חְרַיְימֶה (ערבית: حرايمي) חריימה של יהדות יוצאי לוב. על פי ויקיפדיה הוא תבשיל צפון-אפריקאי מסורתי, העשוי לרוב מדג בעל תכולת שומן גבוהה יחסית, המבושל ברוטב עגבניות חריף.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
חריימה נפוץ בעיקר במטבח יהודי לוב. אופן הכנת התבשיל אינו אחיד, אך בסיסו בישול של דג שומני, דוגמת דקר (לוקוס בלשון עממית) או ספרוס זהוב (המכונה; דניס), ברוטב אדום חריף, כגון; פלפלצ’ומה, המוכן מפלפל אדום חריף כתוש וראש שום שלם מטוגנים.
לאחר הכנת הרוטב מבשלים בו את הדג בתוספת תבלינים ורסק עגבניות.
█║החומרים למתכון של חריימה טריפולטאי, הם;
- 5 פרוסות דג בורי או מוסר ים
- 3 כפות רסק
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות פפריקה חריפה
- לאוהבי החריף אש, ניתן להוסיף חצי כפית פלפל שאטה טחון
- 2 לימון טרי
- 2 ראשי שום טריים קלופים וכתושים
- מלח
- קימל (קרוויה) 1 כפית
- שמן
◄אופן ההכנה;
ניקח כחצי כוס שמן בסיר (סווטאז’) נוסיף את כל השום ונדליק את האש.
במהלך ההכנה כשהשמן יתחמם, השום ישחים, יש לציין, להקפיד לא לשרוף אותו, כי אחרת הוא יהיה בטעם מר.
נוסיף את הפפריקה המתוקה + חריפה + רסק ונערבב. רצוי בעזרת כף עץ. ננמיך את האש עד שיהיה לנו רוטב אחיד במירקם
נכסה מעט וכל פעם נתחיל להוסיף מים כחצי כוס לערך, רצוי לעשות את התהליך כ-3 פעמים, זה גורם לתבלינים להתאחד ולהתעבות…
בזמן הזה, במקביל לוקחים את פרוסות הדג בקערה נפרדת וסוחטים עליהם לימון (“מוסיף המון”) שלם. כ-10 דקות אחר כך, שוטפים אותם.
מוסיפים את פרוסות הדג לרוטב ומוסיפים מים עד גובה הדג, מעבירים לרתיחה. מדי פעם.
נרים את הסיר מן האש ובעזרת תנועות סיבוביות נגרום לרוטב לכסות את כל חלקי הדג.
ננמיך את האש ברגע שהדג, יהיה מבושל. נוסיף את המלח ואת הקימל מלמעלה. נסחט את הלימון השני מלמעלה ונכבה את האש
ניתן לאכול את החריימה חם או בטמפרטורת החדר, רצוי עם לחם בית או לחם אחיד שלם...
בתיאבון!