יום הכיפורים | Yom Kippur

סעודה מפסקת על פי מסורת יהדות מרוקו

0
0

הצעת תפריט לארוחה מפסקת המייצג את המסורת והמנהגים ביהדות מרוקו
סעודה מפסקת על פי מסורת יהדות מרוקו
כפרות בשכונת מאה שערים

כל אחד מהחגים בבית מסורתי יהודי מרוקאי הינו אירוע בפני עצמו. לא נוכל להתעלם מהאווירה המיוחדת השורה בבית, מהניחוחות הנפלאים העולים ממטבחה של אימא, מסידור הבית, השולחן, הכלים ושאר האביזרים הייחודיים לאותו חג. חלק בלתי נפרד ממנהגי החגים והשבתות ומההווי המסורתי של יהדות מרוקו הם המאכלים המיוחדים.

מנה ראשונה
רצוי לפתוח את הארוחה ב מרק עוף, טרי, גדול שיכיל בתוכו מעט ירקות (גזר וקישואים), תבלינים על פי טעם והרבה ירקות שורש לטעם. (לאחר שהוא מוכן אפשר להוציא את העוף ולהשתמש אותו בנפרד מהמרק). 10 דקות לפני שהמרק מוכן להכניס אטריות מכל סוג שהוא, לפי בחירה וטעם אישי.

מנה עיקרית
אפשר להכין סיר שעועית ירוקה עם קציצות בשר – כמובן בסגנון המטבח המרוקאי. שעועית ירוקה אינה “מאכל כבד” והיא מוסיפה בריאות כמובן. (מתכון בהמשך).

תוספות
כתוספת למנת השעועית אפשר להגיש “מחמאר” (פשטידת ירקות) גבוה ועשיר כפי שהמרוקאים מכינים. ובנוסף, להכין תפוחי אדמה מתוקים פרוסים לפרוסות ומטוגנים.(מתכונים בהמשך)

סלטים
מומלץ להרבות באכילת סלטים טריים (שומר, חסה, סלט ירקות) ואם בכל זאת בסלטים מבושלים חשקה נפשכם, מומלץ להכין “בארבה”- סלק אדום, “חיז’ו” גזר ושלא יהיה חריף. סלט תפוחי אדמה, גזר וביצים קשות- עם או בלי מיונז.

בל נשכח את לחם הבית-מי שמכינה בבית, מה טוב ומי שקונה אז אפשר לאכול שתי פרוסות חלה עם האוכל.

ולקינוח
רצוי לקנח בתה עם נענע, או כל תה צמחים אחר בתוספת עוגיות או משהו קטן מתוק אחר.

וכמו שכבר אמרו חכמינו נאה דורש ונאה מקיים להלן מובאים מתכונים המוזכרים בהצעת הארוחה המפסקת:

פשטידת תפוחי אדמה – “מחאמאר”

(חנה סרור)

המצרכים:

5 תפוחי אדמה קלופים
2 גזר קלופים
כוס אפונה
מעט פטרוזיליה קצוצה
6 ביצים
כף מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית כרכום
חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה והגזר, עד להתרככותם. שמים את תפוחי האדמה בקערה ומועכים אותם בעזרת מועך או מזלג. חותכים את הגזרים לקוביות ומוסיפים אותם יחד עם האפונה לקערה

מערבבים הכל ומוסיפים את התבלינים ואת הביצים. את העיסה מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור בחום בינוני למשך כ- 40 דקות. הפשטידה מוכנה, כשמכניסים קיסם לאמצע הפשטידה והוא יוצא יבש.

מתכון נוסף לפשטידת תפוחי אדמה – “מחאמאר”

המצרכים:

5 תפוחי אדמה קלופים ושלוקים
10 ביצים
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כפית כורכום
כף מרק עוף
כמה טיפות לימון
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

את תפוחי האדמה מרסקים בממחה. מוסיפים את הביצים ולאחר מכן את כל המרכיבים האחרים.

מחממים שמן בסיר שטוח, וכשהשמן חם, שופכים את המלית לתוך הסיר ומטגנים למשך דקה.

לאחר מכן מכניסים את הסיר לתנור, שחומם מראש, על חום בינוני. הפשטידה מוכנה, כשמכניסים קיסם והוא יוצא יבש.

קציצות בשר בשעועית ירוקה

המצרכים:

1/2 ק”ג בשר טחון (בקר או עוף)
1 תפוח אדמה
1 בצל
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1/4 כוס פרורי לחם
3 כפות שמן
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית משייה
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית מלח
3 עגבניות
5 שיני שום
1/4 כפית כורכום
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל לבן
כוס וחצי מים

אופן ההכנה :

אילוסטרציה. ארכיונעים.

הקציצות:
מגרדים את תפוח האדמה והבצל בפומפיה, מוסיפים לבשר את כורכום, קינמון, משייה, פלפל לבן ומלח, מוסיפים את תערובת תפוחי האדמה והבצל המגוררים, ומערבבים תוך כדי עיסוי. מניחים במקרר לשעה, כדי שהתבלינים יתמזגו בטעמם.

השעועית:
שוטפים את השעועית, קולפים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות, מאדים את העגבניות בשמן, מוסיפים את השעועית ומממשיכים לאדות עוד חמש דקות.

מוסיפים את השום ,את התבלינים ואת המים ומרתיחים את התבשיל. מנמיכים ללהבה נמוכה ויוצרים עיגולים מהבשר, בעזרת כפות הידיים. מידי פעם יש להרטיב את הידיים, כדי להקל על יצירת הקציצות.

כשכל הקציצות בסיר, מרתיחים שוב את התבשיל ומיד עם הרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-3/4 שעה.

צום קל וגמר חתימה טובה.

_______

הצעת התפריט לארוחה מפסקת מובאת באדיבות קוסקוס-אתר עם שורשים

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן