פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

מאכלים צמחוניים

קציצות סלק

בסלק משתמשים בעלים ובשורש המעובה. העלים מזינים ביותר וניתן להוסיפם לסלט הירקות. או לבשלם כסלט בפני עצמו. רצוי להשתמש בהם, לאחר איסופם, מהר ככל האפשר. את השורש ניתן לאדות, לבשל, לאפות ולקלות.
קציצות סלק

מיץ הסלק מכיל זרחן, סידן, גופרית, יוד, ברזל, נחושת, פחמימות, חלבון, שומן, ויטמין B-1, ויטמין B-2, ויטמין B-3 ויטמין B-6 וחומצה פולית. הבטאין בסלק, מדמה את פעולת הכבד ומועיל בכך מאד בריפוי אנמיה ובטיהור הדם. חומרי הפיגמנט, אשר מצויים בכל חלקי צמח, מהווים מקור טוב, לאנטי-אוקסידנטים, רבי עוצמה, המגנים על הגוף מפני מחלות סרטן ומחלות כרוניות אחרות. לסלק, גם תכונות אנטי-דלקתיות, המסייעות בהתחדשות רקמות חיבור, מסייעות לזרימת הדם ומקטינות את רמת הכולסטרול בדם.

החומרים;

2 סלקים בינוניים
תפוח-אדמה גדול
חצי כוס קמח מלא
2 כפיות שום כתוש
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
שמן לטיגון

אופן ההכנה;

1. מקלפים את הסלקים וחותכים לרבעים. מבשלים כשעה בסיר מים.
2. בינתיים מקלפים את תפוח-האדמה וחותכים לרבעים.
3. מוסיפים את תפוח-האדמה לסיר אחרי שהסלקים בושלו כ-40 דקות ומבשלים יחד 20 דקות.
4. מעבירים את חתיכות הסלק ותפוח-האדמה לקערה ומועכים למחית.
5. מוספים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ומטגנים בשמן כעשר דקות מכל צד, עד להשחמה.
7. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן ומגישים חם.

טיפים:

בישול קצר במי-מלח ישפר את טעם העלים.

לשמירה מרבית על הערכים התזונתיים, אין להסיר את העלים, לחתוך או לקלף את הסלק קודם לבישולו.

צריכת עלי הסלק עשויה לעזור בהקטנת ההתמכרות לניקוטין ולעזור בכך להיגמל מעישון!
________

הטיפים והרקע על הסלק הובאו מתוך אתר גאמנון.

המתכון הובא באדיבות שבועון אנונימוס.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן