חדשות כאן ראשון לציון כנסת ישראל נדל"ן פלילים

ליהי סונק-קופרלי (חצי חינם) לעבודות שירות על שוחד לדוד ביטן

להב 433 של משטרת ישראל, תשלום היטל השבחה, מתן שוחד לחבר כנסת דוד ביטן, הסדרת שימוש חורג בחניות ציבוריות,  עמותת "פינג פונג ראשלצ בית ספר ל-קט רגל ולכדורגל", רשת מרכולים, באמצעות גורם ביניים, חניות ציבוריות, הסדר הטיעון, ועדת המשנה לרישוי ותכנון של הוועדה המקומית ראשון לציון, טובות ההנאה, הסדרת שימוש חורג, הסדרת תשלום היטל השבחה, רשות המסים והרשות לאיסור הלבנת הון, נכסי הנדלן של חצי חינם.
0
0
ליהי סונק-קופרלי, מנהלת נכסי הנדלן של כל בו חצי חינם שנידונה ל-7 וחצי חודשי מאסר בפועל שירוּצו בעבודות שירות, וקנסות לאחר הרשעתה במתן שוחד לחבר כנסת דוד ביטן | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
ליהי סונק-קופרלי, חצי חינם

ליהי סונק-קופרלי, מנהלת נכסי הנדלן של חצי חינם – כל בו חצי חינם בעירבון מוגבל רשת מרכולים הפועלת במרכז הארץ, נידונה היום (יום שלישי, י”ז באלול, תשפ”ב) ל-7 וחצי חודשי מאסר בפועל אשר ירוּצו בדרך של עבודות שירות, קנס של 30,000 ₪, חילוט של 40,000 ₪, ומאסר על תנאי, לאחר שהורשעה במתן שוחד לחבר כנסת דוד ביטן במסגרת כתב האישום שהוגש נגד חבר הכנסת דוד ביטן ואחרים.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

על הנאשמת ליהי סונק-קופרלי, גם כן, נגזר קנס של 150,000 ₪, על חברת ‘חצי חינם’ שהורשעה באותה עבירה. ובכך, קיבל בית המשפט את הסדר הטיעון והעונש המוסכם בין הצדדים.

 מכתב האישום המוסכם, בין הצדדים, עולה, כי הגב’ סונק-קופרלי, מנהלת נכסי הנדלן של רשת חצי חינם, פנתה אל חבר הכנסת דוד חי ביטן שכיהן בזמנו כיושב ראש ועדת המשנה לרישוי ותכנון של הוועדה המקומית ראשון לציון, וביקשה ממנו לסייע בקידום ענייניה של חברת ‘חצי חינם‘.

מדובר היה בהסדרת שימוש חורג בחניות ציבוריות סמוכות לסניפי הרשת (‘חצי חינם’) בעיר ולהסדרת תשלום היטל השבחה בגין השימוש.

חבר כנסת עורך דין דוד ביטן, ברקע: כנסת ישראל | צילום: ארכיון | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
חבר כנסת עורך דין דוד ביטן

מכתב האישום, עוד עלה, כי בתמורה לסיוע של ביטן יושב ראש ועדת המשנה לרישוי ותכנון של הוועדה המקומית ראשון לציון, בבקשותיה של חברת “חצי חינם” נענתה מנהלת נכסי הנדלן של חצי חינם הגב’ סונק-קופרלי לבקשת ביטן.

היא העבירה לו באמצעות גורם ביניים, מטעמו והמקורב לו, סך של 40,000 ₪, בשיקים שנמסרו לפקודת עמותת “פינג פונג ראשלצ בית ספר ל-קט רגל ולכדורגל“.

דוברת פרקליטות מיסוי וכלכלה באגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים עורכת דין הילה קובו, מציינת, כי חבר הכנסת ביטן, מואשם בכך שלקח את טובות ההנאה באמצעות מקורב לו, אשר נתן את השיקים ל’עמותת פינג פונג‘ וקיבל כנגדם כספי מזומן.

התיק נחקר ביחידה הארצית לחקירות הונאה ב’להב 433 של משטרת ישראל‘ בשיתוף עם רשות המסים והרשות לאיסור הלבנת הון, ומטופל על ידי עורכי הדין אתי בן-דור, יעל שניידר, עדי אפלבוים-גרוזמן, רוי גורדון ותומר וירט מטעם פרקליטות מיסוי וכלכלה.

◄ אל גזר דין סונק-קופרלי.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן