
המעבר למזון מוצק בתינוק כרוך בהרבה שינויים, הן לאם והן לתינוק. ‘סדנת טעימות ראשונות’ היא סדנה חווייתית לשלב זה, בה יתנסו ההורים בהכנת הטעימות הראשונות וילמדו את כל הנדרש על מנת לסיים את שלב המעבר למוצקים בהדרגה, בבריאות ובאופן המתאים ביותר לתינוק. הסדנה כוללת שני מפגשים, שאורכם שעה ואינה כרוכה בתשלום.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מתי כדאי להתחיל להציע לתינוק לטעום מזונות מוצקים שונים ומה מומלץ לתת לו, איך מבצעים את המעבר בין טעימות לארוחות מלאות, כיצד מתמודדים עם סירוב מצד התינוק לאכול? – על כל אלה ושאלות רבות נוספות, העולות עם המעבר לאכילת מוצקים.
בטיפות החלב של מכבי שירותי בריאות של מחוז המרכז, מתקיימות סדנאות לשלב זה, המועברות על ידי דיאטניות קלינית.
הסדנה הקרובה, תיפתח ב-טיפת החלב בעיר אור יהודה, המיועדת להורים לתינוקות בגיל ינקות.
הסדנה מציעה הדרכה חווייתית לאחד התהליכים החשובים והרגישים בשנת החיים הראשונה – מעבר לאוכל מוצק.
הורים רבים חשים בלבול לאור המידע הרב אליו הם נחשפים באתרי אינטרנט שונים, באשר לדרכים המומלצות להעביר את התינוק למזונות מוצקים. חלק מהמידע, אליו נחשפים ההורים מגיע ממקורות לא מהימנים ומגורמים לא מקצועיים.
█ השתתפות בסדנת טעימות להורים לתינוקות, אינה כרוכה בתשלום וכוללת שני מפגשים
דינה לוי, הדיאטנית הקלינית של מחוז המרכז ב“מכבי שירותי בריאות” ורכזת תחום תזונת ילדים במחוז, פיתחה סדנת טעימות להורים לתינוקות.
בסדנה, יקבלו ההורים מידע מוסמך ומפורט בנושא.
השתתפות בסדנה אינה כרוכה בתשלום וכוללת שני מפגשים; במפגש הראשון, יוצגו עקרונות גדילת ותזונת תינוקות, ותודגם הכנת טעימות ביחד עם המשתתפים.
המפגש, יכלול הדגמה של צורות הכנה נכונות של מזון, בחירת מזונות מיטביים עבור התינוק, שיטות הכנה מועדפות, כמויות, מרקמים מומלצים ועוד.
במפגש השני, יעברו המשתתפים הדרכה על תזונה נכונה לכל המשפחה, ילמדו על שלב המעבר לאכילה עצמאית ויעברו הפעלה חווייתית בהאכלה.
המפגשים, יתקיימו בתאריכים; 1.5 ו-8.5 בין השעות; 13:00 ל-15:00.
לפרטים נוספים ולרישום לסדנה, יש לפנות אל טלפון; 03-5387222, שלוחה 3, או בלינק כאן; http://i-list.co.il/maccabiland/33860/index.html?source=test
Add Comment