משקאות

ALCOHOLOGY – אלכוהולוגיה (או בפשטות – תורת האלכוהול)

0
0

רוב המשקאות בבר מכילים ריכוזי אלכוהול גבוהים יותר ופה נכנס תהליך ה”זיקוק” ((distillation אשר יוצר ריכוזי אלכוהול גבוהים יותר עד לכ- 85% אלכוהול ובעזרתו ניתן לדוגמא להפוך בירה לוויסקי ויין לקוניאק.
ALCOHOLOGY – אלכוהולוגיה (או בפשטות – תורת האלכוהול)
המושג “אלכוהול” מתייחס לכל המשקאות המבוססים על הכוהל “אתנול” – C2H5OH בנפח העולה על 0.2%. מקור השם אלכוהול הוא מהשפה הערבית “אל-כוהל” (al kuhl) שפירושו הוא “התמצית, העיקר”.

תהליך ייצור האלכוהול:

האלכוהול המשמש לשתיה חריפה הינו אלכוהול אתילי להבדיל מאלכוהול מתילי הנמצא לדוגמא בדלק. כדי להפיק אלכוהול אתילי צריך חומר גלם המכיל סוכר או עמילן כגון; ענבים, דגנים, קני סוכר ושאר פירות.

הסוכר השכיח ביותר להפקת אלכוהול הינו הגלוקוז (הנקרא גם חד סוכר או סוכר פשוט) הנמצא לדוגמא בענבים. צירוף של פחמימות הגלוקוז נקרא עמילן (רב סוכר) אשר נמצא לדוגמא בדגנים כגון שעורה וחיטה.<!–al kuhl_01.htm–>

הכתבה הבאה, תעסוק ב”דרכו של המשקה האלכוהולי בגוף האדם”. הכותב הוא ברק לינג לאתר של ברק

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן