111
החומרים:
12 פרוסות צ’יאבטה או בגט
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום מרוסקת
לממרח
1 כוס זיתים שחורים מגולענים
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלזמי או חומץ בן יין
אופן ההכנה:
1. מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הממרח ומעבדים עד שמתקבלת עיסה חלקה.
2. מניחים את פרוסות הלחם בתנור וקולים אותן.
3. מחממים במחבת את השמן והשום, עד אשר השום מתחיל להשחים.
4. שופכים על כל פרוסה מעט משמן הזית והשום ומורחים את ממרח הזיתים.
מקשטים בפטרוזיליה או בפלפל אדום.
החומרים:
4 כבדי עוף
2 נתחוני פילט אנשובי, משומרים בשמן
2 כפיות צלפים, משומרים בחומץ
50 גרם חמאה )חצי חבילה)
1 כף קמח
2 גבעולי פטרוזיליה
פלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה:
1. ממיסים במחבת חצי מכמות החמאה ומטגנים בה את הכבדים במשך כ-5 דקות.
2. מרסקים במעבד מזון את הכבדים המטוגנים והפטרוזיליה, עד שהם הופכים לעיסה חלקה.
3. ממיסים את שארית החמאה ומשרים בה את הכבד המרוסק למשך כ-30 דקות.
4. מחזירים את הכבדים עם החמאה למעבד¬ מוסיפים את הצלפים, האנשובי, הקמח והפלפל ומעבדים במשך דקה נוספת.
5. העיסה חייבת להיות מוצקה אך לא יותר מדי. אם העיסה יבשה מוסיפים מעט מים.
6. קולים פרוסות לחם כפרי ומורחים עליהן את ממרח הכבד.
Add Comment