
משרד הבריאות פרסם היום (יום ראשון, כ”ג באדר התשפ”ה) בצעד משמעותי, טיוטת תקנות חדשה, המציעה שורת הקלות רגולטוריות לעסקי מזון. רפורמה זו, אשר יוצאת לדרך לאחר עשרות שנים של תקנות מיושנות, נועדה להתאים את דרישות הרישוי למציאות המשתנה, תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים של בטיחות מזון.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
◄עיקרי הרפורמה;
- הקלות מיידיות לכלל העסקים;
- ביטול הדרישה לשטח מטבח מוגדר לשטיפת כלים, תוך שמירה על מניעת זיהום.
- גמישות בחומרי הבנייה המשמשים בבתי אוכל.
- ביטול דרישת גובה תקרה מינימלי, ובלבד שתתאפשר תחלופת אוויר נאותה.
- ביטול הדרישה למעברים ברוחב 1.5 מטרים ברחבי העסק.
- מודל “עסק מגן”: הקלות נוספות לעסקים אחראיים;
- עסקים שיעברו הכשרה ויתחייבו לניהול סיכונים יוכלו להצטרף למודל “עסק מגן”, המקנה הקלות נוספות.
- “עסק מגן בסיסי”: הקלות בשטח המטבח והמחסן.
- “עסק מגן מתקדם”: הקלה בדרישות בנושא מספר כיורים וחלוקת המדורים.
- מעבר לניהול סיכונים;
- התמקדות בהכשרת בעלי העסקים לזיהוי וניהול סיכונים, במקום דרישות מבניות נוקשות.
- בעתיד המידע על מצב התברואה בעסקי מזון יהיה נגיש לציבור באופן שקוף.
◄מדברי השרים;
שר הבריאות, אוריאל בוסו; “ה’רפורמה ברישוי עסקים‘ שאנו מובילים במשרד הבריאות היא בשורה גדולה לבעלי העסקים ולציבור הרחב. אחרי עשרות שנים שבהן פעלנו על פי תקנות מיושנות שלא תמיד התאימו למציאות המשתנה, הגיע הזמן למעבר למודל חדש, מתקדם ויעיל יותר.
במקום להתמקד בדרישות נוקשות על מבנה העסק, הגובה המדויק של התקרה או מיקום הכיור, אנחנו מבקשים לעבור למיקוד במה שחשוב באמת – ניהול סיכונים מושכל ושמירה אפקטיבית על בריאות הציבור.
“במסגרת הרפורמה, נקדם גמישות רגולטורית ונוודא ש-בעלי העסקים, מקבלים את ההכשרה הנדרשת ואת הכלים שיסייעו להם לנהל את העסק בצורה נכונה ובטוחה.
כך אנו מורידים חסמים, מזרזים את תהליכי הרישוי ומעודדים יזמות ותחרות, תוך שמירה הדוקה על איכות ובטיחות המזון. מדובר במהלך היסטורי שמשלב בין הקלה משמעותית בנטל הרגולטורי לבין הגברת האחריות האישית של בעלי העסקים“.
- מנכ”ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב; “הרפורמה מצטרפת לשורה של רפורמות שמוביל משרד הבריאות בתחום הרגולציה המאפשרת, שמטרתן להפחית את הנטל הרגולטורי על העוסקים תוך שמירה על בריאות הציבור“.
- ראש חטיבת בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד”ר שרון אלרעי פרייס; “הרפורמה תאפשר הקלות רגולטוריות לבעלי העסקים, בכפוף להכשרות נדרשות לבעלי העסקים, כדי להכיר את הסיכונים ולנהל אותם, כשהמטרה העתידית; הציבור שותף פעיל כשכל המידע על מצב התברואה בעסקי מזון זמין בשקיפות”.
דוברת משרד הבריאות הגב’ שירה סולומון, הוסיפה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי רפורמת רישוי עסקי מזון החדשה, מהווה צעד משמעותי לקראת התאמת הרגולציה בענף המזון למציאות המודרנית.
רפורמת רישוי עסקי מזון, צפויה להקל על בעלי עסקים, לעודד יזמות ולחזק את התחרות, תוך שמירה על בריאות הציבור.