פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

משקאות

השילוב הנכון לטעימת גבינות ולשתיית יינות לרגל חג השבועות

זהו נכנסתם לאווירת החג, עד לצאת החג ובכלל כדאי שתדעו שיש “מיני תורה” לאוכלי הגבינות והלוגמים מן היין, גם כאן צריך לדעת לחבר ביניהם להפקת הטעם הטוב ביותר, מירב קרן מיקבי רקנאטי מעניקה כמה טיפים לשילוב הנכון של יין וגבינות להנאה צרופה שיהיה מעניין בפה.
השילוב הנכון לטעימת גבינות ולשתיית יינות לרגל חג השבועות
השילוב הנכון לטעימת גבינות ולשתיית יינות לרגל חג השבועות

לכבוד חג השבועות מגישה מירב קרן, היא מנהלת השיווק של יקבי רקנאטי, ושפית בהכשרתה, מספר טיפים לשילוב נכון של יין וגבינות בחג השבועות. מטבע הדברים היא מתייחסת ליינות הספציפיים של רקנטי, אולם ניתן ללמוד מהצעותיה כיצד ניתן להשיג ההתאמה הנכונים לכלל היינות.

פעם היה מקובל לחשוב, כי יינות לבנים הם היחידים שמשתלבים עם גבינות ואילו יינות אדומים מתאימים למנות בשר, אך כיום גישה זו, השתנתה. העיקרון המנחה אותנו בבואנו להתאים יין למנת אוכל הוא שהיין לא ישתלט על טעמי האוכל והאוכל לא ישתלט על טעמו של היין. וכך, על מנת להעשיר את ארוחת הגבינות המסורתית של חג השבועות, להלן כמה מסוגי הגבינות שיככבו על כל שולחן בחג, עם אפיון היין שיתאים להן;

גבינות צעירות מחלב בקר, כגון; צפתית, מוצרלה צעירה וגבינות שמנת שאינן עמוסות בתיבול יבקשו לצידן יין לבן צעיר וקליל, למשל, יסמין לבן 2005. זהו יין לבן יבש, בשילוב של שני זני ענבים, סובניון בלאן ואמרלד ריזלינג, היוצרים יין פירותי וצעיר.

גבינות בעלות טעם מעט יותר דומיננטי, למשל: גאודה, בולגרית, מוצרלה קשה או קממבר, וכן גבינות שמנת שתובלו קלות וגבינות צעירות מחלב עיזים, דורשות גם הן יין יחסית קליל, אך ניתן כבר לשלב יין מעט יותר דומיננטי. עם גבינות אלה כבר ניתן להגיש יין אדום יבש, אך צעיר ופירותי. למשל, היין יסמין אדום, עם נגיעה קלה של עץ אלון צרפתי, יתאים לגבינות צעירות אלו.

לגבינות מחלב בקר ועיזים בעלות חריפות קלה, וכן גבינת קממבר וברי יתאים יין, כגון; רקנאטי סוביניון בלאן המאופיין בארומות של אשכולית ופירות טרופיים בגווני פסיפלורה וגויאבה.

לגבינת מוצרלה מעושנת וגבינת פקורינו, יתאים יין לבן אלגנטי בעל גוף מלא, למשל יין שרדונה של רקנאטי, המעניק תחושה מלטפת עם ניחוח תפוחים ופירות טרופיים, בגווני קוקוס ואגוז מוסקט.

לגבינות קשות וחריפות כגון; בלפאז, קצוטה וסנט מור יתלווה מרלו רקנאטי שהוא יין אדום עשיר ובעל גוף מלא המציע ארומות וטעמים של פירות יער.

לגבינות קשות, חריפות ומיושנות כגון; סנט מור וקצ’וטה יתאים יין אדום בעל אופי קלאסי עם טעמים של קאסיס ופירות יער שחורים, ניחוחות טבק ורמזים לפלפל שחור, ציפורן ואקליפטוס כמו קברנה רקנאטי, או שיראז רקנאטי שהוא יין ניחוחי ומלא חיים, השופע בארומות אופייניות של פטל עם נגיעה קלה של וניל, קקאו ואגוז מוסקט.

לגבינות מחלב בקר ועיזים חריפות ובשלות במיוחד יתאים מאוד יין רקנאטי פטיט סירה זינפנל רזרב, יין עסיסי ועז טעם, עשיר בארומה ובעל טעמים בגווני ריבת אוכמניות, שזיפים טריים ואגוזי מלך.

על יקבי רקנאטי

יקבי רקנאטי הוקמו בשנת 2000 ע”י קבוצה של אוהבי יין בראשותו של לני רקנאטי. מטרתם הייתה הקמתו של יקב חדש אשר ייצר יין ישראלי איכותי אשר ישווק במחירים הוגנים לצרכן.

היקב קבע את מושבו בעמק חפר, שבאזורנו, במבנה ובו מכשור וציוד מתקדמים לייצור יין.

לצורך עשיית יין איכותי נדרשים בראש ובראשונה ענבים ברמה גבוהה. בעזרתו של ד”ר פיני סריג – מומחה בעל שם עולמי לגידול גפנים – אותרו כרמים מצטיינים וכן חלקות אדמה בעלות פוטנציאל, בהן ניטעו כרמים חדשים. עיקר הכרמים מהם מגיעים הענבים ליקב נמצאים באזור מנרה וכרם בן-זמרה שבגליל העליון, אזור גבוה בעל אקלים אידיאלי לגידולם של ענבי יין איכותיים. אזורי הגידול הנוספים הנם עמק האלה והגליל התחתון, אזורים בעלי אקלים חם יותר המבטיח ענבים בעלי גוון שונה, המעניקים שלל טעמים נוספים ליינות.

כיום, עיקר היינות האדומים המיוצרים ביקב נעשים מהזנים האציליים קברנה סוביניון ומרלו. אולם, היקב שוקד על גידול והטמעת זנים נוספים בעלי פוטנציאל רב, כגון; שיראז, פינו-נואר, ברברה, זינפנדל וכן פטיט-סירה. היינות הלבנים מופקים מענבי שרדונה, סוביניון בלאן, אמרלד ריזלינג וגוורצטרמינר.

את תהליך עשיית היין מוביל יינן היקב, לואיס פסקו בעל תואר שני בייננות מאוניברסיטת דייויס בקליפורניה.

פסקו רכש ניסיון רב מעבודתו ביקבים בעמקים נאפה וסונומה בקליפורניה, והמחויבות הגבוהה שלו, הטבועה באופיו, למיצוי מלוא הפוטנציאל הטמון בענבים, הנה גורם משמעותי בהצלחת יינות היקב.

יינות היקב נמכרים בחנויות היין המובילות ובמסעדות איכותיות. במהלך השנים האחרונות נפתחו בפני היקב שווקי יצוא חדשים; בארצות הברית, קנדה, יפן ומערב אירופה והיצוא למדינות אילו מתפתח בהצלחה רבה.

אנשי היקב מביטים כיום אחורה על הישגיו בשנים הראשונות בגאווה ובסיפוק אך אינו נח על זרי הדפנה, וממשיך לטפח כרמים חדשים, לבצע מחקרים בתחום החקלאי והיינני, והחשוב מכל – ליצור יין באהבה גדולה, תוך שאיפה לשיפור מתמיד.

יקבי רקנאטי חמישה מהיינות זכו השבוע בתחרות היין של מגזין היין הבריטי היוקרתי “דקנטר”

בתחרות המתקיימת זו השנה השלישית והנחשבת כאחת התחרויות הבינלאומיות החשובות בעולם היין ומטרתה להעניק המלצה מהימנה לצרכני היין, זכו השבוע חמישה מהיינות יקבי רקנאטי בתחרות היין של מגזין היין הבריטי היוקרתי “דקנטר”.

יין רקנאטי שרדונה 2004 זכה במדלית כסף כאשר בשנה שעברה היה השרדונה של רקנאטי היין הישראלי היחיד שזכה במדליה בתחרות זו. היין, אף זכה במדליית זהב בתחרות היין הישראלית אשכול הזהב 2006. עוד זכה במדליית כסף בתחרות הדקנטר לשנת 2006, יין רקנאטי שיראז 2004.

יינות יקבי רקנאטי שזכו במדליית ארד במסגרת תחרות זו הם; רקנאטי מרלו רזרב 2002, רקנאטי שירז רזרב 2004, שבתחרות אשכול הזהב 2006, זכה במדליית ארד נוספת.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן