ספרים | סופרים | משוררים

טעם של פסח ואורחת לשבת מאת השפית אביגיל מייזליק

0
0

שני ספרים מרשימים ביותר בהוצאת ’מודן’; תבשילים לשבת בספר אחד ובספר השני יותר ממאה מתכונים לתבשילי חג פסח. מחברת הספרים אביגיל מייזליק, שפית וחוזרת בתשובה, יוצאת קיבוץ גזית ובת למשפחה ארגנטינאית.
יותר מ-100 מתכונים נבחרים

בפסח, כידוע, יש אווירה משפחתית טעמים וריחות משלו; מריח הנקיון ופריחת ההדרים ועד לריחות העולים מן המטובח של תפוחי-אדמה, שמן זית וקמח תפוחי-אדמה, מצות מופלאות דקיקות, אטריות מבלינצ´ס, לאטקס ועוגיות קוקוס ושוקולד ועוד רבים וטובים העולים באפנו מעיון בספר “טעם של פסח” שבו תמצאו למעלה מ-100 מתכונים מובחרים, שהתפרסמו בשנים האחרונות בעיתון “משפחה” ונאספו על ידי השפית אביגיל מייזליק.

עוד תמצאו בספר “טעם של פסח” עשרות רעיונו חדשים לצלי בשר חגיגי, דגים סלטים, תוספות והרבה הרבה עוגות, עוגיות ומנות אחרונות אשר כולם כשרים לפסח וכולם מתאימים לאוכלי “לא שרויה”.

אביגיל מייזליק, שפית וחוזרת בתשובה, יוצאת קיבוץ גזית ובת למשפחה ארגנטינאית, עבדה כשפית במסעדות יוקרתיות בתל-אביב וגם ניהלה קייטרינג משלה. ’טעם של פסח’ עם יותר מ-100 מתכונים נבחרים שאספה.

המתכונים מתאימים לבשלנים בכל הרמות ויש שם מתכונים מקוריים לצד מתכונים קלאסיים ומוכרים יותר. לביבות תפוחי אדמה חלביות, פשטידת ירקות חלבית, קרוקטים של תפוחי אדמה ושום. אומלט תפוחי אדמה וקישואים, כדורי תפוחי אדמה, בצל ופטריות.

מתכונים של חברות ובנות משפחה

צילומים: שרון בנטוב, יואב ליף. עיצוב: סטודיו מודן. עריכה: אורלי דורון. כלים: הביטאט. מחיר; 85 ש”ח בחנויות הספרים.

בספר השני ’אורחת לשבת’ מביאה אביגיל מייזליק, מתכונים של חברות, בנות משפחה וידידות. המתכונים נאספו באהבה רבה ומסופרים בהומור ובכישרון.

בין היתר אפשר למצוא שם מתכון של עוף ותפוחי אדמה בתנור בתוך חמש דקות עבודה, חזה עוף בציפוי תבלינים, חמין, תבשיל קציצות ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות, קוסקוס מפואר עם מרק ירקות וחומוס ועוד.

כאשר חזרה בתשובה, היא הביאה את המקצועה שלה והידע הרב אל העולם החרדי ומדורה בעיתון ’משפחה’, זוכה לפופולאריות רבה. גם מחירו של ספר זה, הוא 85 ש”ח.

* הכותבת הינה עורכת אתר “רינונים”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן