חג סוכות שמח

מבזקים חדשות ‘כאן ישראל’

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

עוגות

עוגת אגסים

0
0

בסקר איכותי, שיזמה מועצת הפירות, מנו הצרכנים את יתרונותיו של האגס: עסיסי, מתוק, בעל קליפה רכה הניתנת לאכילה, רך ומתאים לילדים ואינו משמין.
עוגת אגסים
עוגת אגסים – ממאגר המתכונים של פורטל כאן נעים

האגס, הוא ממשפחת השושניים, וצבעם של הזנים בישראל הוא ירוק או צהוב. אגס מכיל סיבים תזונתיים ועשיר באשלגן ובריבופלאבין (B12), ובזכות זה ידוע גם כפרי מזין, מלבד היותו טעים, עסיסי וארומתי. משמש לשימורים, מיצים, לפירות מיובשים, לשיכר, למשקאות חריפים, לריבות ועוד. האגס הישראלי, נאכל בדרך כלל טרי, אך הוא מתאים גם לאפייה, לעוגות, ללפתנים ולסלטים.

המצרכים:

3 אגסים.
¾ חבילה מרגרינה.
1-1/2 כוסות סוכר.
2 ביצים.
2-1/4 כוסות קמח.
1-1/2 כפיות סודה לשתיה.
קורט מלח.
¾ כוס נס-קפה חזק (ללא חלב).

לציפוי:

½ כוס סוכר חום.
כפית קינמון.
½ כוס אגוזים קצוצים.

אופן ההכנה:

חותכים את האגסים לקוביות קטנות. מערבלים את המרגרינה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתיה והמלח ומערבבים.

מוסיפים בהדרגה את הקפה ואת קוביות האגסים, שופכים לתבנית אפיה משומנת, ואופים כ-45 דקות בחום בינוני.

מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי ומפזרים על העוגה בגמר האפייה. מכניסים לתנור לעוד כ-10 דקות.

לטיפים בנושא אגסים – לחץ כאן

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן