הריון | לידה | תינוקות חדשות חדשות בריאות לאישה

מחדלי ההפריה באסותא: ועדת בדיקה לבחינת אירועי הבטיחות

בעקבות הצטברות "מידע חדש" המעיד על אירועים נוספים לאורך השנים, מנכ"ל משרד הבריאות מקים ועדת מומחים לבחינת התנהלות יחידות ה-IVF. הוועדה תצלול אל הכשלים המבניים והניהוליים שהובילו למשבר האמון במערך ההפריה החוץ-גופית. חברי הוועדה, יבדקו את רמת הדיווח של הנהלת "אסותא" למשרד הבריאות ואת האחריות האישית של בעלי התפקידים המעורבים. IVF ("In Vitro Fertilization"), או בעברית הפריה חוץ-גופית, הוא הליך רפואי שנועד לסייע לזוגות או ליחידים הסובלים מקשיי פוריות להשיג היריון.
0
0
ד"ר הגר מזרחי ועדת בדיקה נוספת ומשלימה שתבחן לעומק את שרשרת כשלי הבטיחות ביחידות ה-IVF של רשת "אסותא" | צילום: שלומי אמסלם, לע"מ | עיבוד: ai Capilot | עיצוב: שולי סונגו©
ד”ר הגר מזרחי

מנכ”ל משרד הבריאות מר משה בר סימן טוב, הודיע על הקמת ועדת בדיקה נוספת ומשלימה שתבחן לעומק את שרשרת כשלי הבטיחות ב’יחידות ה-IVF’ של “אסותא” רשת בתי החולים הפרטית הגדולה בישראל.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראלאתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה ב’פייסבוק או ב’טוויטר’.

החלטה זו, מגיעה על רקע הצטברות אינדיקציות חדשות ומטרידות על אירועים חריגים שלא נחשפו עד כה, המתווספים למקרים שטלטלו את המדינה בשנים האחרונות.

מבט על משברי העבר ביחידות ה-IVF;

  • פרשת “מחדל העוברים” ב”אסותא ראשון לציון”; המקרה המפורסם ביותר (2022), בו התגלה, כי מטופלת נושאת עובר שאינו תואם לה גנטית. האירוע חשף ליקויים חמורים בשרשרת הזיהוי וברישום המעבדתי.

  • החשד לטעות גנטית ב”אסותא רמת החייל”; אירועים בהם עלה חשד לחוסר התאמה גנטית בין הורים לילדיהם בעקבות טיפולי הפריה, מה שהעלה שאלות קשות לגבי מנגנוני הבקרה והפיקוח על המעבדות.

  • ליקויי תשתית ועומס; דוחות קודמים, הצביעו על צפיפות ועומס עבודה חריג ביחידות אלו, שעלולים היו לתרום לטעויות אנוש קריטיות.

הוועדה הנוכחית, בראשות ד”ר הגר מזרחי (ראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות) תבחן לא רק את הטעויות הנקודתיות, אלא את המנגנונים הניהוליים שכשלו בסינון ובמניעת המקרים.

חברי הוועדה, יבדקו את רמת הדיווח של הנהלת “אסותא” למשרד הבריאות ואת האחריות האישית של בעלי התפקידים המעורבים.

IVF (“In Vitro Fertilization“), או בעברית הפריה חוץ-גופית, הוא הליך רפואי שנועד לסייע לזוגות או ליחידים הסובלים מקשיי פוריות להשיג היריון.

התהליך, מתבצע על ידי שאיבת ביציות משחלות האישה והפרייתן באמצעות זרע בתנאי מעבדה מבוקרים.

█ להלן שלבי התהליך המרכזיים;

  • גירוי שחלתי; מתן הורמונים להגברת ייצור הביציות.
  • שאיבת ביציות; הליך כירורגי קצר לאיסוף הביציות הבשלות.
  • הפריה; חיבור הביציות והזרע בצלחת מעבדה או הזרקת זרע ישירה לביצית (“ICSI“).
  • החזרת עוברים; לאחר מספר ימי צמיחה במעבדה, העובר (“או העוברים“) מוחזר לרחם האישה בתקווה שייקלט ויתפתח להיריון תקין.

ההליך, דורש פיקוח רפואי צמוד, בקרת מעבדה קפדנית ומנגנוני בטיחות ל-מניעת טעויות זיהוי, כפי שנבחן לאחרונה על ידי ועדות בדיקה של משרד הבריאות ביחידות שונות בישראל.

דוברת משרד הבריאות הגב’ שירה סולומון, מסרה לאתר “כאן ישראל” כי הוועדה צפויה להגיש את המלצותיה ומסקנותיה הסופיות עד ל-15 בספטמבר 2026.

המטרה להשיב את אמון הציבור במערך ההפריה ולקבוע סטנדרטים חדשים וקפדניים של רגולציה ובטיחות מטופלים.ותיה ב- 15 בספטמבר 2026.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 72, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ראש הממשלה נתניהו בהצהרה לתקשורת

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

אחרי החורף האביב הגיע

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

ישראל חוגגת 78