101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

מאכלים צמחוניים

קציצות סלק

0
0

בסלק משתמשים בעלים ובשורש המעובה. העלים מזינים ביותר וניתן להוסיפם לסלט הירקות. או לבשלם כסלט בפני עצמו. רצוי להשתמש בהם, לאחר איסופם, מהר ככל האפשר. את השורש ניתן לאדות, לבשל, לאפות ולקלות.
קציצות סלק

מיץ הסלק מכיל זרחן, סידן, גופרית, יוד, ברזל, נחושת, פחמימות, חלבון, שומן, ויטמין B-1, ויטמין B-2, ויטמין B-3 ויטמין B-6 וחומצה פולית. הבטאין בסלק, מדמה את פעולת הכבד ומועיל בכך מאד בריפוי אנמיה ובטיהור הדם. חומרי הפיגמנט, אשר מצויים בכל חלקי צמח, מהווים מקור טוב, לאנטי-אוקסידנטים, רבי עוצמה, המגנים על הגוף מפני מחלות סרטן ומחלות כרוניות אחרות. לסלק, גם תכונות אנטי-דלקתיות, המסייעות בהתחדשות רקמות חיבור, מסייעות לזרימת הדם ומקטינות את רמת הכולסטרול בדם.

החומרים;

2 סלקים בינוניים
תפוח-אדמה גדול
חצי כוס קמח מלא
2 כפיות שום כתוש
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
שמן לטיגון

אופן ההכנה;

1. מקלפים את הסלקים וחותכים לרבעים. מבשלים כשעה בסיר מים.
2. בינתיים מקלפים את תפוח-האדמה וחותכים לרבעים.
3. מוסיפים את תפוח-האדמה לסיר אחרי שהסלקים בושלו כ-40 דקות ומבשלים יחד 20 דקות.
4. מעבירים את חתיכות הסלק ותפוח-האדמה לקערה ומועכים למחית.
5. מוספים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ומטגנים בשמן כעשר דקות מכל צד, עד להשחמה.
7. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן ומגישים חם.

טיפים:

בישול קצר במי-מלח ישפר את טעם העלים.

לשמירה מרבית על הערכים התזונתיים, אין להסיר את העלים, לחתוך או לקלף את הסלק קודם לבישולו.

צריכת עלי הסלק עשויה לעזור בהקטנת ההתמכרות לניקוטין ולעזור בכך להיגמל מעישון!
________

הטיפים והרקע על הסלק הובאו מתוך אתר גאמנון.

המתכון הובא באדיבות שבועון אנונימוס.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן