פסטה | Pasta

כל עם והפסטה שלו מיקבץ מתכונים מהעולם

0
0

פסטה חמה או קרה, מנת פתיחה או מנה עיקרית – כל עם והברילה שלו. בקיצור; כולם אוהבים פסטה!!!
כל עם והפסטה שלו מיקבץ מתכונים מהעולם
PastaBarilla_430X195k-n-29-11-05_01.jpg

כולם אוהבים פסטה!!! יש כאלה שמוכנים אפילו לשנוא בגללה את מי שטוען לגבי הבעלות על הפסטה. בין לבין, המלחמה בין הסינים והאיטלקים רותחת; הסינים טוענים, כי מרקו פולו הוא שהביא את הפסטה לאיטליה כאשר חזר ממסעותיו במאה ה-13, לעומת זאת האיטלקים, טוענים כי הסינים הם צרי עין ולמעשה הבכורה שייכת להם, כי בסיציליה, ייצרו פסטה כבר במאה ה-11.

בעוד מלחמת יוקרה זו ניטשת בין שני העמים, עד עצם היום הזה, כל עמי העולם נהנים ממתכוני פסטה עשירים ומגוונים.

פסטה חמה או קרה, מנת פתיחה או מנה עיקרית – כל עם והברילה שלו.

רוסים – מתכון עם וודקה
הונגרים – מעדיפים את הפסטה עם כרוב ואטריות
גרמנים – פסטה בנקניקיות
הודים – רוטב שמנת וקארי
ישראל – פסטה עם פלאפל
תאילנד – פטאי
פולין – קיגל
נורווגיה – שמנת וסולומון
סין – נודלס
יוון – סלט פסטה עם גבינה בולגרית
תורכיה – פסטה ברוטב חצילים

הונגריה – תבשיל כרוב ואטריות

מצרכים (לשתי מנות):
1 כרוב בינוני
2 בצל
2 שיני שום
2 כפות שמן
1 כף סוכר חום
מלח לפי הטעם
1/2 כוס מים
500 גר’ אטריות (רחבות) מבושלות (פפרדלה – ברילה)

אופן ההכנה:
1. לקצוץ את הבצל ולטגן במעט שמן
2. להוסיף את הסוכר ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב
3. לחתוך את הכרוב לפסים דקים ולהוסיף בצל שבסיר
4. להמשיך לטגן תוך כדי “הקפצה” מדי פעם. להוסיף מלח ומים.
5. לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה כחצי שעה.
6. להוסיף את האטריות ולערבב – להגיש חם.

רוסיה – רוטב וודקה לימון

מצרכים:
1 חבילת פטוצ’יני ברילה
500 CC שמנת מתוקה
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1/4 כוס וודקה
מלח ופלפל לבן טחון לפי טעם
1 עגבניה קלופה קצוצה
500 גר’ פנה “ברילה”

אופן ההכנה:
1. לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן
2. מחממים במחבת את השמנת עם הפלפל והמלח
3. כאשר השמנת רותחת מנמיכים את האש ומוסיפים את קליפת הלימון המגוררת.
4. מוסיפים את הוודקה בזהירות (הוודקה עלולה להידלק) מגבירים את האש ומבשלים עוד 4 דקות.
5. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, מערבבים ומגישים מיד.
6. להוסיף לרוטב כף אחת של עגבניות קצוצות.

גרמניה – פסטה בנקניקיות ועשבי תיבול

מצרכים:
350 גר’ פסטה פטוצ’יני – ברילה
8 נקניקיות פרוסות דק
1 צנצנת רוטב נפוליטנה
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
שן שום כתושה
1 כפית עלי קורנית טריים וקצוצים
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
4 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
2. מטגנים את השום, הבצל, הגזר והנקניקיות במחבת עם שמן עד לריכוך.
3. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות
4. מערבבים היטב ויוצקים על הפסטה.

הודו – פסטה ברוטב שמנת וקארי

מצרכים (ל-4 מנות):
250 גר’ ספגטי מס’ 5 ברילה
1 מיכל שמנת מתוקה
2 שיני שום
מלח לפי הטעם
כפית קארי
20 גר’ חמאה
פפריקה חריפה לפי טעם

אופן ההכנה:
1. לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן
2. להמיס את החמאה במחבת, וברגע שהיא נמסה להוסיף את השום הכתוש.
3. לטגן את השום בחמאה 2 דקות (לא יותר!), להוסיף את השמנת, המלח והפפריקה, הקארי, ולבשל במשך 3-5 דק’ על אש נמוכה
4. להוסיף את הפסטה ולערבב – להגיש מיד
5. ניתן לפזר מעל פרמז’ן.

* חשוב מאוד לא להפריז בכמויות השום, הקארי והפפריקה – מאחר ומדובר במרכיבים בעלי טעם חזק מאוד.

ישראל – פסטה עם פרגיות

המצרכים (ל- 4 מנות):
300 גר’ עוף – בשר פרגיות חתוך לקוביות
1 חב’ טורטליני מס’ 83 ברילה
1 בצל
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
1/2 כוס יין אדום
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית טימין
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
2. מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הפרגיות וממשיכים לטגן עד שהן משנות את הצבע.
3. מוסיפים את הפסטה וממשיכים לטגן עם שיני השום הכתושות.
4. מוסיפים את היין ומרכזים
5. מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומגישים.

תאילנד – פטאי: תבשיל אטריות תאילנדי

המצרכים:
חב’ ספגטי מס’ 3 ברילה
4 כפות סוכר חום
4 כפות רוטב סויה
4 שיני שום מעוכות
1/4 כוס שמן
1 כף חמאת בוטנים
קורט מלח
3 שיני שום
1/2 כרוב
2 גזרים
1 כוס נבטים סיניים
2 בצלים ירוקים
1 כפית סוכר חום
3 כפות רוטב סויה
שמן לטיגון
1 פלפל חריף
חופן בוטנים לפיזור

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן וחותכים לרצועות באורך 5 ס”מ.
2. מכינים את הרוטב – מערבבים 4 כפות סוכר, 4 כפות רוטב סויה, 4 שיני שום, 1/4 כוס שמן, 1 כף חמאת בוטנים וקורט מלח.
3. שופכים את הרוטב לקערת הפסטה ומערבבים עד שהרוטב נספג בכל הפסטה.
4. חותכים את הבצל, הגזר והכרוב לרצועות.
5. מקפיצים בווק שום, גזר, כרוב, בצל ונבטים.
6. מוסיפים כפית סוכר, רוטב סויה והפסטה. מקפיצים שתי דקות נוספות ומורידים מהאש.
7. מפזרים מעל בוטנים ומגישים חם.

פולין – קיגל מתוק מסורתי

המצרכים:
חבילת פסטה פפרדלה ברילה
50 גר’ חמאה / מרגרינה
1/2 כוס סוכר חום
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס צימוקים
3 ביצים טרופות
קורט קינמון, מלח, פלפל שחור
1 סוכר וניל

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה ע”פ הוראות היצרן, מסננים ושומרים כמה כפות ממי הבישול.
2. ממיסים בסיר חמאה או מרגרינה עם 2-3 כפות ממי בישול הפסטה, מוסיפים סוכר ומזהיבים לקרמל.
3. מוסיפים את הפסטה לסיר עם הצימוקים, קליפת הלימון והתבלינים.
4. טורפים את הביצים ומערבבים עם האטריות, או מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את החלמונים בעדינות, ומקפלים פנימה את הקצף.
5. אופים בתנור מחומם ב- 100-120 מעלות למשך לילה שלם.

ים תיכוני – ריזוטו ים תיכוני אפוי עם ארטישוק

המצרכים (ל-10 מנות):
1 חב’ מיני פנה רגטה – ברילה
שליש כוס יין לבן
שליש כוס שמן זית
1 שן שום קצוץ
90 גר’ תחתיות ארטישוק חתוך לרצועות
50 גר’ בצלי שלוט קצוצים
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
0.45 ליטר נוזל ירקות עשיר
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לסיום: 120 גר’ גבינת פרמזן, 80 גר’ חמאה

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל והשום, מוסיפים את הארטישוק ומטגנים דקה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן