דברי מאפה חדשות מאכלי עמים מאכלים צמחוניים מתכונים | recipesisrael.co.il

טאקו, אמפנדס צמחוניים גרסה ים תיכונית עד לטיול הבא בדר’ אמריקה

איך בכל זאת נוכל לטעום קצת חוץ לארץ? אמפנדות במילוי מקורי של פול, נבטי שוּם ו-עולש, וטאקו מקסיקני, יזכירו לחיך, כמה מן המטעמים שמחכים לו מעבר לגבול. אמפנדה, מאכל בצק ממולא ואפוי שמקורו בקהילה אוטונומית בקצה הצפון-מערבי של ספרד בשם; גליסיה, בגליסיה, מכינים אמפנדות מבצק הממולא בדג בקלה או בבשר עוף. בשל ריבוי של מהגרים ספרדים 'מחבל גליסיה' הפך המאכל לפופולרי מאוד באמריקה הלטינית, והוא נפוץ במיוחד בארגנטינה.
0
0
אמפנדות מפול, נבטי שום ועולש ברקע: טאקו | צילום: יחצ TEKA | עיבוד ממחושב: שולי סונגו ©
אמפנדות מפול, שום ועולש

מבצע החיסונים נגד מגיפת הקורונה המוצלח החזיר לחיינו הֲנָאוֹת קולינאריות מקומיות כמו; מסעדות, בתי קפה ודוכני אוכל, אך טיסה אל ארגנטינה (Argentina) או מקסיקו (Mexico) עדיין מחוץ לתחום. אז איך בכל זאת נוכל לטעום קצת חוץ לארץ? אמפנדות במילוי מקורי של פול, נבטי שוּם ו-עולש, וטאקו מקסיקני, יזכירו לחיך, כמה מן המטעמים שמחכים לו מעבר לגבול.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק או בטוויטר.

אמפנדה על פי ויקיפדיה, היא מאכל בצק ממולא ואפוי שמקורו בקהילה אוטונומית בקצה הצפון-מערבי של ספרד בשם; גליסיה, גליציה, גליסיה, “גאליציאה” במקורות העבריים, ו”ג’ליקיה جليقية” במקורות הערביים.

בגליסיה, מכינים אמפנדות מבצק הממולא בדג בקלה או בבשר עוף. מקור השם הוא בפועל הספרדי Empanadar, שפירושו “לעטוף בלחם” או “לכרוך“.

בשל ריבוי של מהגרים ספרדים ‘מחבל גליסיה‘ הפך המאכל לפופולרי מאוד באמריקה הלטינית, והוא נפוץ במיוחד בארגנטינה.

אמפנדות ממולאות פול, נבטי שוּם ו-עֹלֶשׁ (ציקוריה) מתכון;

מצרכים;

בצק;

  • 500 גרם קמח,
  • חצי כוס מים,
  • חצי כף מלח,
  • 100 גרם חמאה.

מילוי;

  • חצי בצל,
  • 100 גר’ נבטי שום,
  • 200 גר’ פול,
  • 75 גר’ עולש,
  • 100 גר’ טופו,
  • 1 כפית מלח שחור,
  • 1 כפית פפריקה מתוקה,
  • 1 כפית כמון,
  • חצי כפית כורכום,
  • רבע כפית פלפל שחור,
  • מלח.

הוראות הכנה;

בצק;

מחממים את המים, החמאה והמלח בסיר על אש בינונית – נמוכה. כשהחמאה נמסה ומקבלים מרקם אחיד, מוציאים מן האש, מחכים שהבְּלִילָה תהיה פושרת (אחרת אתם עלולים לקבל כוויות בעת הלישה).

מוסיפים כל פעם מעט קמח לבלילה ולשים יחד עד לקבלת בצק אחיד. נותנים לבצק “לנוּח” כחצי שעה.

לאחר מכן, מחלקים לעיגולים, מרדדים וחותכים בעזרת שולי קערה קטנה לעיגולים שווים בגודלם.

מילוי;

בסיר עם מים רותחים הרתיחו את הפול עד לריכוך. בינתיים קצצו לחתיכות קטנות את הבצל ונבטי השוּם, וטגנו אותם בשמן זית.

הוסיפו את ה’טופו‘ לתוך מחבת. לאחר מכן, הוסיפו את התבלינים, סננו את הפול, הוסיפו גם אותו למחבת יחד עם הטופו ובשלו את התערובת למשך מספר דקות.

לבסוף, הוסיפו את העולש, בחשו את התערובת עד לריכוך והסירו את המחבת מן הכיריים.

טחנו גס את התערובת ומלאו בה בנדיבות את האמפנדות.

הכניסו את האמפנדות לתנור ואפו אותן בחום של 180ºC למשך 15-20 דקות.

טאקו, מתכון

טאקו‘ הוא מאכל מן המטבח המקסיקני. המאכל מורכב מטורטיית תירס הממולאת בדרך כלל בבשר בקר ובמרכיבים נוספים.

בארצות הברית, קיימות גרסאות שונות למאכל זה, כאשר הגרסה הפופולרית ביותר מוגשת בטורטיית תירס קשה מקופלת במרכזה, ומכילה מלבד בשר טחון, מרכיבים אחרים, כגון; גבינה מגורדת, חסה ולעיתים עגבניות ושעועית.

מצרכים;

  • טורטייה מקמח תירס (4-5 לכל סועד),
  • 400 גר’ חזה עוף,
  • 300 גר’ פולי שעועית אדומה (קפואה או מקופסת שימורים),
  • 2 אבוקדו גדולים,
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות דק,
  • 1/2-2 בצלים אדומים,
  • 4 שיני שום קלופות,
  • 2 ליים,
  • 1/2 פלפל צ’ילי קצוץ,
  • 2 כפות סילאן,
  • זר כוסברה טרייה,
  • פפריקה מתוקה,
  • כמון.

הוראות הכנה;

ראשית התחילו בתבשיל העוף; הקפיצו חצי בצל קצוץ דק על מחבת עם מעט שמן, חתכו את חזה העוף לנתחים דקים כאשר הבצל מזהיב.

אמפנדות מפול, נבטי שום ועולש ברקע: תנור אפיה ממותג מוצרי חשמל TEKA | עיבוד ממחושב: שולי סונגו ©
אמפנדות

הוסיפו למחבת וטבלו בפפריקה, מלח ופלפל, הפכו את הנתחים עד לקבלת גוון זהוב משני הצדדים – והורידו מן האש.

תבשיל השעועית; שטפו את פולי השעועית בזהירות וסננו. טגנו חצי בצל בסיר עם שמן עד להזהבה, קצצו והוסיפו את ארבעת שיני השום, הצ’ילי ומערבבים עד לריכוך המרכיבים.

מוסיפים את רוטב העגבניות, הסילאן, מלח, כמוּן ופפריקה לפי הטעם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וצמצום נוזלים חלקי.

מוסיפים את השעועית ומבשלים עם מכסה סגור עם פתח צר להוצאת אדים במשך רבע שעה או עד שהשעועית רכה ונימוחה (ניתן להוסיף מים רותחים במידה והנוזלים התאדו לפני ריכוך מלא של השעועית).

כעת  להכנת הרכיבים הטריים; חתכו בצל שלם וקצצו וקלפו את האבוקדו. ניתן להגיש אותם פרוּסים או כממרח גוואקמולי; טחוּנים יחד בתוספת מעט; שמן, מלח, ו-ליים.

את הטורטיות מחממים על מחבת משוּמנת במשך כדקה על כל צד.

המתכון, מובא באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka באמצעות הגב’ מאי ממשרד מקסימדיה – ניהול יחסי ציבור, ייעוץ תקשורתי אסטרטגי, כתיבת תוכן ושיווק ברשתות החברתיות.

מתכונים יצירתיים נוספים, תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של חברת של מותג ‘מוצרי החשמל Teka’.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 70, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-7 נכדים; רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן