מדא גייס את מירי בוהדנה למאמצים של מדא בנושא הקורונה

"מזה כשנתיים מגן דוד אדום הוא משפחה עבורי ומקום שבמסגרתו אני זוכה לתת מעצמי למען אחרים" - סיפרה מירי בוהדנה; "נגיף הקורונה, יצר בהלה רבה בעולם וגם בארץ והרבה דברים בנושא אינם ברורים, מה שיכול להלחיץ עוד יותר. לכן, שמחתי מאוד לשתף פעולה עם מדא, גם בנושא הזה, וליצור סרטון ביחד עם דר' סטרוגו, שמטרתו להעלות מודעות לפעולות שונות שחשוב לעשות, כדי למנוע הדבקה, לתת תשובות ולהרגיע את הציבור" .

אורלי לוי לא ידעה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | אומנם עמיר פרץ הצהיר שוב ושוב שהוא רוצה ממשלה בתמיכת הרשימה המשותפת, אבל אורלי לוי אבקסיס פשוט לא ידעה | להשוות קורונה לשפעת זה אולי מרגיע - אבל לא נכון.

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

מאכלים מיוחדים

מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין)

חשוב מאד שהחגבים יהיו חיים בטרם הטיגון אחרת נוצרת מרירות… הבישול מהיר וקל להכנה
מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין)
Locust_t180k-n_01.jpg

מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין), מוצע לפניכם לרגל כניסתו המאסיבית והמתוקשרת של החגב המצוי – הארבה לישראל, אחה”צ אתמול ערב שבת. מתברר, כי כבר בראשית גילו אבותינו חיבה יתירה למאכל הזה תוך הקפדה למיני חגבים שהתירה תורה, שמונה; ואלו הן: (א) חגב; (ב) ומין חגב, והיא הדובנית; (ג) חרגול; (ד) ומין חרגול, והיא עצרוניא; (ה) ארבה; (ו) ומין ארבה, והיא ציפורת כרמים; (ז) סולעם; (ח) ומין סולעם, והיא יוחנה ירושלמית.

המצרכים;

חגב
שמן
צ’ילי, או טבאסקו

אופן ההכנה;

locust eating_100k-n_id=5803_01.jpg

הבישול מהיר וקל להכנה, אם כן, הרעיון הבסיסי הוא לאסוף כמה שיותר חגבים, לפחות שקית אחת מלאה, מכינים מראש סיר עמוק עם שמן רותח. במתכון המובא כאן, מכניסים את החגבים בעודם בחיים לתוך השמן הרותח, מטגנים כ- 10 דקות.

ראוי להדגיש כי חשוב מאד שהחגבים יהיו חיים בטרם הטיגון אחרת נוצרת מרירות…

מה יוצא? כשמכניסים לפה, חשים מיד, כי הטעם מזכיר את טעמו של עוף מטוגן והוא למעשה, נאכל כ”חטיף” לכל דבר, מומלץ, להוסיף צ’ילי, או טבאסקו לחיזוק הטעם.

בתאבון.

locust eating_100k-n_02.jpg

המתכון מתוך משנה תורה ספר קדושה הלכות ומאכלות אסורות פרק א’, מתוך אתר Mechon Mamre

למתכון נוסף בשפה האנגלית; לחצו כאן

בצילום למעלה, משמאל Rabbi Nosson Slifkin רבי נוסון סליפקין, בעת סיום ארוחת החגבים.

מתוך אתר “זו תורה ” .




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן