מאכלים מיוחדים

מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין)

0
0

חשוב מאד שהחגבים יהיו חיים בטרם הטיגון אחרת נוצרת מרירות… הבישול מהיר וקל להכנה
מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין)
Locust_t180k-n_01.jpg

מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין), מוצע לפניכם לרגל כניסתו המאסיבית והמתוקשרת של החגב המצוי – הארבה לישראל, אחה”צ אתמול ערב שבת. מתברר, כי כבר בראשית גילו אבותינו חיבה יתירה למאכל הזה תוך הקפדה למיני חגבים שהתירה תורה, שמונה; ואלו הן: (א) חגב; (ב) ומין חגב, והיא הדובנית; (ג) חרגול; (ד) ומין חרגול, והיא עצרוניא; (ה) ארבה; (ו) ומין ארבה, והיא ציפורת כרמים; (ז) סולעם; (ח) ומין סולעם, והיא יוחנה ירושלמית.

המצרכים;

חגב
שמן
צ’ילי, או טבאסקו

אופן ההכנה;

locust eating_100k-n_id=5803_01.jpg

הבישול מהיר וקל להכנה, אם כן, הרעיון הבסיסי הוא לאסוף כמה שיותר חגבים, לפחות שקית אחת מלאה, מכינים מראש סיר עמוק עם שמן רותח. במתכון המובא כאן, מכניסים את החגבים בעודם בחיים לתוך השמן הרותח, מטגנים כ- 10 דקות.

ראוי להדגיש כי חשוב מאד שהחגבים יהיו חיים בטרם הטיגון אחרת נוצרת מרירות…

מה יוצא? כשמכניסים לפה, חשים מיד, כי הטעם מזכיר את טעמו של עוף מטוגן והוא למעשה, נאכל כ”חטיף” לכל דבר, מומלץ, להוסיף צ’ילי, או טבאסקו לחיזוק הטעם.

בתאבון.

locust eating_100k-n_02.jpg

המתכון מתוך משנה תורה ספר קדושה הלכות ומאכלות אסורות פרק א’, מתוך אתר Mechon Mamre

למתכון נוסף בשפה האנגלית; לחצו כאן

בצילום למעלה, משמאל Rabbi Nosson Slifkin רבי נוסון סליפקין, בעת סיום ארוחת החגבים.

מתוך אתר “זו תורה ” .

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן