"עושים כאן משהו חד פעמי"

"עושים כאן משהו חד פעמי": הפקת הענק שמשחזרת את מלחמת יום הכיפורים | כתבתה של שני נחשוני, מתוך חדשות 07.10.19.

האם יש ערך בבקשת סליחה? | גיא זהר

לכבוד יום כיפור, בדק כאן 11, מה מעמדה של סליחה בפוליטיקה הישראלית? האם פוליטיקאים מתנצלים - והאם יש מי שימחל להם?
מהצד השני עם: גיא זהר - 07.10.2019.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

מאכלים מיוחדים

מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין)

חשוב מאד שהחגבים יהיו חיים בטרם הטיגון אחרת נוצרת מרירות… הבישול מהיר וקל להכנה
מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין)
Locust_t180k-n_01.jpg

מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין), מוצע לפניכם לרגל כניסתו המאסיבית והמתוקשרת של החגב המצוי – הארבה לישראל, אחה"צ אתמול ערב שבת. מתברר, כי כבר בראשית גילו אבותינו חיבה יתירה למאכל הזה תוך הקפדה למיני חגבים שהתירה תורה, שמונה; ואלו הן: (א) חגב; (ב) ומין חגב, והיא הדובנית; (ג) חרגול; (ד) ומין חרגול, והיא עצרוניא; (ה) ארבה; (ו) ומין ארבה, והיא ציפורת כרמים; (ז) סולעם; (ח) ומין סולעם, והיא יוחנה ירושלמית.

המצרכים;

חגב
שמן
צ’ילי, או טבאסקו

אופן ההכנה;

locust eating_100k-n_id=5803_01.jpg

הבישול מהיר וקל להכנה, אם כן, הרעיון הבסיסי הוא לאסוף כמה שיותר חגבים, לפחות שקית אחת מלאה, מכינים מראש סיר עמוק עם שמן רותח. במתכון המובא כאן, מכניסים את החגבים בעודם בחיים לתוך השמן הרותח, מטגנים כ- 10 דקות.

ראוי להדגיש כי חשוב מאד שהחגבים יהיו חיים בטרם הטיגון אחרת נוצרת מרירות…

מה יוצא? כשמכניסים לפה, חשים מיד, כי הטעם מזכיר את טעמו של עוף מטוגן והוא למעשה, נאכל כ"חטיף" לכל דבר, מומלץ, להוסיף צ’ילי, או טבאסקו לחיזוק הטעם.

בתאבון.

locust eating_100k-n_02.jpg

המתכון מתוך משנה תורה ספר קדושה הלכות ומאכלות אסורות פרק א’, מתוך אתר Mechon Mamre

למתכון נוסף בשפה האנגלית; לחצו כאן

בצילום למעלה, משמאל Rabbi Nosson Slifkin רבי נוסון סליפקין, בעת סיום ארוחת החגבים.

מתוך אתר "זו תורה " .




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן