"עושים כאן משהו חד פעמי"

"עושים כאן משהו חד פעמי": הפקת הענק שמשחזרת את מלחמת יום הכיפורים | כתבתה של שני נחשוני, מתוך חדשות 07.10.19.

האם יש ערך בבקשת סליחה? | גיא זהר

לכבוד יום כיפור, בדק כאן 11, מה מעמדה של סליחה בפוליטיקה הישראלית? האם פוליטיקאים מתנצלים - והאם יש מי שימחל להם?
מהצד השני עם: גיא זהר - 07.10.2019.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד"א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

מאכלים צמחוניים

פשטידת חצילים בטחינה

החציל עשיר בהגליקולקלואידים (Glycoalkaloids), שהן תרכובות רעילות, המקנות לו טעם מריר. משמשים להכנת קרמים לטיפול בעור ובמחלות סרטן העור (Basal cell carcinoma). כמו כן החציל, אנטי-בקטריאלי, משתן, מוריד את רמת הכולסטרול בדם ומקטין נזקי מאכלים שומניים.
פשטידת חצילים בטחינה

החומרים;

5 חצילים
1 עגבניה
חצי כוס טחינה גולמית
2 כפות שום כתוש
כף מיץ לימון
כפית וחצי רוטב סויה
כפית מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף בזיליקום מיובש

אופן ההכנה;

קולים את החצילים כשעה בחום גבוה, מצננים ומקלפים.

מעבירים את תוכן החציל לקערה ומועכים למחית.

מגררים את העגבניה בפומפייה ומוסיפים לקערה.

מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת או לתבנית סיליקון ואופים בחום בינוני כשעה.

טיפים לחצילים:

פשטידת חצילים

אוכלים אותו; אפוי, צלוי, קלוי או מטוגן.

לפרי הגולמי מרקם ספוגי והוא אינו טעים.

בישולו מרכך אותו ומקנה לו את טעמו האופייני.

פירות שנקטפו בעודם צעירים, טעימים במיוחד.

חיתכו את הפטוטרת בסכין חד, כדי למנוע את פציעת הצמח.

קנו פרי חלק, כהה ומוצק למגע. גודלו אינו משנה.

קודם לבישול/טיגון החציל, חתכו לפרוסות ופזרו מלח. הניחו למיץ להתנקז למחבת, לאחר 30 דקות שטפו את המחבת ויבשו. החציל יהיה פחות מר וקל יותר להכנה.

בתיאבון.
_________

הטיפים והרקע על פרי החציל הובאו מתוך אתר גאמנון.

המתכון הובא באדיבות שבועון אנונימוס.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן