וודקה הוא משקה אלכוהולי חסר צבע וטעם המופק באמצעות התססה וזיקוק של דגנים. מלבד כמויות זניחות של חומרי ריח, הוודקה מכילה בעיקר מים ואלכוהול. בדרך כלל, כמות הכוהל בוודקה נעה בין 35% ל-60%. וודקה רוסית קלאסית מכילה כ-40% כהל.
לקשט בגבעולי שמיר ולהגיש
חומרי הפיגמנט, אשר מצויים בכל חלקי הסלק, מהווים מקור טוב, לאנטי-אוקסידנטים, רבי עוצמה, המגנים על הגוף מפני מחלות סרטן ומחלות כרוניות אחרות. לסלק, גם תכונות אנטי-דלקתיות, המסייעות בהתחדשות רקמות חיבור, מסייעות לזרימת הדם ומקטינות את רמת הכולסטרול בדם.
המצרכים:
50 מ”ל וודקה
½ ראש סלק
מיץ לימון
קורט פלפל שחור גרוס
קַמְצוּץ מלח
2.5 ס”מ לימונית
¼ מלפפון
קורט תמצית פרחי הדר (מי זהר)
אופן ההכנה:
רסק בבלנדר את כל החומרים יחד נער היטב וסנן. קשט בגבעולי שמיר והגש.
Add Comment