוד לפני ה-31 בדצמבר. לאור ריבוי הנושאים, מובא להלן תמצית החובות החוקיות והאפשרויות ל’חיסכון במס’. לאור מורכבות סוגיות המיסוי, בכל פעולה בנושא מוצע להסתייע ברואה חשבון או יועץ מס.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

ביטקוין;

בעלי ארנקים דיגיטליים ו-מטבעות קריפטו, המבצעים פעולה של המרת מטבעות, מבצעים מכירה וקנייה של “נכסים“. רשות המסים,רואה במטבע כנכס ולא כמטבע כספי ובית המשפט המחוזי אישר עמדה זו.

המשמעות היא, שיש לחשב בגין כל פעולת המרה בין מטבעות רווח או הפסד הון, אף שכסף נזיל לא נראה מפעולות המרה אלה.

פעילות זו, יוצרת חובת הכנת דוח מורכב יחסית לרשויות המס, אך לא כולם ממהרים לדווח. הרשויות מצידן, לא ממתינות לדיווחי המשקיעים – אלא יוזמות פניות לחשיפת כל המידע על פעילות במטבעות קריפטו בזירות המסחר השונות.

לכן, מוצע להסתייע בהקדם במייצג מול רשויות המס, כדי לתכנן פעולות של מימוש הפסדים לקיזוז כנגד רווחים קיימים ולהכנת הדוח למס הכנסה.

שכיר;

חשוב שתדע שיתכן שגם אתה, המשלם מס הכנסה, זכאי להחזרי מס. אם היו לך הוצאות השתלמות, דמי חבר ואגרות ששולמו על ידך במהלך השנה, אתה רשאי להגיש בקשה להחזר מס הכנסה באמצעות הגשת דוח שנתי למס הכנסה.

אם אתה שכיר וגם פנסיונר של משרד הביטחון, יתכן שאתה משלם כפל ביטוח לאומי ומס בריאות מבלי שתדע על כך.

לבדיקת האפשרות לקבלת החזרים בסכומים משמעותיים, חשוב להיערך כבר כעת במהלך חודש דצמבר 2019 ומוצע להסתייע ברואה חשבון או יועץ מס.

בעל עסק עצמאי;

בעל עסק עצמאי, הגיע הזמן לערוך בדק בית מהיר לקבלת הטבות מס. העסק רווחי? הפקידו לקרן השתלמות. תקרת המס, להפקדה בקרן השתלמות לשנה עומדת על 7% מההכנסה השנתית עד לתקרת המס המקסימלית, שהיא 18,480 ₪.

אפיק קרן ההשתלמות הוא אפיק השקעה מועדף, והרווחים, אם ישנם כאלה, פטורים ממס. גם המשיכה בחלוף פרק זמן קצר יחסית פטורה ממס.

בשנת 2017 נכנס לתוקפו חוק פנסיה חובה לעצמאים, המחייב עצמאים להפריש לפנסיה. החוק מחייב מינימום הפרשה, אך באפשרותכם להגדיל את ההפרשה ואפילו לקבל הטבות מס.

חלק מהכספים שצברתם יכולים לשמש אתכם גם בתקופה שאינכם עובדים, כדמי אבטלה​. זכרו-ככל שתתחילו לחסוך מוקדם יותר, כך תצברו יותר כסף לגיל הפרישה.

לקביעת סכום ההפרשה בהוראת קבע, מוצע להסתייע עם סוכן הביטוח. מי שהפקיד בחסר לפנסיה בשנת 2017, קיבל מכתב התראה מ‘רשות המסים על הצורך בהפקדת הפרשים, אך ללא קנס.

החל משנת 2018, הפקדה בחסר שלא תושלם תוך פרק זמן מוגדר תחויב בקנס.

שוק ההון;

שיעור המס על רווחים של יחידים ממכירת ניירות ערך סחירים, הינו 25% בדרך כלל.

מס רווח הון על פעילות בשוק ההון מתייחס לרווחים שמומשו, כך לדוגמה אם מכרת ברווח מניות בשנת 2019, תהיה חייב במס על סכום הרווח. מכירת מניות בהפסד עוד השנה, מקזזת את הרווח החייב במס.

לכן, מוצע לבחון מכירת ניירות ערך בהפסד, כדי לצמצם ואף לבטל את הרווח החייב במס רווח הון שנוצר בשנת 2019. לשם כך, יש להסתייע ביועץ השקעות או ברואה חשבון.

משכירי דירות;

רכשתם דירה לצורך השקעה ושילמתם מקדמה בשיעור 10% או שכלל לא שילמתם מס ואינכם ישנים טוב בלילה? חשוב שתדעו שקיימות מספר חלופות לחישוב ההכנסה החייבת, למשל, חישוב פחת על הנכס וקיזוז הוצאות אחזקה, מיסוי על הכנסה החורגת מתקרת הפטור וכו’. לגילכם ולהכנסות הנוספות הקיימות קיים משקל בקביעת תוצאת המס.

חישובים אלה, מורכבים בחלקם ולכן, מוצע להסתייע ברואה חשבון שעשוי לצמצם ואף לבטל עבורכם את תשלום המס בגין ההכנסות משכירות!

אי דיווח על הכנסות, מהווה עבירה על פקודת מס הכנסה ולכן, חלופה זו, אינה קיימת.

אם ההכנסה החודשית הכוללת מדמי שכירות למגורים הייתה קטנה מ-5,090 ₪ אתם יכולים להמשיך לישון בשקט.

אם אינכם מדווחים על הכנסה מדמי שכירות למגורים הגבוהה מ-5,090 ₪, אז יש לכם, סיבה טובה לא לישון טוב בלילה.

כל האמור בטור זה, אינו תחליף לקבלת יעוץ של רואה חשבון או יועץ מס והוא מהווה מידע כללי בלבד ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית על בסיס המידע והפרטים האמורים במאמר זה, הינו על אחריות הקורא/משתמש בלבד.

0
0



אודות הכותב

אריאל פטל

הכותב אריאל פטל, משמש רואה חשבון משנת 2002. חבר לשכת רואי חשבון בישראל. חבר ב-קבוצת אליוט ישראל. בעל תואר ראשון במנהל עסקים (חשבונאוּת) מטעם המסלול האקדמי של המכללה למנהל.

בעל תואר שני במשפטים מטעם אוניברסיטת בר אילן. מורה מוסמך בכיר לחינוך העל יסודי מטעם משרד החינוך,

מרצה לביקורת ולחשבונאות בחוג למנהל עסקים במסלול האקדמי של המכללה למנהל, אוניברסיטת בר אילן והאוניברסיטה העברית.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן