מאכלים צמחוניים

פשטידת חצילים בטחינה

0
0

החציל עשיר בהגליקולקלואידים (Glycoalkaloids), שהן תרכובות רעילות, המקנות לו טעם מריר. משמשים להכנת קרמים לטיפול בעור ובמחלות סרטן העור (Basal cell carcinoma). כמו כן החציל, אנטי-בקטריאלי, משתן, מוריד את רמת הכולסטרול בדם ומקטין נזקי מאכלים שומניים.
פשטידת חצילים בטחינה

החומרים;

5 חצילים
1 עגבניה
חצי כוס טחינה גולמית
2 כפות שום כתוש
כף מיץ לימון
כפית וחצי רוטב סויה
כפית מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף בזיליקום מיובש

אופן ההכנה;

קולים את החצילים כשעה בחום גבוה, מצננים ומקלפים.

מעבירים את תוכן החציל לקערה ומועכים למחית.

מגררים את העגבניה בפומפייה ומוסיפים לקערה.

מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת או לתבנית סיליקון ואופים בחום בינוני כשעה.

טיפים לחצילים:

פשטידת חצילים

אוכלים אותו; אפוי, צלוי, קלוי או מטוגן.

לפרי הגולמי מרקם ספוגי והוא אינו טעים.

בישולו מרכך אותו ומקנה לו את טעמו האופייני.

פירות שנקטפו בעודם צעירים, טעימים במיוחד.

חיתכו את הפטוטרת בסכין חד, כדי למנוע את פציעת הצמח.

קנו פרי חלק, כהה ומוצק למגע. גודלו אינו משנה.

קודם לבישול/טיגון החציל, חתכו לפרוסות ופזרו מלח. הניחו למיץ להתנקז למחבת, לאחר 30 דקות שטפו את המחבת ויבשו. החציל יהיה פחות מר וקל יותר להכנה.

בתיאבון.
_________

הטיפים והרקע על פרי החציל הובאו מתוך אתר גאמנון.

המתכון הובא באדיבות שבועון אנונימוס.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן