חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

בשרים | Meats מתכונים ליום העצמאות

עצות שימושיות לקניה ואחסון בשר בקר טרי

0
0

מנתוני אמב”ל (ארגון מגדלי הבקר לבשר) עולה, כי ליום העצמאות: 79% מהצרכנים קונים בשר בקר אך רק 35% מהם צורכים בשר בקר טרי
עצות שימושיות לקניה ואחסון בשר בקר טרי
אילוסטרציה. ארכיונעים.

חיים דיין, מנכ”ל אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר במרעה), מוסר נתונים לצריכת בשר לקראת יום העצמאות; צריכת בשר הבקר הטרי עומדת על 50% וצריכת בשר הבקר הקפוא והמופשר עומדת על 50%. 79% מהצרכנים בישראל רוכש בשר בקר אך רק 35% מהם צורכים בשר בקר טרי. כך עולה מנתוני אמב”ל (ארגון מגדלי הבקר לבשר) ומועצת הבשר, בשנים האחרונות עלתה צריכת בשר בקר טרי בישראל, מ-14 ק”ג לנפש לפני חמש-שש שנים ל- 18 ק”ג בשנתיים האחרונות.

את ענף הבקר, ניתן לחלק לכמה קטגוריות;

הבקר לבשר במרעה – ישנן כ-50,000 אמהות ה”מייצרות” 30,000 עגלים לשיווק. ענף זה מגלגל כ-150 מיליון ₪ בשנה.

בעדר החלב (רפתות) ישנם כ-50,000 עגלים לשיווק, מהם מייצרים כ-20,000 טון בשר. קטגוריה זו מגלגלת כ- 170 מיליון ₪ בשנה.

הפרות הבוגרות (גם הן בסופו של דבר כשהן מפסיקות לייצר חלב מועברות לשיווק בשר) מדובר על 35,000 אמהות קטגוריה זו מגלגלת כ-70 מיליון ₪ בשנה.

בנוסף יש את העגלים המיובאים (שוק היבוא ירד קצת בשנים האחרונות עקב אי יבוא מארצות שבהן היתה ה”פרה המשוגעת” ובנוסף צרכים גבוהים יותר שדורש השוק הישראלי), היבוא עומד על כ-50,000 עגלים בשנה קטגוריה זו מגלגלת כ-170 מיליון ₪ בשנה.

יבוא בשר קפוא – עומד על 50,000 טון בשר בקר בשנה. במחיר של 2.5$ לק”ג הסכומים הינם מה שהענף הזה מגלגל מתוכו 20% רווח.

בשר קפוא. אילוסטרציה. ארכיונעים.

המטרה של ארגוני מגדלי הבקר, כמובן, הינה הורדת צריכת הבשר הקפוא במדינה, וחינוך הצרכנים לרכוש יותר בשר בקר טרי כחול לבן, גם בכדי לעודד את ענף הבקר לבשר וגם בשל איכות הבשר, זה המגיע קפוא ומוזרק מחו”ל – בעייתי מכל הבחינות.

כמו כן, יש לעשות סדר ברשתות השיווק המוכרות בשר בקר מופשר כטרי, יש חוק שהתקבל בנושא אבל הוא לא נאכף כפי שצריך. נתונים נוספים; בשנים האחרונות עלתה צריכת בשר בקר טרי, בישראל – מ-14 ק”ג לנפש לפני חמש-שש שנים ל-18 ק”ג בשנתיים האחרונות.

מנתוני אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) ומועצת הבשר עולה, כי; 79% מהישראלים צורכים בשר בקר, היקף הצריכה יורד עם הגיל. 35% מצרכני הבשר, נוהגים לקנות רק בשר בקר טרי, 28% קונים רק קפוא ו-37% קונים גם וגם.

53% מקוני הבשר הטרי נוהגים להקפיא אותו בבית, 22% מקפיאים לפעמים ורק 25% ציינו שאינם מקפיאים בכלל את הבשר. רוב הציבור (46%) מודע להונאות הקיימות בבשר (מכירת בשר מופשר כבשר טרי), 32% סבורים שהתופעה לא קיימת, השאר אינם יודעים. רק 9% מהציבור יודעים מהו בשר מיושן.

16% ציינו, שמדובר בבשר ישן, לא טרי או מקולקל, 14% סבורים שמדובר בבשר שהיה בהקפאה והופשר, 11% ציינו שזהו תהליך כלשהו והשאר אמרו שאינם מכירים את המושג.

טיפים תזונתיים לבשר בקר טרי;

בשר בקר טרי עשיר ברכיבי תזונה חשובים, ביחס לכמות הקלוריות שמספקת מנה אחת. בשר בקר הוא מקור מצוין לחלבון, ברזל, אבץ וויטמין B12 ומספק אותם במידת זמינות גבוהה לגוף. מנת בשר בקר טרי שמשקלה לאחר ההכנה הוא 100 גרם, מספקת: 215 קלוריות, 10 גרם שומן, 89 מיליגרם כולסטרול, 3.24 מיליגרם ברזל, 6.26 מיליגרם אבץ ו-2.79 מיקרוגרם ויטמין B12.

אילוסטרציה. ארכיונעים.

ניתן לשלב בתזונה היומית נתח של בשר בקר, ללא שומן נראה לעין, מבלי לעבור את כמות השומן או כמות הכולסטרול המותרות ליום. לאדם הזקוק ל-2000 קלוריות ליום, כמות השומן המכסימלית המומלצת היא 67 גרם. כמות הכולסטרול המכסימלית היא 300 מיליגרם ליום.

כ-50% מהשומן בבשר בקר מהווה השומן החד בלתי רווי שהוא סוג השומן שמספק שמן זית. לשומן חד בלתי רווי השפעה חיובית על בריאות הלב. כאשר קונים בשר בקר טרי, ניתן לבחור נתחים רזים במיוחד ובמקרה הצורך להרחיק שומן נראה לעין לפני הבישול.

לנתחים רזים נחשבים; כתף, פילה, פילה מדומה, צוואר, מותן, כנף העוקץ. עדיף להשתמש בשיטות בישול שאינן דורשות שימוש מוגבר בשומן כגון; צלייה, אידוי ובישול.

כמויות מוגברות של ברזל, אבץ וויטמין B12, נדרשות לנשים הרות ומיניקות. הכמויות הגבוהות ביותר של ברזל, נדרשות למתבגרות, נשים בגיל הפוריות ולנשים הרות.

איך בוחרים נתחים מתאימים לשימושים שונים

לסטייקים: פילה, סינטה, אנטריקוט, שייטל (אם מיישנים נכון)

לשניצלים בטיגון מהיר (5 דקות מכל צד): כף, כתף מרכזית

לבישול ארוך (קדרה, חמין): שרירים.

להכנת צלי: כתף, חלקים אחוריים, שפיץ צ’אק, שפיץ שייטל, פילה מדומה, וייסברטן.

להכנת גולש: כל החלקים, אך בעיקר אווזית.

בשר טחון: כל החלקים כולל השומן שבהם. בשר עגל טחון הוא טעים ועדין במיוחד.

חיים דיין מנכ”ל אמב”ל משחרר טיפים ועצות שימושיות לקניה ואחסון בשר בקר טרי מתאים גם ליום העצמאות.<!–basar_01.htm–>

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן