קלאודיה לפיד, בעלת מרכז העיצוב ’פנלופה’ (Penelope) בעין ורד, שבאזורנו, מביאה טיפים לעיצוב שולחן קלאסי רגע לפני החג:
עיצוב שולחן קלאסי של ’פנלופה’.
לרגל החג מציעה קלאודיה לפיד, בעלת מרכז העיצוב ’פנלופה’ (Penelope) בעין ורד, שבאזורנו, טיפים לעיצוב שולחן חגיגי רגע לפני החג. ניתן להשתמש בכלים זמינים הנמצאים בכל בית בהשקעה כספית מינימלית לעיצוב שולחן מפתיע ומקורי.
מתברר, כי חוויה גסטרונומית אמיתית אינה תלויה רק בטעמם של המאכלים המוגשים לשולחן. אומרים שבן-אדם אוכל גם בעיניים וזה נכון מאד, כי שימוש בכלי אוכל נאים, במפת שולחן מהודרת, בפרחים, נרות ועוד פריטים מיוחדים, מוסיפים חגיגיות ואסתטיקה לשולחן החג ויהפכו את הארוחה לחגיגית ומהנה.
• שולחן החג צריך להיות שונה מתמיד וחגיגי במיוחד, למראה אלגנטי קלאסי, מומלץ, לפרוס מפה בסיסית בצבעי לבן או שמנת כאשר פריטי שאר השולחן בצבעי הזהב או הכסף.
• ניתן לפרוס על גבי המפה ראנר מוזהב ועליו להניח את קערות הזכוכית להגשה. הראנר, פיסת בד ארוכה שרצה לכל אורך השולחן, מוסיף לו צבע ואישיות, ניתן לקנותו לפי מטר רץ.
• הכלים על השולחן לא חייבים להיות אחידים בצורתם. ניתן לערוך את השולחן עם סטים שונים של כלים ולהניח צלחת קטנה מסט א´ על צלחת גדולה מסט ב´.
• כאשר אין בנמצא סט של 12 איש ויש 12 אורחים, ניתן לשלב שני סטים שונים של 6 איש כאשר עורכים את השולחן עם אחד כזה ואחד כזה.
• אותה חשיבה צריכה להישמר גם לגבי כוסות השתייה. ניתן להשתמש בסוגי כוסות שונים אך לשמור על סיסטמטיות במיקום כדי ליצור אחידות בעין.
• חשוב למקמם במרכז השולחן ערכת תבלינים הכוללת מלח, פלפל, שמן זית ועוד-לא תמיד טעמו של האוכל קולע לכולם.
• מומלץ להניח לצד כל צלחת מפית בד ולענודה בסרט קישוט או בחבקי מפיות מקוריים עשויים מכסף, זהב, פרחוניים וכו…
• יש להוסיף למפיות הבד הניתנות לכל סועד גם כלי מרכזי עם מפיות נייר, במרכזו של השולחן, לעיתים הסועדים נזקקים לו.
• ע”י אלמנט קישוטי סרט, ניתן לקשט גם את הכוסות או את גביעי היין בצורה דקורטיבית שמוסיפה צבע ועניין לסידור השולחן.
• בלב השולחן ניתן להציב מספר נרות בגבהים שונים או נר אחד בצבע בולט, אלו תמיד מוסיפים ומשרים אווירה רומנטית ונינוחה.
• כדי לשמור על אחידות הצבע, ניתן לרסס אגוזים שונים, איצטרובלים, רימונים בספריי זהב או כסף ולפזרם במרכז השולחן, ואפילו סביב הנרות.
• למראה שולחן סתיווי ניתן לשים בלב השולחן אגרטל גבוה עם פרחים מיובשים או פרחי משי, או לפזר מספר סידורי פרחים קטנים, שיתפסו את מקומו של סידור אחד גדול (שבדרך כלל מוסר מהשולחן עם תחילת הארוחה).
• כשאין הרבה מקום על השולחן ניתן להשתמש בקישוט של פאייטים /צדפים/חלוקי נחל / איצטרובלים /עלים ופרחים יבשים ועוד…
מעל הכל רצוי וכדאי לשמור על אחידות ומינימליסטיות בשולחן, שכן בכל אלמנט העיצוב, צריך להשתלב בסופו של דבר האוכל עצמו.
פנלופה – חנות לעיצוב הבית
הכניסה אל פנלופה, חנות לעיצוב הבית שנפתחה לאחרונה, ע”י קלאודיה לפיד, בעין ורד שבאזורנו, יוצרת תחושה עוצרת נשימה של יופי כפרי עם איכות מסוגננת ומעוצבת בקפידה.
האוסף הקסום של חפצים, אגרטלים, מערכת הגשה, ריהוט, אומנות מקורית ועוד. יובא על ידי קלאודיה לפיד בייבוא אישי ובלעדי מדנמרק, איטליה וצרפת.
מומלץ, לבצע קפיצה קטנה בחו”ל. אוירה של יופי מדהים. החנות במושב עין ורד, פתוחה כל ימות השבוע מ-10:00 ועד 19:00. טלפון: 054-4736545, 09-7962167.
Add Comment