ראש השנה

מתכוני דגים – שנהיה לראש ולא לזנב

0
0

כדאי לקנות את הדג מקירור, כשהוא מכוסה בקרח מרוסק, בטמפרטורה של מעלה אחת מתחת לאפס • בבית מומלץ, לבוא במגע עם הדגים באמצעות כפפות חסינות לדקירה ולא לבוא במגע ישיר עם הדגים.
מתכוני דגים - שנהיה לראש ולא לזנב
מתכוני דגים – שנהיה לראש ולא לזנב

כדאי שתדעו, כי כאשר אתם הולכים ל”טפל” בדגים, יש למשרד הבריאות בקשה; להזכיר לכם, את כללי הזהירות (למדריך המלא) על מנת להימנע, במהלך טיפול במאכלי דגים בתקופת החגים, מזיהום בחיידק ה-vibrio vulnificus. בין היתר, יש לקנות דגים רק ממקומות מוכרים בעלי רשיון עסק. בבית מומלץ, לבוא במגע עם הדגים באמצעות כפפות חסינות לדקירה ולא לבוא במגע ישיר עם הדגים.

חריימה:

החריימה הוא ה’תשובה המוחצת’ לגפילטע האשכנזי. הוא פיקנטי בטעמו ועושה שמח על הלשון והכי כיף לטבול ברוטב שלו את חלות השבת.

החומרים:

6 פרוסות של נסיכת הנילוס או קרפיון (עדיף כמובן לוקוס או דניס לבעלי היכולת)
½ כוס שמן
1 כוס מים
1 כפית כמון
1 כפית קימל טחון
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1 ראש שום מקולף
2 כפות גדושות פלפל אדום חריף קצוץ
½ כפית מלח

אופן ההכנה:

Chraymi_t180k-n_01.jpg

במעבד מזון מרסקים את שיני השום המקולפות, הפלפל החריף והמלח, עד לקבלת מעין משחה. בנפרד, מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את ה’משחה’ טיגון מהיר.

מוסיפים רסק עגבניות ומים ומאדים, עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים את הדגים ומכסים במים. מבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה.

מוסיפים את הכמון והקימל, מערבבים, מכסים את הסיר ומכבים את האש. מגישים בלוויית פרוסת חלה עבה וטרייה.

סלמון ברוטב מיונז וחרדל

החומרים:

חבילת סלמון פרוס
2 כפיות אבקת מרק פרווה בטעם עוף
1/2 כפית מיונז
1/2 כף חרדל

אופן ההכנה:

מסדרים את פרוסות הסלמון בתבנית ואופים בחום בינוני למשך כ- 20 דקות. מערבבים את שאר החומרים ויוצקים על הדגים. אופים 5 דקות נוספות.

דגי פורל בבירה לבנה

החומרים:

2 דגי פורל
בקבוק בירה לבנה
2 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
מיץ לימון

אופן ההכנה:

יש להשרות את הדגים במיץ לימון ומלח כחצי שעה. מערבבים את שאר החומרים ויוצקים ע”ג הדגים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, במשך כעשרים דקות.

נסיכה ברוטב שמנת מתוקה – מתכון חלבי

כמו שזה נשמע, מדובר במעדן ממשפחת האצולה. לבני מלכים בלבד!

החומרים:

6 נתחים יפים של נסיכת הנילוס
1 ביצה
פירורי לחם
1 שמנת מתוקה לבישול
כפית שטוחה אבקת מרק פרווה בטעם עוף
קופסת שימורי פטריות
אגוז מוסקט
פלפל לבן

אופן ההכנה:

טובלים את הנתחים בביצה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים עד להזהבה מכל צד. למחבת נפרדת שופכים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים. מוסיפים את הפטריות התבלינים וממשיכים לבשל על אש קטנה, עד להסמכה. מוסיפים למחבת את פרוסות הדג המטוגנות ומכבים את האש.

מגישים חם.

מושט בקארי

החומרים:

דג מושט טרי ונקי
1 כפית קארי
מלח ופלפל
1 כף שמן
1 שן שום פרוסה
1 שן שום חצויה
5 גבעולי כוסברה
2 פרוסות לימון
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים את הקארי, המלח והפלפל עם מעט שמן ומורחים את הדג מבפנים ומבחוץ. לתוך בטן הדג מכניסים את השום הפרוס הכוסברה והלימון.

מניחים במקרר למשך כשעה וחצי. מחממים את השמן ושן השום החצויה במחבת. מטגנים מספר דקות מכל צד עד להשחמה ומגישים.

ברבוניות בחמאה ויין – מתכון חלבי
red mullet in butter_180k-n_01.jpg
החומרים:

פילטים (נתחי פילה) של ברבוניות טריות או קפואות
1.5 כוסות יין לבן חצי יבש
1 חבילה חמאה חתוכה לקוביות
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

זורים פלפל ומלח על הדגים ומטגנים בשמן זית כשלוש דקות מכל צד. מוציאים את הדגים ומניחים ע”ג קערת הגשה. מוסיפים את היין הלבן למחבת ומערבבים עם המשקעים שנותרו מהדג.

מוסיפים את החמאה ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי בחישה מתמדת, עד להסמכה. יוצקים את הרוטב ע”ג הדגים, מפזרים מלמעלה את הבצל הירוק ומגישים.

סרדינים בתחמיץ

sardin_180k-n_01.jpg

החומרים:

3 קופסאות סרדינים
מיץ משלושה לימונים
5 פרוסות לימון
½ כוס קמח
מלח, פלפל
6 ענפי רוזמרין
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
½ כוס שמן זית לתחמיץ
שמן זית לטיגון עמוק

אופן הכנת הדגים:

טובלים את הדגים בקמח ומלח. מטגנים את הדגים במחבת רחבה בשמן זית עמוק. מניחים על גבי צלחת הגשה.

אופן הכנת התחמיץ:

שופכים שמן זית לסיר. מוסיפים את הרוזמרין, השום, פרוסות הלימון, המלח והפלפל. מטגנים קלות. מוסיפים את מיץ הלימון.
מסירים מהאש ויוצקים ע”ג הדגים.

בורי עם זיתים

mullet Olives_180k-n_01.jpg

החומרים:

6 דגי בורי, חתוכים לפילטים (נתחי פילה) ונקיים מעצמות
¾ כוס זיתים שחורים מגולענים
1/4 כוס שמן זית
חופן בזיליקום
1/4 כוס יין אדום יבש
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את הזיתים, שמן הזית, הבזיליקום והיין למעין מחית. מטגנים את הפילטים בשמן זית, כשלוש דקות מכל צד.
מניחים את הפילטים בצלחת הגשה ומורחים עליהם את ממרח הזיתים.
מגישים בלוויית סלט חי.

סלמון מעושן במילוי תפוחי אדמה
potato_salmon_180k-n_01.jpg
החומרים:

1 חבילה נתחי סלמון מעושן
1 תפוח אדמה
2 כפות מיונז
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוח האדמה עד שהוא מתרכך, מסננים ומועכים בעזרת מזלג, מוסיפים את המיונז והתבלינים ומערבבים. מצננים.
מניחים מעט מהמלית על כל נתח דג ומגלגלים.

ממרח טונה פיקנטי
tuna_paste_180_K-Nֹ01.jpg
החומרים:

1 קופסה טונה בשמן
4 כפות סויה
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 כפות רוטב חזרת (להשיג במעדניות)

אופן ההכנה:

לערבב ולצנן. להגיש בלוויית קרקרים .

סושי טונה

כל כתבה בנושא דגים, לא יכולה להתעלם מהחיבה המפתיעה, שמביני עניין מגלים בטרנד הקרוי “סושי”, או בעברית צחה – דג נא. רובם גורסים כי מדובר במעדן אמיתי ומי אנחנו שנביע דעה בעניין. לפיכך, אנו מגישים לכם בזאת גרסה נחמדה עם טונה, בבחינת “לא תמנע טוב מבעליו”.

החומרים שניתן להשיג בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק:
*יש לשים לב להכשרים

tuna sushi_180k-n_01.jpg

החומרים:

1 חבילה של אצות נורי
2 כפות מירין – יין אורז מתוק לבישול
2 כפות אבקת חומץ לסושי
וואסבי (רוטב חזרת יפני ירוק)
מחצלת מיוחדת לגלגול סושי.
<!–dak_01.htm–> __________

הכותבת יערה הולצמן, למדה עיצוב, ועבדה בתור ארט-דירקטורית וקופירייטרית במשרדי פרסום שונים. כיום היא עסוקה בעיקר בגידול ילדים, בישול וספונג’ה, ובין לבין היא גם “חוטאת” בכתיבה.

* מובא באדיבות אתר aish של “אש התורה” שהיא רשת בינלאומית וא-פוליטית של מרכזים לחינוך יהודי.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן