מאכלי עמים

עוף ברוטב עגבניות – Sajta De Pollo

0
0

מתכון זה גם הוא מקורו לה-פאס, בשר עוף ודגים מהווים את עיקר מרכיבי התבשיל הפיקנטי, כשמוגש עם לחם טרי הוא מהווה חגיגה לחיך.
עוף ברוטב עגבניות - Sajta De Pollo

תבשיל זה הוא אחד המאכלים הפופולאריים יותר במטבח של לה פס מהיר הכנה וטעים, במתכון זה בשר-עוף ודגים מהווים את עיקר מרכיבי התבשיל הפיקנטי. המטבח הבוליביאני משופע ברטבים חריפים על בסיס עגבניות בצלו\ ופלפלים שונים, במקומות שונים בבוליביה מכינים רוטב חריף הנקרא ” Soltero” או “K’allu”, שמרכיביו הם עגבניות, בצל וגבינה צהובה. כשמוגש עם לחם טרי הוא מהווה חגיגה לחיך

מצרכים:

ל-8 סועדים

אופן ההכנה:

1 עוף שלם גדול
1/2 כוס אפונה
1/2 כוס פלפל צהוב חריף קצוץ
400 גר´ נתחי טונה מושרית במים.
3 בצלים קצוצים
1 שן שום קצוצה.
10 תפו”א
1 ק”ג גבינה צהובה
2 ביצים
מלח פלפל וכמון

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל עם השום ולהוסיף מלח פלפל וכמון. להוסיף את האפונה, הפלפל הצהוב, ונתחי העוף , לטגן קלות ולהוסיף מים רותחים. להמשיך לבשל עד שהעוף מוכן.

בנפרד יש לבשל את נתחי הטונה במים עם מעט מלח, כאשר הטונה מבושלת יש להוסיף את הגבינה המגוררת והביצים, ולערבב עד שהביצים מוכנות.

הרוטב:

לקצוץ את הבצל והעגבנייה ולתבל במלח ושמן.

להגיש את העוף עם הרוטב מלווה בלחם טרי.

בתיאבון.

המתכון הובא באדיבות – el lobo – הזאב פורטל המטיילים בדרום אמריקה

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן