ראש השנה

ראש השנה: למה דווקא תפוח ומדוע דווקא בדבש – מתכונים

0
0

הגמרא ממליצה לאכול בסעודת ראש השנה מאכלים אשר יש בהם סימן טוב לכל השנה.
ראש השנה: למה דווקא תפוח ומדוע דווקא בדבש - מתכונים
ראש השנה: למה דווקא תפוח ומדוע דווקא בדבש – מתכונים

תפוח בדבש ותפילת “יהי רצון שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה כדבש” אלה הסממנים העיקריים בארוחת ערב ראש השנה שכל אחד ממרכיבים משמש סימן לימים הטובים שיבואו עלינו, אם רק ירצה השם, בשנה הבאה.

<!–jacomo_sana tova_01.htm–>

טוגני תפוחים

החומרים:

400 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
מיץ מחצי תפוז
קליפת לימון מגוררת, מלימון אחד
2 כפיות רום
2 ביצים
150 מ”ל חלב
750 גר’ תפוחי עץ, רצוי חמצמצים מעט
120 גרם סוכר
100 גרם צימוקים
1/2 כוס אבקת סוכר
שמן זית לטיגון
מלח

אופן ההכנה:

Applechips_180k-n_01.jpg

מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, מעט מלח, קליפת לימון, מיץ תפוזים, רום, ביצים וחלב. מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה חלקה.

מנשרים את הצימוקים במים חמים, מוציאים וסוחטים. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומקפלים לעיסה ביחד עם הצימוקים. במחבת עמוקה מחממים את השמן.

כאשר השמן חם, מכניסים למחבת כפות של העיסה ומטגנים עד שמתחילים להשחים.

מוציאים את הטוגנים עם כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים חם.

מקצפת תפוחים

החומרים:

2 תפוחים ירוקים
מיץ מתפוז אחד
מיץ מחצי לימון
2 חבילת ביסקוויטים מסוג פתי בר
חלבונים ביצה
1 כפית אבקת סוכר
אוכמניות אדומות (ניתן להשיג קפואות במרכולים)

אופן ההכנה:
קולפים את התפוחים, מוציאים את הלב והגלעינים וחותכים לפרוסות. שופכים על התפוחים את מיץ הלימון, מיץ התפוזים. מרסקים לפירורים 8 ביסקוויטים ומוסיפים לתפוחים עם אבקת הסוכר. מכניסים את התערובת למעבד מזון ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה חלקה. טורפים את חלבוני הביצים עד שמתקבל קצף מוצק. מקפלים בעדינות לתוך עיסת התפוחים והביסקוויטים.

מחלקים את העיסה ל-4 צלוחיות הגשה. מקשטים בשני ביסקוויטים ובאוכמניות ומגישים מייד. אם האוכמניות חמוצות מדי, יש לבשל אותן מעט עם סוכר.

תפוחים בבצק עלים

apple in puff pastry_180k-n_01.jpg

החומרים:

1 חבילה בצק עלים קפוא (חצי ק”ג)
4 תפוחים שלמים, קלופים וללא הליבה
1/2 כוס ריבת משמש, מחוממת
100 גרם שוקולד מריר מתוק
2 כפות חמאה לא מלוחה, מותכת
4 עוגיות שקדים מפוררות
3 כפות ליקר שקדים
קמח לקימוח
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-230 מעלות.מערבבים בקערה את השוקולד, החמאה והקוניאק. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. ממלאים את התפוחים בתערובת ומברישים בריבת המשמש. על משטח מקומח יוצרים עלה מן הבצק ומשתמשים בגלגלת, כדי לחתוך מן הבצק 4 עיגולים.

עוטפים כל תפוח בעלה בצק ומהדקים את הקצוות בתחתית התפוח.
משאריות הבצק יוצרים מעין עלים לקישוט ומשתמשים בהם לקישוט התפוח. מברישים בביצה ומניחים על נייר אפייה משומן אופים בתנור במשך 20 דקות או עד שמזהיב.

מגישים חם.

שושני דבש

החומרים:

2 כוסות קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
2 כוסות דבש
1/2 כוס שמן זית משובח
3 כפות יין מרסלה או יין אדום חצי יבש
קורט מלח.

אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים חמים מוסיפים מעט מלח. שמים בקערה את הקמח ואת תערובת השמרים, שמן הזית ויין המרסלה
לשים עד שנוצר כדור בצק. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים ומניחים בצד עד שהבצק יתפח פי 2.

בעזרת מערוך יוצרים מלבן בצק בעובי של 2.5 מ”מ. חותכים את הבצק בגלגלת לרצועות בגודל 5 ס”מ על 50 ס”מ. מקפלים כל רצועה לשניים. צובטים את שולי הבצק לכל אורכו במרחקים שווים.
מגלגלים את הבצק בצורת ספיראלה וסוגרים אותו בעזרת צביטה. רצועות הבצק ייראו כמו שושנים.

מטגנים את השושנים בשמן והופכים מפעם לפעם, עד שהן מזהיבות. מעבירים לנייר סופג ומניחים לשמן להיספג במידת האפשר. טובלים את השושנים המטוגנות בדבש מחומם ומקפידים שהן יצופו היטב
מסדרים על צלחת הגשה ומגישים מייד.

כדורי בצק מטוגנים ברוטב דבש

pstery balls in honey_180_01.jpg

החומרים:

6 חלמוני ביצים
3 חלבוני ביצים
3 כוסות קמח לבן
1 1/2 כוסות דבש
1/2 כוס שקדים קלופים וקלויים
1/2 כוס פירות מסוכרים
3 כפות סוכר
1 1/2 כוסות שמן זית
מיץ מ-4 תפוזים
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
1/3 כוס ליקר אניס
קורט מלח

אופן ההכנה:
מקציפים את חלבוני הביצים עד לקבלת קצף מוצק. שמים את הקמח בקערה של מערבל מזון. מוסיפים את החלמונים, המלח 1/2 כוס שמן זית, ליקר האניס והסוכר ומערבלים עד ליצירת בצק.

מוסיפים את קצף הביצים ובוחשים בעדינות בכף עץ. עד שמתקבל בצק רך וגמיש. יוצרים מהבצק כדורים קטנים גדולים מעט יותר מגרגירי חומוס, ומטגנים בשארית השמן עד שהכדורים מזהיבים.

מסירים עם כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. מעבירם לתבנית הגשה ומפזרים מעל את הפירות המסוכרים והשקדים. שמים במחבת את מיץ התפוזים, מוסיפים את הדבש ובוחשים היטב. מוסיפים פנימה את קליפת התפוז המגוררת, מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות אחרי הרתיחה. שופכים את הרוטב על כדורי הבצק ומפזרים מעל אבקת סוכר.

מעדן שוקולד לבן א-לה ג’אקומו

whiter chocolate_180k-n_01.jpg

החומרים:

200 גר’ שוקולד לבן
30 גר’ סוכר
3 חלמוני ביצים
2 שקיות שמנת מתוקה (500 מ”ל)
2 דפי ג’לטין (10 גר’ אבקת ג’לטין)

אופן ההכנה:
שמים את השוקולד הלבן בתוך סיר קטן, המונח בתוך סיר גדול יותר, מלא מים (בן מרי) ומניחים על האש. עד אשר השוקולד נמס.
מכינים מהשמנת קצפת מוצקה ושומרים במקרר.

מקציפים את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים לתוכם את השוקולד המומס. מערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה. מרככים את דפי הג’לטין במעט מים קרים וממיסים אותם במחבת. מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב. מוסיפים את השמנת המוקצפת ו”מקפלים” אותה בעדינות מן התחתית כלפי מעלה. יש לבצע את הפעולה בעדינות כדי שלא “לשבור” את הקצפת. מעבירים לכלי הגשה ומכניסים למקרר לשעתיים עד שלוש.

מעדן לימונים

pie_lemon_180k-n_01.jpg

החומרים:

6 לימונים עסיסיים
2 כוסות סוכר לבן
2 שיני ציפורן
מקל קינמון

אופן ההכנה:
פורסים את הלימונים לפרוסות כעובי של כחצי ס”מ. מסדרים את הלימונים בצנצנת, אחת או יותר ומכסים בסוכר. סוגרים את הצנצנת, מנערים היטב ושומרים במקרר במשך שבוע לפחות. מעבירים את הלימונים והנוזל לסיר, מוסיפים חצי כוס מים ואת שארית הסוכר, הציפורן והקינמון ומבשלים אש קטנה במשך כשעה. מוציאים את הציפורן והקינמון ומניחים להתקרר. מעבירים לצנצנת ומכניסים למקרר. מגישים עם פרוסות לחם טרי קלויות ומרוחות בחמאה.

טרטופו

chokladbollar_180k-n_01.jpg

החומרים:

1/2 כוס שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר, חתוך לחתיכות קטנות
2 כפות קוניאק
2 חלמונים
100 גרם חמאה
60 גרם אבקת קקאו

אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת במחבת נחושת או במחבת עם תחתית עבה. ברגע שהשמנת מגיעה לרתיחה, מוסיפים את השוקולד ובוחשים ללא הפסקה.
כאשר מסיימים להוסיף את כל השוקולד, מוסיפים את החמאה וממיסים גם אותה.

מורידים מהאש, מערבבים בעיסה את החלמונים בוחשים שוב היטב ומניחים בצד להתקרר. כאשר השוקולד מתייצב מעט, לוקחים ממנו בכל פעם כפית אחת מלאה ובכף היד יוצרים מהעיסה כדורים. טובלים את הכדורים בקקאו ושומרים במקרר. מגישים בטמפרטורת החדר.

מובא באדיבות האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן