דברי מאפה

עוגת תפוחים עם מקצפת

0
0

mafe02.jpg
עוגת תפוחים עם מקצפת
עוגת תפוחים עם מקצפת

מתכון של סוזי גיורא,
זכרון יעקב

חומרים:

לעוגה בתבנית בקוטר 24 ס”מ:

לבסיס:

1 – ½1 כוסות קמח רגיל
1/4 כוס אבקת סוכר
125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון
2 כפות מים קרים

למלית:

6 תפוחי עץ גדולים (גרנד אלכסנדר), קלופים ומגוררים
1/4 כוס סוכר
2 כפות פירורי לחם
2 כפות מיץ לימון
½ כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כפית קליפת לימון מגוררת

לציפוי:

3 חלבונים
1/3 כוס סוכר

לקישוט:

שקדים לבנים פרוסים, מחממים תנור ל190- מעלות. משמנים שתי תבניות קפיציות עגולות בקוטר 24 ס”מ.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח והסוכר. מוסיפים את החמאה ומערבבים במזלג עד שמתקבלת תערובת הדומה לפירורי לחם. מוסיפים לתערובת את החלמון והמים ולשים לבצק חלק (אם הוא דביק מוסיפים כמה כפיות קמח).

הערה: את הבצק ניתן להכין במעבד מזון, כפי שמכינים בצק לפאי או בצק פריך.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מניחים נייר פרגמנט מקומח על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בקוטר התבנית. הופכים את העלה על תחתית התבנית, מסירים את הנייר ומרדדים את העלה השני באותה צורה.

אופים 12-10 דקות, עד שמתקבל גוון זהוב בהיר. מוציאים מהתנור, אבל משאירים בתוך התבנית.

מורידים את חום התנור ל150- מעלות.

מכינים את המלית: בסיר קטן, על אש קטנה, מבשלים את חומרי המלית כרבע שעה.

הרכבת העוגה: מחלקים את המלית לשני חלקים שווים. מניחים מחצית על תחתית הבצק. מוציאים את התחתית השנייה מהתבנית ומניחים על המלית. מניחים מעל את יתרת המלית.

מכינים את הציפוי: מקציפים את החלבונים, במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב מאוד, כ5- דקות.
משטחים את הקצף על פי העוגה ועל צידיה ומפזרים את השקדים.
אופים כ25-20- דקות או עד שהמקצפת מקבלת גוון זהוב, והיא יבשה למגע.

הערות וגיוונים:- העוגה הכי טעימה כשהיא חמה. אפשר להקפיא, ואחר כך לחמם בחום של 150 מעלות, כ-10 דקות.

אפשר להכין את המלית מאפרסקים, משמשים ונקטרינות – כמות הסוכר שתוסיפו תלויה במתיקות הפרי. מקלפים את הפירות, מסלקים את החרצנים וטוחנים קלות במעבד מזון עם יתר מצרכי המלית.

המתכון מוגש באדיבות האתר המוביל לעוגות ודברי מאפה – אתר cakes- r-us

לשער נעים בבית ולמתכונים נוספים – לחצו כאן

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן